自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

clc_ivy 發表於 19-3-21 20:46
諗住廈門未去過又未搭過高鐵,有時間咪想去行下囉

可能無興趣掛,返大陸我女都唔岩,我仔就好鐘意(飲飲食食)
不過平時我仔就較宅,最好買埋返屋企食,佢唔駛郁。我地編時間表逢星期日出街食,我仔負責唸嘅日子,全部係pizza hut, ubereat ,屋企隔離茶餐廳.....

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

正常,我中學時都唔中意同屋企人去旅行。
就算去,去到景點都寧願留响車度唔落去,完全唔明有咩好睇。

男爵府

回覆樓主:

我阿囡讀緊大學,都會跟我返大陸,搭飛機更唔使講,一定跟住去!

男爵府

clc_ivy 發表於 19-3-21 20:20
無理由下下搭飛機架嘛,有時間想一家人離港出去行下,近近地係呢d地方架啦
...

去泰國四日陽光海灘住下resort都好呀,去澳門兩間房加船飛都唔平

小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

伯爵府

畀面勳章

我朋友個仔中3同個囡大學都會跟。。。

翡翠宮

回覆樓主:

吾跟

男爵府

clc_ivy 發表於 19-3-21 20:32
雖然唔係成日一家人去旅行,但一話去就會不停咁問,有咩玩有咩食有咩做

我仔中二暫時都仲好鍾意一齊去旅行,唔會特別問有咩玩,可以佢知我通常一定會安排。你試吓安排啲啱佢哋玩嘅活動
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

男爵府

回覆樓主:

我兩個仔女,中五 & 大二,都會同我哋行街食飯、返婆婆家,奶奶家,一齊旅行更加會一齊諗去邊、玩咩,一家四口仲好鍾意去深圳按摩食嘢,我諗係由細到大慣咗我成日諗好多活動一齊去,而家阿仔大咗,假期約人前都會問咗嗰間屋企有冇planning 先

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

會呀!有時仲問我有咩節目安排?

水晶宮

大人對高鐵同大陸可能有 d 興趣,我都有。
但對teenager 嚟講應該無乜吸引力喇

大宅

唔飛仲可以去邊
我係驅魔人媽媽

水晶宮

回覆樓主:

我讀中學都唔跟阿媽去玩

大宅

我囡中六去邊都跟,爸爸番夜,甚至跟住我瞓

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

落街食飯嗰d唔跟, 旅行就跟

侯爵府

回覆 llmom 的帖子

仔定女?

侯爵府

我仔高中會跟

水晶宮

donald63 發表於 19-3-21 21:44
回覆 llmom 的帖子

仔定女?

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

clc_ivy 發表於 19-3-21 20:32
雖然唔係成日一家人去旅行,但一話去就會不停咁問,有咩玩有咩食有咩做

其實佢覺得悶,青少年玩都係打下機,或者有多個差不多年紀陪下已經ok. 睇同玩買都係時下玩意,日本莫屬。

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

其實有乜玩

珍珠宮

好媽媽勳章

中三仔,會跟,去旅行會期待+開心

首頁
12345...7

尾頁

跳至