自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

2023年兔年勳章 BB防敏心得分享勳章

有二百萬去第二度啦

男爵府

拎六千億, 依班人住孤島
唔拎六千億, 依班人住你隔離

如果拎左又收得返, 又可以打通大西北, 點解唔拎?

大宅

Janicefin 發表於 19-3-21 09:48
之前有大陸地區區員政府貪污,被揭發賣香港身份證,冇二百萬咁多,新聞有講過,冇記錯一百二十萬一張。有興 ...

大概二十年前有親戚申請四川老婆來港團聚, 果陣要比廿幾三萬去買單程証, 而家要百幾萬唔出奇

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

有200萬邊果會來香港,200萬已經系內地好好使了,報導系唯恐香港不亂~

子爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 睛靈勳章

CherryCake 發表於 19-3-21 08:26
香港真係太多人。

【逼爆香港】回歸至今逾百萬單程證人士來港 去年註銷12張身份證

又係反對派, 一問消息來源或叫佢哋比証據就啞口無言, 當年係佢哋反對修例減單程証, 神又佢,鬼又佢

侯爵府

tinlong22 發表於 19-3-21 09:45
假結婚都要有班貪錢既所謂真港人同佢地結先得架

拿, 我講明同意嚴懲呢D假結婚既人

香港港奸多
就係咁多人為私利出賣社會資源
而政府又縱容呢D人咪咁

禁止訪問

寶石宮

回覆樓主:

200萬?我唔信

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

0030 發表於 19-3-21 09:59
有200萬邊果會來香港,200萬已經系內地好好使了,報導系唯恐香港不亂~ ...
如果有錢係內地好好, 咁做咩國內有錢佬都移民, 你睇下啲高官子女有邊個留係大陸, 無背景但有錢嘅咪搵香港做踏腳石囉

男爵府

唔明點解咁多人覺得二百萬係好大筆錢。
其實,得二百萬,冇可能有其他選擇。

子爵府

angelacch 發表於 19-3-21 10:19
如果有錢係內地好好, 咁做咩國內有錢佬都移民, 你睇下啲高官子女有邊個留係大陸, 無背景但有錢嘅咪搵香港做 ...

無背景有錢果班去咗加拿大啦

子爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

未必二百萬, 但可比錢買係真既
假結婚都係真既, 但有冇人理先? 查到又點? 人地都攞晒居留, 最多咪坐監咋嘛, 可以趕得返上去咩?

子爵府

Cara2006 發表於 19-3-21 10:25
唔明點解咁多人覺得二百萬係好大筆錢。
其實,得二百萬,冇可能有其他選擇。

我朋友媽咪假結婚去加拿大先50/60萬人仔咋真人真事⋯

大宅

回覆樓主:

仲有d死港佬貪個幾萬蚊同人假結婚查到離婚應該要掉返佢地上大6

男爵府

nanananana 發表於 19-3-21 10:35
我朋友媽咪假結婚去加拿大先50/60萬人仔咋真人真事⋯

200 萬買單程證都可以係真人真事。
冇乜必要強調係真,反正,信就信,唔信就唔信。
假結婚,就一向有,好煩,又結又離,好多手尾。
阿伯母都幾熱爱加拿大,為移民搞咁多野。

伯爵府

CherryCake 發表於 19-3-21 08:26
香港真係太多人。

【逼爆香港】回歸至今逾百萬單程證人士來港 去年註銷12張身份證

你昨天有沒有看TBB 新聞,香港入境事務處有協助審批的,毒果新聞,少看為妙!

大宅

amazing 發表於 19-3-21 10:53
你昨天有沒有看TBB 新聞,香港入境事務處有協助審批的,毒果新聞,少看為妙!
...

香港入境事務處有協助審批?派個燒死入境處高級職員嘅大陸人做香港人?

縱火恐襲

施君龍是2000年香港入境事務大樓縱火案的主犯,他其後被判處謀殺罪成,判刑終身監禁,後來改判誤殺罪成,判刑監禁8年。他於05年獲釋後被即時遣返回中國大陸,於2011年成功申請單程證再來香港,引起香港社會嘩然和部份人士要求改革單程證制度。』

大陸要批邊個嚟,香港政府係無得 say no 嘅。

咁大件事你唔知? 嗰時你仲未出世? 定係未來香港?

翡翠宮

回覆樓主:

希望嘈多d再爆多d, 比壓力上面做嘢!!!!

大宅

2013年8月23日,有記者發現施君龍在屯門建制派組織家庭團聚互助會新界分會出入,當時36歲的施君龍身材發胖,駕駛着豪華七人車、身穿名牌牛仔褲、背着名牌袋。後來證實施君龍在於2005年出獄後,成功申請單程證獲得居港權,繼續於中國大陸居住,偶然來香港及在家庭團聚互助會做董事。家庭團聚互助會是專為中國大陸人申請單程證的組織,該會成立於2004年,與中聯辦及民建聯關係密切,被指以協助加快申請單程證作為條件,為民建聯及工聯會助選,向中國大陸移民拉票

伯爵府

deardad 發表於 19-3-21 10:55
香港入境事務處有協助審批?派個燒死入境處高級職員嘅大陸人做香港人?

甘如果佢有親人在港便可,另新聞報導說1/3中港婚姻,即使假設50000一年結婚便有16666人可以經結婚來港=每日46人。再加埋他們的親人,這才是源頭吧!

首頁
12345...7

尾頁

跳至