婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

洋房

我老公好慳既,因為佢又要交租又要交雜費壓力大
但有時真系慳過頭⋯
例如個女以前食人奶,呢家轉左奶粉⋯
剩系食早晚一餐⋯佢沖親奶都偷工減料-_-

我99仲衰 我屋企買比個女d衫,果次佢帶呀女返去住比左幾套新衫佢,佢問都吾問就拎左返大陸做人情送比人⋯佢個咁慳既仔緊系鬧爆佢!
佢呢家買返d 街邊貨比我⋯
唉.. 我屋企買果d都吾算貴啦⋯百幾蚊件⋯
我99買埋d甩哂線 個嶺位吾岩 一系啪吾到扭比我算⋯同埋有d又殘又舊同我講新買架!
我呀媽話 bb仔大得快 吾通佢會買靚野比你個女咩!
但我真系有點發老脾同我老公講!
叫99吾好哂錢!
我個女一歲買110size既衫黎!都吾知系未玩野!

翡翠宮

回覆樓主:

咁你買咪得囉

別墅

Yanzy3315 發表於 19-3-22 14:53
但有時真系慳過頭⋯

我覺得你老公過份過99,偷工減料會影響小朋友身體發展!

奶奶買的可以選擇唔著,唔需要同自己阿媽講。會影響兩老之間的睇法。

男爵府

Yanzy3315 發表於 19-3-22 14:53
但有時真系慳過頭⋯

你個囡超磅偷工減料無問題,如果唔係既話唔應該為左慳錢而沖淡D奶。
真係手頭咁緊D衫著2手都無所謂,你可以去徵D唔太舊既免費衫,有d好好人會免費送出。

禁止訪問

回覆樓主:

洋房

mini1204 發表於 19-3-22 17:34
咁你買咪得囉

其實邊個要佢買?佢買黎比我當地布?
從來都無要佢買⋯個女d衫99%都系自己買⋯
得一兩件佢比⋯
佢拎左我地買既衫去做人情送比人⋯
佢自己買返d地攤貨過黎⋯不如吾好比⋯

洋房

yuyuyu_ng 發表於 19-3-22 18:22
我覺得你老公過份過99,偷工減料會影響小朋友身體發展!

奶奶買的可以選擇唔著,唔需要同自己阿媽講。會 ...

所以我鬧左我老公,都廢事佢沖奶⋯

我屋企不嬲都對佢屋企負評⋯
吾系我講⋯自己有眼睇⋯
由結婚話佢死話一定要擺⋯
仲要返大陸擺⋯咁岩果到又有我媽既親戚,
講好左日期,約好哂,後尾連酒樓都簡左,跟住佢話吾擺,我講下架咋⋯
後尾男家一個都無黎,當自己女家食飯⋯

佢連傾個仔結婚都可以系吹水講假,邊個尊重佢?

洋房

kaman0617 發表於 19-3-22 22:38
你個囡超磅偷工減料無問題,如果唔係既話唔應該為左慳錢而沖淡D奶。
真係手頭咁緊D衫著2手都無所謂,你可 ...

其實我堂家姐生左三個,都比左好多衫我,我屋企都買左一堆比我個女,因為我三兄妹得我生左小朋友

洋房

SASA滾 發表於 19-3-22 23:11
壓力大都唔係咁,樓主c6先係最衰,最抵鬧。
樓主可唔可以出來做野幫輕吓。
...

c6今晚先比我鬧完⋯
62 99 話今日放假,約左佢5點鐘到,
5點打比佢話就出門口,
7點半都未到,話搭緊車...
大家都系住九龍區..呢家元郎去油塘long d咩?

上星期日約左2點 我62 6點先到⋯

所以今次著哂火

男爵府

唔駛聯絡啦咁

首頁

尾頁

跳至