自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

口多出事。話唔想坐咁點解要比說話人地聽?
講野都唔可信。

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章

兩公婆都似麻煩人,响度單單打打,雖然個小朋友都唔啱。

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

T96 發表於 19-3-22 16:11
始終個媽媽是孕婦

大肚婆係屋企就係皇后姐,出到街冇可能要人就哂佢,係需要坐大大方方請人讓坐,咪出口述。同埋話果小朋友係鏡既倒影望到佢,特登踢佢,有冇咁狠死呀

子爵府

我估個男人講單打說話嘅時候一定語氣態度同用詞都極之乞人憎,小朋友可能有情緒病,個大肚婆鬧人痴線把口都好臭

之後見佢上網公審小朋友d hashtag 非常惡毒恐怖

子爵府

之前睇Topick fb 討論區已有人話佢老公唔係第一次咁串人,人哋都整親隻手都包住,大肚婆老公喺佢前面講同一番話,佢之前睇唔到個大肚婆,後來都讓咗位俾佢老婆,都俾大肚婆個老公串:咁都睇唔到有大肚婆……。其實根本好多人懷疑,個細路真係咁好嘢,可以“有敵意地,看著玻璃,瞄準佢,向後踢”真係可以踢得咁準?

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

T96 發表於 19-3-22 14:05
讓座文化向來備受討論,有準媽媽於網上發帖,指搭乘西鐵未有人讓座,丈夫說了一句「無人會讓座給大肚婆」後 ...
大家都唔啱。不過我覺得小四生無心踢多,咁細個,唔會識報復。
而且,大人VS小四生,邊個更冇修養d?
我係個老婆,自己老公咁冇禮貌,更感無地自容。

子爵府

其實唔明點解要讓座比大肚婆,大肚婆都係正常人一個,有啲健步如飛行得仲快過其他人,我大肚時完全冇諗過要人讓位俾我

珍珠宮

theclacheng 發表於 19-3-22 17:22
agree,咁個男人個句說話講比邊個聽,不如吾好講
可能佢句說話係講比全部有位坐的人聽,最後結果係只得個小學生有反應,仲要係非預期的反應

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

抺茶雪糕 發表於 19-3-22 17:40
我估個男人講單打說話嘅時候一定語氣態度同用詞都極之乞人憎,小朋友可能有情緒病,個大肚婆鬧人痴線把口都 ...

我睇完全篇,第一個感覺都係覺得佢 d hashtag真係好惡毒。

大宅

畀面勳章

Jnam 發表於 19-3-22 15:31
又話唔想坐但老公又咁挑機
如果乖乖認係想坐反而冇咁肉酸

同意

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

tester5 發表於 19-3-22 18:11
大家都唔啱。不過我覺得小四生無心踢多,咁細個,唔會識報復。
而且,大人VS小四生,邊個更冇修養d?
我係 ...
物以類聚, 人以群分, 佢老婆都有咁上下斤兩。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

珍珠宮

IamDirector 發表於 19-3-22 16:08
我任何時都唔會expect會有人讓位比我,果位準爸爸講埋d咁既野,有點老馮。個細路唔知有冇心,但都唔岩,係 ...

無心唔會咁大力,張相影出黎紅左好大片

呢個細路, 要驗下有無爆力傾向, 講左句唔啱聽, 可以咁對兩個大人

同學唔同佢玩, 要打身勁架喎

cissie    發表於 19-3-22 22:16

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

小朋友係like旭黎旭去定專登踢佢先?

無位咪坐返去頭站搭囉, 一定有位啦, 病我都唔敢坐啦

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

andyman 發表於 19-3-22 18:27
物以類聚, 人以群分, 佢老婆都有咁上下斤兩。
位太太仲唸到小四生會報復~
其實就是以小人之心 度君子之腹。太太可能都係會報復既人

男爵府

如果咁想坐應該坐的士,呢度大把媽咪,應該好清楚明白,唔舒服就攞病假休息,好地地其實唔需要成日坐,肚越大反而唔想坐

大宅

讓座文化向來備受討論,有準媽媽於網上發帖,指搭乘西鐵未有人讓座,丈夫說了一句「無人會讓座給大肚婆」後 ...

沒有公審任何人,事實上不太願意坐

咁呢位老公點解又要講呢句說話呢?

唔係覺得小朋友啱,而係覺得大人既然都唔想坐,點解要作出挑釁行為

珍珠宮

佢老公咁大個人,講啲咁嘅人,正常都唔讓

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

sjnl43 發表於 19-3-22 18:29
無心唔會咁大力,張相影出黎紅左好大片

呢個細路, 要驗下有無爆力傾向, 講左句唔啱聽, 可以咁對兩個大人
可能係無情力啫, 話個小朋友踏上椅, 一跣腳就會好大力。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

子爵府

tester5 發表於 19-3-22 18:31
位太太仲唸到小四生會報復~
其實就是以小人之心 度君子之腹。太太可能都係會報復既人
...

Exactly,正常大人點會咁諗個小朋友,頂多覺得小朋友郁身郁勢唔小心

首頁

尾頁

跳至