自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

子爵府

blackypurin 發表於 19-3-21 13:53
當年起新機場咪又係俾人鬧,真係想問出post嗰人係咪97重未落來香港

佢有引用當年玫瑰園都只係起1500億,點解20年後要6500億。

侯爵府

maomaofafa 發表於 19-3-21 18:16

2017年 只有4.8%新移民係攞綜援

新移民中54% 是勞動人口. 其中82%是低技術工人

子爵府

wantaima 發表於 19-3-21 16:32
連地鐵訊號故障都關150事,入去圍爐既人乜嘢水平心照啦

地鐵訊號故障果日,明報前總編輯劉進圖(俾人斬腳筋果個,好反政府的傳媒人)即刻出一篇地鐵訊號故障的原因歸咎於150新移民⋯⋯的評論。我一睇完,就知跟著會有大把類似文章、評論,討論區的人會以之為範本,發酵下去。果然估中。根本就是集團式有組織之洗腦流程,引導輿論攻擊大陸及港府,制造矛盾分化!
所以理智的jm 們,保持頭腦清晰好緊要⋯⋯

侯爵府

牛子 發表於 19-3-21 18:18
無用架, 你POST咩數據都好, 唔想睇 到ge人都係會扮睇唔到, 然後下次又無限loop...........

愚民愚民, 唉. ...

其實4.8%好少

珍珠宮

puzzledmama 發表於 19-3-21 18:22
地鐵訊號故障果日,明報前總編輯劉進圖(俾人斬腳筋果個,好反政府的傳媒人)即刻出一篇地鐵訊號故障的原 ...

「集團式有組織之洗腦手法」呢句要highlight

珍珠宮

好媽媽勳章

hagupit 發表於 19-3-21 18:19
佢有引用當年玫瑰園都只係起1500億,點解20年後要6500億。

我指20年前一樣比人鬧起新機場不切實際,佢好似完全無提。

子爵府

牛子 發表於 19-3-21 18:18
無用架, 你POST咩數據都好, 唔想睇 到ge人都係會扮睇唔到, 然後下次又無限loop...........

愚民愚民, 唉. ...

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

侯爵府

puzzledmama 發表於 19-3-21 18:22
地鐵訊號故障果日,明報前總編輯劉進圖(俾人斬腳筋果個,好反政府的傳媒人)即刻出一篇地鐵訊號故障的原 ...

150 是港英時期已經存在的. 回歸後並沒有加限額

侯爵府

Reminder 發表於 19-3-21 18:49
要問公民黨,點解當日幫新移民上訴一年就可以申請福利

多啲選票

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

你現在才知?只要個問題同大陸有關,就會政治化無限擴大,如果唔關大陸事就會無限淡化,這現象佔中後才出現,因當時迫走左好多舊玩家,繼而引入一些政治打手,每當有相關議題,某些會員就勇躍發言。

侯爵府

好媽媽勳章

cinda72. 發表於 19-3-21 13:53
應該派左狗糧做野囉
平時傾閒計唔會出黎架,一講反乜反物就出晒黎,明收order做野架啦
...
你既回應又正又大胆呀

公爵府

hashtag影視迷勳章

jasonhon88 發表於 19-3-21 13:42
反對填海既, 淨係話倒錢落海, 淨係吹大個支出, 但係又唔講有幾多賣地收入

淨係話每日150, 我自己覺得, 當 ...

說得好你亦好勇敢

侯爵府

cinda72. 發表於 19-3-21 13:53
應該派左狗糧做野囉
平時傾閒計唔會出黎架,一講反乜反物就出晒黎,明收order做野架啦
...

真係好易睇出
因為講嚟講去三幅被

侯爵府

Reminder 發表於 19-3-21 18:45
當日已有人話係大陸系統,大陸車。。。。乜都係中國錯。

當知道係加拿大軟件,英國車。。。。就閃人

美國波音單嘢咪又係

伯爵府

最搞笑係有人話 身為納稅人但咩都享受唔到 反思下 真係嗎?所有政府嘅基建 佢有無用?啲路起左就唔洗保養維修?小都一支紅綠燈 又有無用到?納稅係市民嘅責任 美國澳洲加拿大 洗咪納稅?

首頁
23456...7

尾頁

跳至