自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

my005 發表於 19-3-21 14:51
如以一定犯罪黎計,估下用200萬賄賂快,定用100萬假結婚快?

俾錢乾手淨腳,假結婚?分分中俾人老屈上身架傻婆

有錢人靠假結婚你真係傻咗,身家都有得你分。

其實不如你算數喇,個腦又唔夠用,仲要死都要拗。乖乖地坐返後排休息下喇。

大宅

我諗新移民過咗嚟香港見到成街新移民,好似變咗另一個大陸。。但明明係移民咗嚟香港感覺到好奇怪。

其實香港好快變成大陸架啦,因為你哋來咗之後不斷會有更多大陸人來香港同你哋爭食,或者呢個係你哋想見到嘅事?
諗下,當初點解想來香港?但香港而家搞成咁樣,仲係越攪越衰。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

deardad 發表於 19-3-21 14:55
俾錢乾手淨腳,假結婚?分分中俾人老屈上身架傻婆

有錢人靠假結婚你真係傻咗,身家都有得你分。

賄賂唔驚坐監?假結婚就驚畀人分身家?

若果人地要行假結婚呢步,你估人地唔會計算後果咩?無準備去做任何野?

算把啦你,有錢人喎﹗
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

chinahk30 發表於 19-3-21 15:32
算罷啦你

又一個有錢人出現呀?

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

2萬已經可以買到假結婚啦 佢地向啲讀唔到書,剛出黎做野嘅人落手,唔知幾多年後又會有幾萬。
想認識多啲屯門友

禁止訪問

珊瑚宮

chinahk30 發表於 19-3-21 15:39
無呀,無錢架,比錢買單程證嗰啲人低b架

禁止訪問

珊瑚宮

chinahk30 發表於 19-3-21 15:49
港媒曝河北“政法王”落马内情:倒卖单程证
http://phtv.ifeng.com/a/20160419/41596538_0.shtml

2016年喎。即係發生係更早啦。

以前的確有,但而家真係難d喇。

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

做個靚太 發表於 19-3-21 09:03
其實日怨夜怨都無用,香港事實係中國領土嘅一部分,先唔話溝淡香港人,我覺得阿爺根本就計劃點樣一步一步取 ...

大陸要都有戶籍先有該城市既福利啦,點解香港要無條件白比

琥珀宮

畀面勳章

Friday 發表於 19-3-21 09:59
又係反對派, 一問消息來源或叫佢哋比証據就啞口無言, 當年係佢哋反對修例減單程証, 神又佢,鬼又佢
...

當年政府已經話左會有一百萬新移民啦,我記得泛民話政府靠嚇嘛,而家唔止一百萬啦,冤有頭 債有主

琥珀宮

畀面勳章

ipipipip 發表於 19-3-21 09:36
有計數機都計到
150x365x21
豪個幾個閏年俾你

我講200萬買單程證喎,有二百萬移去歐洲都得啦

珍珠宮

Friday 發表於 19-3-21 09:59
又係反對派, 一問消息來源或叫佢哋比証據就啞口無言, 當年係佢哋反對修例減單程証, 神又佢,鬼又佢
...

係咪要呢D?

珍珠宮

littlesister 發表於 19-3-21 16:24
我講200萬買單程證喎,有二百萬移去歐洲都得啦

比二百萬換綜援條數要幾耐先番本?笑死我

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

幾十萬咋,有$200萬嗰啲用投資移民啦,仲有假結婚係好多好多,仲有一批本來無資格嘅,衹要你喺香港揾到人幫手申請就無難度。

琥珀宮

畀面勳章

my005 發表於 19-3-21 13:59
其實200萬,我唔係好信。

攞200萬去港大中大.....讀個學位,再去做下野,都攞到居留啦。喂,有個學位喎。 ...

同意,二百萬其實可以去歐盟某些國家啦,邊駛黎香港,仲話假結婚先好笑

琥珀宮

畀面勳章

wantaima 發表於 19-3-21 16:57
比二百萬換綜援條數要幾耐先番本?笑死我

天真得難以想像

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

littlesister 發表於 19-3-21 16:21
當年政府已經話左會有一百萬新移民啦,我記得泛民話政府靠嚇嘛,而家唔止一百萬啦,冤有頭 債有主:badfeel ...

其實係政府的政策越來越寬,本來超齡子女係無資格申請,後來變成可以申請,就我哋條村來講,係一大半申請咗來香港,因為當年我哋村係好多人偷喥來香港

珍珠宮

mandy108 發表於 19-3-21 16:18
大陸要都有戶籍先有該城市既福利啦,點解香港要無條件白比

我62樓嘅留言,可以覆埋你!

首頁

尾頁

跳至