自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

iamworkingmama 發表於 19-3-21 20:42
多謝你!但如果我要寄回條裙比佢,我可以點攞返運費?

但我現在未收貨評價唔到,係咪要等幾日先可以評價?對唔住,我淘寶新手

大宅

iamworkingmama 發表於 19-3-21 20:42

你條裙幾錢
我試過幾次申請退款都係全款退回 免寄回貨物
你可以同客服講明:貨不對版係佢問題 如果賣家一定要你退回貨品 淨係會用貨到付款既方式。
咁你就唔洗負擔運費

大宅

HH.C 發表於 19-3-21 20:46
你條裙幾錢
你可以同客服講明:貨不對版係佢問題 如果賣家一 ...

佢串到爆炸呀,不停話佢地拒收到付!我激到個心狂跳,邊有人咁無賴架!

大宅

iamworkingmama 發表於 19-3-21 20:45
但我現在未收貨評價唔到,係咪要等幾日先可以評價?對唔住,我淘寶新手
...

處理完退款後應可以評價

大宅

HH.C 發表於 19-3-21 20:46
你條裙幾錢
你可以同客服講明:貨不對版係佢問題 如果賣家一 ...

條裙$199咋,但我好唔順氣

大宅

iamworkingmama 發表於 19-3-21 20:47
佢串到爆炸呀,不停話佢地拒收到付!我激到個心狂跳,邊有人咁無賴架!
...

你洗乜同佢講咁多
你依家係要搵淘寶客服介入 同客服講!

大宅

HH.C 發表於 19-3-21 20:48
你洗乜同佢講咁多
你依家係要搵淘寶客服介入 同客服講!

佢話我唔退款搵唔到客服,請問係邊個位找客服?謝謝

伯爵府

iamworkingmama 發表於 19-3-21 20:45
...

確認左就可評價但就不能申請退款!

如申請退款,佢拒絕你再申請直到淘寶介入為止!係要用時間換取金錢
遠離癲狗Ling.W+小人ssss

大宅

iamworkingmama 發表於 19-3-21 20:49
佢話我唔退款搵唔到客服,請問係邊個位找客服?謝謝

你申請左退款未,佢拒絕退款三日後係退款果個位可以申請客服介入!記住要等三日唔係即時

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

用到付寄番比佢。

琥珀宮

回覆樓主:

我試過仲頂癮,一開始我問咗A有貨我先俾錢買,收到係B,我問賣家佢話由頭到尾根本無A只有B,勁衰格囉,擺明知係香港或台灣人(我用繁體字,無轉簡體先對話),搏俾咗錢唔會退啦,超jian格

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

apelok 發表於 19-3-21 20:31
確認收貨先,之後申請退款再劣評, 最好影埋相
無咩作用, 除非果件貨好多好評, 你整個千字文差評就有用, 但如果件貨唔多評價, 賣家會將件貨下架, 當新貨再上架, 所有評價都無曬。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

iamworkingmama 發表於 19-3-21 20:34
係囉,我唔順氣要我比運費,我根本無錯
退貨, 賣家應該付國內運費, 而唔係香港上大陸的運費, 因為你係經集運收貨, 除非件貨係直運香港, 賣家就需付香港至國內運費。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

kittylam 發表於 19-3-21 21:00
用到付寄番比佢。

佢話拒收到付

大宅

andyman 發表於 19-3-21 21:10
退貨, 賣家應該付國內運費, 而唔係香港上大陸的運費, 因為你係經集運收貨, 除非件貨係直運香港, 賣家就需 ...

係喎,你講得岩!我比左$10國內運費佢,咁我當跌左,多謝你提醒

大宅

tansyneko 發表於 19-3-21 21:00
我試過仲頂癮,一開始我問咗A有貨我先俾錢買,收到係B,我問賣家佢話由頭到尾根本無A只有B,勁衰格囉,擺明 ...

離哂譜

tansyneko    發表於 19-3-22 13:10

大宅

我唔知點解個狀態仲係‘待收貨’,所以我未可以申請退款

伯爵府

BK Milk勳章

一直申請退款,要淘寶介入

翡翠宮

iamworkingmama 發表於 19-3-21 21:14
係喎,你講得岩!我比左$10國內運費佢,咁我當跌左,多謝你提醒
香港人淘寶就係有呢個風險
下次揀有信譽的店舖, 多人買果啲, 好評多的店。

翡翠宮

iamworkingmama 發表於 19-3-21 21:16
我唔知點解個狀態仲係‘待收貨’,所以我未可以申請退款
待收貨都可申請退款的, 但不退貨退款就有啲渺茫, 不過都試下按退款啦, 我都試過收貨兩隻右腳鞋, 最後係無退貨而退到款的。

去網頁版, 主頁>我的淘寶>已買到的寶貝, 版面中間的位置就可按退款。

首頁
12345...7

尾頁

跳至