親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問大家知唔知道APA酒店的兒童政策?幾多歲應該計多一個人?每房可以free幾多個小朋友?因為見最大只有三人房,但我兩大兩小。

大宅

lyc2011 發表於 19-3-21 11:42
請問大家知唔知道APA酒店的兒童政策?幾多歲應該計多一個人?每房可以free幾多個小朋友?因為見最大只有三 ...

小學生以下免費入住,一床可一小孩,即兩床房兩小孩,如果小朋友是小學生以下,就不用入

大宅

chankki127 發表於 19-3-21 11:46
小學生以下免費入住,一床可一小孩,即兩床房兩小孩,如果小朋友是小學生以下,就不用入
...

我兩個都係小學生,咁即係連3人房都唔可以,會超一人?我有無理解錯?

大宅

lyc2011 發表於 19-3-21 12:11
我兩個都係小學生,咁即係連3人房都唔可以,會超一人?我有無理解錯?
...

是,要四人房

禁止訪問

珍珠宮

sorere 發表於 19-3-21 12:44
留意 APA 的房間面積 ( 出名細細細 ) 及床闊
部分 APA Twin Room 細到只有 11~12 Sqm, 床闊只有 90cm, 細 ...

抵制 apa

我不再住了

珍珠宮

apa 只係6歲以下 free.

12 以下 free 的酒店有東橫inn, my stay, choice 等。

我會 book twin, 泊埋一齊瞓

禁止訪問

珍珠宮

sorere 發表於 19-3-21 13:04
大部分的 Super Hotel 都係類似 APA, 細得可憐
我自己一個人住單人房, 其實無所謂, Tatami 床位都訓過
但 ...

前輩,我哋窮等人家,係門口開喼都試過,但求瞓到是最底要求

如果話 double 瞓4人,我真係頂唔順。

有次上野 book 房,一不為意,居然 book,咗 2尺半床,瞓兩大。 估不到日本人咁都可以租俾我

大宅

sorere 發表於 19-3-21 12:44
留意 APA 的房間面積 ( 出名細細細 ) 及床闊
部分 APA Twin Room 細到只有 11~12 Sqm, 床闊只有 90cm, 細 ...

我是看到札幌薄野的APA,在地圖上好像比我原來訂的酒店更近狸小路這些景點,所以本來想轉訂,但後來發現只有三人房,就猶豫了。房間細都無所謂,但唔想要屈蛇犯規。所以問清楚酒店的兒童政策。

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

sorere 發表於 19-3-21 14:59
上野日光館 Yen 3,000
名古屋 Wasabi 酒店 Yen 2,500
大阪新今宮 來山會館 Yen 2,000

前輩,有大有細有女人,呢d 真係玩唔起。我投降了

禁止訪問

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

lyc2011 發表於 19-3-21 14:31
我是看到札幌薄野的APA,在地圖上好像比我原來訂的酒店更近狸小路這些景點,所以本來想轉訂,但後來發現只 ...

我hold了薄野附近的comfort inn同vessel inn, 2張120cm床, 2個小朋友免費入住同包早餐的

珍珠宮

sorere 發表於 19-3-21 15:20
上面幾間都住過, 呢間連住三晚又住過, 做人能屈能伸就得

我要向前輩好好學習

首頁

尾頁

跳至