潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

SA offer Epsom K28 rose extreme 俾我。因第一隻K所以本身打算要neutral D既顏色。但佢係外縫所以好吸引呀。我應該都係formal/dressy 少少先用。Rose extreme 會唔會好難carry?隻色會唔會太sharp?而家心大心細呀希望大家可以俾下意見。。。

大宅

唔會。最緊要自己中意!就算現在選擇了neutral colour 之後你都會想搵個sharp colour!

子爵府

cynicsaturn 發表於 19-3-21 10:11
SA offer Epsom K28 rose extreme 俾我。因第一隻K所以本身打算要neutral D既顏色。但佢係外縫所以好吸引呀 ...

GHW or PHW?

大宅

回覆 jasonmama888 的帖子

PHW 呀。外縫係咪好難預到架?

子爵府

cynicsaturn 發表於 19-3-21 11:51

PHW 呀。外縫係咪好難預到架?

Hk h shop offer?

大宅

回覆 popolili11 的帖子

我驚買咗得個擺字因太sharp難carry。我見網上D相show rose extreme 一時紅色一時係桃紅色

大宅

HK 會難嗎?

子爵府

cynicsaturn 發表於 19-3-21 12:01

HK 會難嗎?

Hk 本身b k offer 都唔易,內縫外縫各有fans,基本spending 夠,內外縫都無難度

大宅

唔同皮質嘅顔色,出嚟效果會有啲唔同
照計epsom都幾 “出色”嘅

Sharp色有sharp 色嘅襯法,
JM會唔會好抗拒先?

大宅

回覆 igig_noop 的帖子

我其他個D H袋都係黑,etoupe, 橙色咋。就算CC都係黑,深藍為主。話嗮K都唔平, 所以一開始諗住穩鎮D要灰,藍色。而家見外縫K 同埋都係pink 色系(雖然應該近紅多D吧)所以心大心細囖。我見Rose extreme 通常係Constance 或者 Kelly mini 細袋為主,所以驚會太sharp難帶出街。

大宅

我自己覺得K28 如果係外縫個size有少少大 (可能因為我吾高 得155)
因為外型上 外逢大過內逢都幾多下~

Rose extreme我覺得幾靚 襯黑色衫

wcpcelia    發表於 19-3-22 09:38

大宅

cynicsaturn 發表於 19-3-21 10:11
SA offer Epsom K28 rose extreme 俾我。因第一隻K所以本身打算要neutral D既顏色。但佢係外縫所以好吸引呀 ...

要! 鮮艷啲精神啲開心啲

大宅

cynicsaturn 發表於 19-3-21 13:27
回覆 igig_noop 的帖子

我其他個D H袋都係黑,etoupe, 橙色咋。就算CC都係黑,深藍為主。話嗮K都唔平, 所以 ...

咁牙,睇咗實物先啦
同埋呢,個人經驗,有啲袋齋睇色同size 以為麻麻,點知一試上身好似癡住咗我咁
但有時試啲經典色,就好似唔多啱feel 咁

大宅

謝謝大家既意見! 我最後無要,因為好似K28size配neutral顏色好D。或者等細袋先要粉紅色吧(不過應該排好耐。。。)

首頁

尾頁

跳至