自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

男爵府

洋洋 發表於 19-3-21 19:21
HSBC 292 學生 初次存款係$2000,但因冇存款要求,一般會酌情處理

佢哋係292,但只講開戶入五舊

禁止訪問

水晶宮

miriam 發表於 19-3-21 11:25
我真係打左去 Hotline 再問清楚

謝謝資料。

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

miriam 發表於 19-3-21 11:44
我同老公都係 HSBC 客戶先決定同我囡都係呢度開戶

佢仲有個同我既聯名戶口係交通銀行, 呢個戶口用黎儲利是 ...

可以聯名?

大宅

我昨天咁啱都有去滙豐問,但職員話要預約開戶,已經約到四月底,如果約星期六就話5月都已經full了。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

金仔媽媽 發表於 19-3-21 19:40
可以聯名?

聯名戶口係交通銀行
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

Gladys-c 發表於 19-3-21 19:48
我昨天咁啱都有去滙豐問,但職員話要預約開戶,已經約到四月底,如果約星期六就話5月都已經full了。
...

荃灣個間可能 counter 多畀我即日開
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

侯爵府

miriam 發表於 19-3-21 19:56
聯名戶口係交通銀行

我都想同仔開聯名呀,好怕比返晒d 利是$佢亂咁洗

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

tingchichi 發表於 19-3-21 18:16
想請教下如果小朋友有 HSBC 學生戶口, 所以支票不能入戶口,如果到了 18 歳沒轉成人户口,是否仍然收到支 ...

唔會唔可以入支票呀?

應該係無支票戶口唔可以開票?無理由入票都唔得喎

王國長老

金仔媽媽 發表於 19-3-21 19:58
我都想同仔開聯名呀,好怕比返晒d 利是$佢亂咁洗

有講過畀返晒佢,佢話唔好,想獨立有個戶口儲錢用

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

禁止訪問

侯爵府

miriam 發表於 19-3-21 20:06
有講過畀返晒佢,佢話唔好,想獨立有個戶口儲錢用

你果個好乖...

王國長老

金仔媽媽 發表於 19-3-21 22:02
你果個好乖...
同佢講過有幸讀到大學既我只會交頭兩年學費, 之後佢自己諗掂, 可能驚死掛

男爵府

好詳細,謝謝分享

侯爵府

多謝資料,諗住仔考完DSE,診未夠18歲去開戶

水晶宮

tingbb@mama 發表於 19-3-21 11:59
點解我早兩星期前佢地話無兒童戶口開。。。相同銀行

你試下問學生戶口,唔好問兒童戶口

男爵府

回覆 Gladys-c 的帖子

HSBC , 星期六開 .14歲, 大約用左半小時, 只要即入HKD300, 有提款咭, 不過要等兩個星期才收到, 有問住址証明, 但冇帶, 不過本身有HSBC

水晶宮

我從來沒hsbc戶口,得中銀同恆生,都夠晒用。

仔女一有出生紙就開中銀兒童戶口儲蓄。本身出糧都中銀。

首頁

尾頁

跳至