自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

cinda72. 發表於 19-3-21 14:46
你話我話啦,真係會嘈既,一年都唔知交唔交到3,20000稅
唔通李嘉誠會嘈交咁多稅養大陸人咩 ...

禁止訪問

男爵府

章太郎 發表於 19-3-21 14:42
你咁大胆,一陣又引哂嗰堆人衝出嚟話你五毛話你港豬。煩到無朋友……
...

我平時都係 cdrom, 好少出聲,

真係有五毛嘅話, 我要勤力啲

就算有, 點及得收美金五毛, 一對6.7, 所以咁勤力吹奏, 要問下佢地邊度搵工

不過我都做唔嚟, 要吹到龍門任搬, 講啲唔講啲, 啲歪理講完自己都唔會唔好意思, 我真係過唔到自己

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

momo06 發表於 19-3-21 13:57
其實唔俾家庭團聚系無可能,但每日减3幾十等條隊長D,真結婚果D遲幾年來,假結婚果D時間成本增加可能會减少 ...

政府都講左話唔cut話要比佢地團聚喎!照黎唔緊要,但唔應該即刻有所有政府福利。10年後先有就差不多!成日講到幾慘幾可憐,甘慘就番上去啦!一哭二鬧三上吊!見到就憎!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

amazing 發表於 19-3-21 13:57
你說得全對,港鉄出事人人以為大陸系統,哈!原來法國加拿大公司。

跟住即刻靜哂

男爵府

kit2004 發表於 19-3-21 14:56
政府都講左話唔cut話要比佢地團聚喎!照黎唔緊要,但唔應該即刻有所有政府福利。10年後先有就差不多!成日 ...

同意, 應該要7年10年後先可以有福利, 最好應該要交過稅先有福利,

咁就自己諗過有能力先好落嚟

但係啲垃圾已完, 又會話無人權, 以前雙飛問題, 又係佢哋攪出嚟, 之後就鬧政府
啲人無腦, 又會俾啲毒果洗腦話政府, 唔記得邊啲垃圾攪出嚟

水晶宮

kit2004 發表於 19-3-21 14:56
政府都講左話唔cut話要比佢地團聚喎!照黎唔緊要,但唔應該即刻有所有政府福利。10年後先有就差不多!成日 ...

政府打輸官司,來港攞綜緩七年變一年

新移民住一年攞綜援
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20131218/mobile/odn-20131218-1218_00174_001.html

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

ddkaka 發表於 19-3-21 15:07

新移民住一年攞綜援

所以米話政府廢到一個點。甘都會輸真係冇可能既事!

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

牛子 發表於 19-3-21 14:14
其實bk同香討, 雙登唔同的地方, 係呢度應該係親子網, 好多會員都為人父母, 你會expect佢地思想成熟少少

但 ...

無可否認,嗰啲嚟呃福利嘅新移民係好黑我憎,但食老綜嘅土生土長嘅港人亦唔少。大家有唔同睇法正,但真心對嗰啲為反而反嘅,好反感囉!

成日話想返回港英年代,頂,當年政府要做乜就做,要你哋班賤民同意,想多喇。

話時話,97前有無反對派,專同政府唱反調

水晶宮

ddkaka 發表於 19-3-21 15:07

新移民住一年攞綜援

呢舖輸得慘

大宅

回覆 jasonhon88 的帖子

好同意

男爵府

牛子 發表於 19-3-21 15:10
我都同意要cut福利呀, 但兒家已經係覆水難收, 邊個夠膽郁呢舊地雷?

每次講到呢個topic, 我就真係好想用我 ...

同意, 但係終審法院無人會去鬧,

啲人淨係知道屙屎唔出都係鬧政府

水晶宮

kit2004 發表於 19-3-21 15:10
所以米話政府廢到一個點。甘都會輸真係冇可能既事!

輸官司唔一定係輸嗰方癈,係贏嗰方勁都得嘅

首頁
12345...7

尾頁

跳至