自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

bbhappy68 發表於 19-3-21 00:13
唔怪得啦,咁你哋本身有幾多年感情呀

廿年,就係識左咁耐大家知大家咩人以為去旅行都唔會有咩問題,所以而家都唔太敢同朋友去,廢事傷感情

子爵府

Angleman 發表於 19-3-21 00:15
廿年,就係識左咁耐大家知大家咩人以為去旅行都唔會有咩問題,所以而家都唔太敢同朋友去,廢事傷感情
...

我都認為去旅行唔好同朋友去 平時幾好都冇用一去旅行就有問題出嚟

Mnbvcxdsa    發表於 19-3-21 01:09

禁止訪問

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

cutekiddy 發表於 19-3-21 00:12
知道之後我習慣出發前睇吓自己本 passport 有無花!

出發前十個工作日至睇好d.

複式洋房

回覆樓主:

試過訂好機票及洒店,後來知道有左,而BB又陀得唔穩,所以取消左行程。酒店可全數退回,但機票就蝕左。 無計,冇嘢比小生命更重要!

wcpcelia    發表於 19-3-21 11:38

侯爵府

Charlotte_mom 發表於 19-3-20 23:03
試過有次差d,俾個港女同事累死,人揀衫時佢唔睇,人地準備埋單佢就開始睇,個sales又嘆慢板
未試過final c ...

我都試過同班傻佬出差,去到登機閘口等上機班友仔話餓去食麵,但個廚師慢工出細貨,我地7,8個人佢逐碗煮,去到我last 個碗,侍應剛放低就final call ,成百幾蚊碗麵,我又唔捨得一D 都唔食,夾硬辣住脷食咗兩啖,之後成班狂奔上機。坐低氣又喘條脷又損

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

凌晨機 去錯日子 肯定有人係咁

侯爵府

回覆樓主:

我朋友搭大陸內陸機,在登機閘口前hea ,聽到final call 又係狂奔入閘上機,但坐低起飛至發現個班機唔係佢要搭個班機,目的地唔同。(佢應該係普通話聽錯,人地唔係叫佢個名,但航空公司又係,唔對下登機證個名先放人上去)

wcpcelia    發表於 19-3-21 10:38

珍珠宮

Angleman 發表於 19-3-20 23:53
同朋友去,唔知係咪因為最後一日佢喪買野,我已經話會遲到,佢仲發我脾氣話一定唔會,佢預好晒時間,點知去 ...

我朋友可能係你位朋友既同類,不過好彩係跟團去澳洲,唔會影響搭飛機,但佢永遠都係最遲嚟集合嗰個。 有次要趕上遊覽船,其他團友,我同另一位朋友都提早嚟等上車(佢堅持要揾手信俾家人,我哋集合先)。 領隊見到咁又衰到寫個地址俾我哋,叫我哋另行趕的士去碼頭,好彩佢喺呢個時候出現。 我朋友只怪領導唔好,咁趕就提早集合時間,其他團友去過澳洲,所以佢哋會早啲集合,搞到(我哋)好似次次遲到 佢仲有其他公主嘢,唔一齊去旅行唔會知,同佢講叫佢早啲集合,佢細細聲喺我耳邊講你理得我啫,仲有一件事令我極嬲。 我無同佢鬧交或反面,不過唔會再同佢去旅行。

侯爵府

回覆樓主:

我frd同親個老公去旅行, 個老公都last min先出門口, 試過幾次話無哂位要改時間, 一次比佢搏到upgrade 左B class , 佢老公話佢d時間好保貴, 唔會嘥時間係機場等

子爵府

好媽媽勳章

我家人,去到閘口,見未夠鐘,就坐正閘口隔離啲椅等,點知瞓著咗,仲要瞓到好冧,final call 叫佢名都聽唔到,瞓醒時,架機已飛咗,要即俾錢重新買過下一班機票

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Angleman 發表於 19-3-21 00:11
冇啦,我係另一位共同朋友到聽返,話趕唔到機我都有責任,唔提佢就夠鐘同埋佢話我小氣答地勤一位呢樣野, ...

你咪已經提左佢, 仲比佢鬧返轉頭, 咁都要屈你
放下自在

水晶宮

Super-Man 發表於 19-3-21 07:07
我frd同親個老公去旅行, 個老公都last min先出門口, 試過幾次話無哂位要改時間, 一次比佢搏到upgrade 左 ...

無哂位要改時間.......咪仲浪費時間。
天空之城, 快樂之地

侯爵府

PCCW2319 發表於 19-3-21 07:44
無哂位要改時間.......咪仲浪費時間。

係呀, 都唔知佢諗乜

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

1. 買錯機票
正式嚟講,買錯咗年份嘅機票

2. 錯誤時間去 check in,通常發生响零晨機(唔識早 1 日去機場)

主角不是我

男爵府

回覆樓主:

響美國搭domestic flight,有一次check in時話天氣不穩視線太差不能起飛,改坐第二日,拎住兩個大喼真係幾灰

第二次只係一個鐘飛程,不過地面太冰飛機降落唔到,最後飛返原地,運吉!

珍珠宮

Fion_Chan 發表於 19-3-21 00:43
我都試過同班傻佬出差,去到登機閘口等上機班友仔話餓去食麵,但個廚師慢工出細貨,我地7,8個人佢逐碗煮, ...

其實呢個做法有啲傻
錢,已岀,食唔食都係咁多
但明知格硬食會比即走產生更多問題
成件事價值更加低左~

男爵府

回覆樓主:

我連續兩次去泰国國都去吾到, 我不會再試去第三次了

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Super-Man 發表於 19-3-21 07:45
係呀, 都唔知佢諗乜

有d人真係覺得地球圍住佢轉
識人做祕書,唔止一次老闆裙甩褲甩跑去機場,叫祕書打去airline話等埋佢至飛
傻人日日有

伯爵府

Charlotte_mom 發表於 19-3-21 08:19
有d人真係覺得地球圍住佢轉
識人做祕書,唔止一次老闆裙甩褲甩跑去機場,叫祕書打去airline話等埋佢至飛
...

呢位老闆應該坐私人飛機

首頁
23456...7

尾頁

跳至