自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

我都唔識

伯爵府

xo_cat 發表於 19-3-21 21:15
我都唔識

X2

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我由細用牙批架咋……大左連皮食,近年C6,99批皮重要用菜刀,真心覺得佢地好叻
我都唔識,好怕切到手指!

侯爵府

babynetnet 發表於 19-3-21 21:46
我由細用牙批架咋……大左連皮食,近年C6,99批皮重要用菜刀,真心覺得佢地好叻
我都唔識,好怕切到 ...

用菜刀真係好武功

未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

男爵府

回覆樓主:

唔好話50,我諗我有命到80歲都唔識

大宅

呢個世界咁多替代品,點解一定要識用刀削皮

珍珠宮

maynjune 發表於 19-3-21 21:08
做左人阿媽幾廿年, 個女都20歲,佢削完皮個蘋果得返一半蘋果肉可以食

解釋下先。 就係因為一個字, 就係 ...

我都唔識
你話唔識打開口食飯就好笑啫

子爵府

我諗起舊公司個清潔ee話其中一個女同事:你連蘋果皮都唔識批,第日點嫁人吖
個女同事回佢:我男友唔介意咪得囉,你理得我點嫁人啫

侯爵府

我愛小魚仙 發表於 19-3-21 21:52
呢個世界咁多替代品,點解一定要識用刀削皮

佢就係懶到出汁至慘
未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

用戶要求終止服務

我都唔識,亦冇打算識

水晶宮

做左人阿媽幾廿年, 個女都20歲,佢削完皮個蘋果得返一半蘋果肉可以食, 個蘋果係吉之島買成50蚊一個。 佢 ...

我地係連皮食

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我其實估唔到原來有咁多人都唔識, 我哋呢啲自細批慣, 以為識做家務嘅都識添。

李斯特    發表於 19-3-21 22:11

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

maynjune 發表於 19-3-21 21:46
我覺得好大機會係咁樣

大把呢d人...亦唔打算去學...
推比人地做

侯爵府

ChloeMa 發表於 19-3-21 22:00
我其實估唔到原來有咁多人都唔識, 我哋呢啲自細批慣, 以為識做家務嘅都識添。
...

我同你一樣, 以為識係好平常。 其實睇返呢度原來好多都唔識。

子爵府

有咩問題?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

maynjune 發表於 19-3-21 22:02
我同你一樣, 以為識係好平常。 其實睇返呢度原來好多都唔識。

可以係cv 度加一項skill set, 懂用刀批皮,唔知有冇分加

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我識批皮,我老公識削皮,仲可以由頭到尾唔斷果隻。

侯爵府

ChloeMa 發表於 19-3-21 22:00
...

可能唔識係佔大部分添呀⋯⋯

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

個蘋果得返一半肉食得。

做左人阿媽幾廿年, 個女都20歲,佢削完皮個蘋果得返一半蘋果肉可以食, 個蘋果係 ...
一個人,夠幸福,才可以做到咁,理得你暈到起唔到身

侯爵府

ChloeMa 發表於 19-3-21 22:05
可以係cv 度加一項skill set, 懂用刀批皮,唔知有冇分加

依家來講可能係絕技來架

首頁
12345...10

尾頁

跳至