自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

我鍾意直接官網買, 方便又安全。

公爵府

siumak 發表於 19-3-21 08:24
我用 Skyscanner 比較機票價格....

然後再盡量在官網買。

我都係咁做

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

siumak 發表於 19-3-21 11:13
俾就唔會唔俾﹐
不過你自己離團﹐
仍然要俾導遊小費。

佢無得捉住你,不過一定唔鐘意(帶得團要負責整團人安全,點知一個客走左去做咩)
仲有好多時跟團都走黎走去轉酒店

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

如果肯定唔改唔退唔多行李,去官網揀岩日期時間買最平就得
如果有變數,打去airline搵職員解釋d terms俾你聽,揀自己岩嘅 (行李重量、改唔改退唔退、機票有效期各有不同)

象牙宮

回覆樓主:

我只睇航空公司官網同永安,其他公司無買過! 怕唔係即出飛,甚至其他問題無人幫

大宅

無話可說 發表於 19-3-21 12:44
我只睇航空公司官網同永安,其他公司無買過! 怕唔係即出飛,甚至其他問題無人幫
...

我都係只買過永安package同單買機票 因為上次搞吾掂官網 永安買左吾識搞座位就叫永安幫mark位 都算好好

珍珠宮

aesopq957777 發表於 19-3-21 10:26
機票,理解左到依家, 大概明白,然後發現住宿好貴. . .

感覺跟團, 然後講明醫病,行程我自己跟, 就住宿跟你 ...

跟團之後自己離團,咁你團費包嘅團餐咪蝕晒囉,最後又要俾小費,點會咁做呀?

首頁

尾頁

跳至