想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

因為我想中醫嗰邊寄啲藥比我,不過要匯款先,但我又唔知可以點匯錢俾佢地,如果有人去開,可否幫我比住錢先,我會即刻過數俾返你的。唔該晒大家

大宅

mojomojo88 發表於 19-3-22 15:09
因為我想中醫嗰邊寄啲藥比我,不過要匯款先,但我又唔知可以點匯錢俾佢地,如果有人去開,可否幫我比住錢先 ...

我唔會去開。不過如果你之後會諗住長飲,可以擺定錢比佢地扣。之後你可以拎番餘款。

大宅

因為我想中醫嗰邊寄啲藥比我,不過要匯款先,但我又唔知可以點匯錢俾佢地,如果有人去開,可否幫我比住錢先 ...

你電郵過去,愛群會教你如何匯錢的,下面係愛
群send 給我,比你參考

大宅

Manmanman12345 發表於 19-3-22 16:31
你電郵過去,愛群會教你如何匯錢的,下面係愛
群send 給我,比你參考

僅匯 港幣 (上海商業儲蓄銀行)
1. 戶名:PREMIUM GOLDEN LIMITED
2. Swift Code: SCSBHKHH
3.Clearing Bank Code in HK: 269
4. A/C: 2888 108 111300 5
5. 上海商業儲蓄銀行 THE SHANGHAI & SAVINGS BANK,LTD. HONG KONG BRANCH
6. 匯款後請E-mail或來電(02)5599-8333告知,註明:
(1)姓名/連絡電話
(2)寄送地址(若有需要提供郵寄地址)
(3)匯款証明(供會計核對使用)
7.確定匯款後,我們會盡快為您服務,謝謝!
提醒您:上海商業儲蓄銀行只有一家分行 僅能使用支票,無法使用ATM轉帳及現金!
地址:九龍尖沙咀中間道18號半島大廈十樓
電話:3960-1100 營業時間:上午9時至下午4時

匯款後請務必來信通知~~

大宅

Manmanman12345 發表於 19-3-22 16:31
僅匯 港幣 (上海商業儲蓄銀行)
1. 戶名:PREMIUM GOLDEN LIMITED
2. Swift Code: SCSBHKHH

你嗰個係咪ivf 那邊比你? 佢地同中醫係分開架,上次中醫比呢個:
麻煩您匯款至以下帳號,匯款後麻煩您回覆匯款明細,以方便財務對帳
另外麻煩您回覆寄件住址及聯絡電話
若需換成港幣匯款麻煩您再通知我們。
兆豐銀行 大安分行
帳戶:愛群中醫診所陳曉萱
帳號:22909035708
英文
Accout number(帳號):22909035708
Nane(戶名):IHMED Chinese Medical clinic
Address(地址):6F.NO.178,Sec 3,Xinyi Rd,Da’an Dist,Taipei city106,Taiwan,R.O.C.
Tel no(電話):+886-2-55998333 ext.3

Ta An Branch Mega International Commercial Bank

Address

No.182, Sec.3, Hsin-yi Rd., Taipei City 10658, Taiwan

MAP

Tel

02-27037576

Fax

02-27005900

Bank Code

SWIFT Code

ICBCTWTP229

大宅

但係我建議如果你真係想匯錢,睇清楚係咪我頭先比你嘅帳號。因為我已經存放了錢給愛群中醫,最後沒有需要匯款。

大宅

回覆 yhyeung 的帖子

係呀,IVF同中醫匯款方法唔同的, 中醫匯款方法方便好多.

我係YAHOO 度拍賣SEARCH 匯款, 有D匯款公司, 我係用呢個方法的. 佢會比我知今日台灣匯率, 之後自己轉HKD去佢個HK 戶口, 半日左右入好左會影返收據比你.

另外, 你可以去是旦一間找換店做, 同匯款公司方法一樣.

另外, 你都可以去找是旦一間銀行做匯款, 但呢個方法手續費係最貴, 所以我無用過. 咁當然銀行一定最可靠.

大宅

fbbs123 發表於 19-3-22 17:36
回覆 yhyeung 的帖子

係呀,IVF同中醫匯款方法唔同的, 中醫匯款方法方便好多.

原來中醫方便d 咩?
我一睇到,就覺得好覆雜。所以嗰時問佢,佢話可以擺定d 錢。愛群ivf 那邊我又試過匯,還好啦,但要特登走過去叫佢地匯。

大宅

yhyeung 發表於 19-3-22 17:25
你嗰個係咪ivf 那邊比你? 佢地同中醫係分開架,上次中醫比呢個:
麻煩您匯款至以下帳號,匯款後麻煩 ...

翁翁比的,原來不一樣,謝謝糾正

大宅

好多謝大家既方法呀,
我下晝有試過用網上銀行過數,但唔知點解唔成功,所以一陣去找換店試下先

大宅

yhyeung 發表於 19-3-22 17:38
原來中醫方便d 咩?
我一睇到,就覺得好覆雜。所以嗰時問佢,佢話可以擺定d 錢。愛群ivf 那邊我又試過匯, ...

上次抽完卵完全唔記得左叫中醫個邊開藥

大宅

mojomojo88 發表於 19-3-22 19:05
上次抽完卵完全唔記得左叫中醫個邊開藥

都好
愛群算係咁,會寄藥

別墅

mojomojo88 發表於 19-3-22 19:03
好多謝大家既方法呀,
我下晝有試過用網上銀行過數,但唔知點解唔成功,所以一陣去找換店試下先
...

去銀行排櫃位匯係最安全的做法!

但不建議長期服用中藥,逢藥三分毒。食兩三月就好停。

大宅

我最後喺Facebook搵咗一間台灣匯款舖,手續費$55,今日已經成功過左錢俾愛群喇,愛群亦寄出左啲藥嚕。

大宅

yuyuyu_ng 發表於 19-3-23 20:54
去銀行排櫃位匯係最安全的做法!

但不建議長期服用中藥,逢藥三分毒。食兩三月就好停。

我知呀,所以我唔會長期食架,放心

大宅

mojomojo88 發表於 19-3-25 18:47
我最後喺Facebook搵咗一間台灣匯款舖,手續費$55,今日已經成功過左錢俾愛群喇,愛群亦寄出左啲藥嚕。
...

好叻呀!

大宅

你好,我想請問如果我想去愛群做ivf,請問應該是搭直航機去到台北桃園嗎?然後乘什麼車去到愛群?車程多久?謝謝各位

別墅

kissyoubaby 發表於 19-4-8 13:55
你好,我想請問如果我想去愛群做ivf,請問應該是搭直航機去到台北桃園嗎?然後乘什麼車去到愛群?車程多久? ...

我係機場答客運到台北車站(1小時)
轉捷運到大安站,無記錯就5個站(20分鐘左右)

3號出口

大宅

kissyoubaby 發表於 19-4-8 13:55
你好,我想請問如果我想去愛群做ivf,請問應該是搭直航機去到台北桃園嗎?然後乘什麼車去到愛群?車程多久? ...

係機場坐1960去福華落(40分鐘車程)
再行7分鐘到愛群~

大宅

mojomojo88 發表於 19-3-25 18:47
...

想問你係邊間台灣匯款舖呀?我都想叫愛群中醫寄養卵藥給我,謝謝你!

首頁

尾頁

跳至