想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

今天已經是植入的第八天了,上週植入了兩個grade 2的凍胚,自從植入後完全無任何唔舒服,包括肚脹、胸脹、谷M feel等等都無!NO! 亦無感覺有下腹刺痛,抽下抽下甘!整個人好正常,比正常週期排卵的時候還舒服,早上驗孕也是一條線,心慌慌,感覺已經失敗!怎麼辦?!我真的懷疑胚胎已經沒有在繼續生長了,雖然孕酮指數正常,早晚也都按時塞藥

大宅

絕對小孩 發表於 19-3-22 16:22
今天已經是植入的第八天了,上週植入了兩個grade 2的凍胚,自從植入後完全無任何唔舒服,包括肚脹、胸脹、 ...

是放day 3 胎嗎?有些JM 無感覺都bingo 架!
你幾時check 過孕酮呀?指數有多少?

別墅

回覆 Manmanman12345 的帖子

我放day3的胚胎。20號checked左孕酮,姑娘只系打電話黎話指數正常,要我繼續塞藥。不過我目前完全無感覺,特別系個肚,太平靜反而覺得“異常”我唔知有無jm系一點點感覺都沒有而最後bingo

大宅

絕對小孩 發表於 19-3-22 19:54
回覆 Manmanman12345 的帖子

我放day3的胚胎。20號checked左孕酮,姑娘只系打電話黎話指數正常,要我繼續 ...

孕酮正常,起碼代表黃體足夠,令到子宮環境適合生長胎兒,順利著床!之前爬文都有JM 無感覺bingo 架,你幾時驗血呀?

別墅

Manmanman12345 發表於 19-3-22 20:08
孕酮正常,起碼代表黃體足夠,令到子宮環境適合生長胎兒,順利著床!之前爬文都有JM 無感覺bingo 架,你幾 ...

我27號先驗血。漫長的等待(emoji)(emoji),有d人好似驗血前2-3日,早孕試紙可以驗到淡淡的一條線…(emoji)算啦,我再等多幾日。明天就是植入day9了!多謝妳安慰呀(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

我都係27/3驗血,除左覺得熱同成身汗之外,冇其他特別感覺,我放day3雪胎,等待得好漫長

大宅

絕對小孩 發表於 19-3-22 20:17
我27號先驗血。漫長的等待(emoji)(emoji),有d人好似驗血前2-3日,早孕試紙可以驗到淡淡的一條線…(emoji) ...

我28/3 驗呀,通常day 10 早孕試紙都驗到有腔了,搵d 野做煲下劇好快過!大家一起樂觀面對丫!

別墅

kitkit99_99 發表於 19-3-22 21:21
我都係27/3驗血,除左覺得熱同成身汗之外,冇其他特別感覺,我放day3雪胎,等待得好漫長
...

我體溫亦算正常範圍,唔算特別高溫。今日計落放胎日已經八天,如果有中應該都已經著床

別墅

Manmanman12345 發表於 19-3-22 21:46
我28/3 驗呀,通常day 10 早孕試紙都驗到有腔了,搵d 野做煲下劇好快過!大家一起樂觀面對丫!
...

我都覺得通常day10早孕試紙應該會有反應,如果完全一條線希望可能不大(emoji)(emoji),最近唯有煲劇轉移注意力(emoji)(emoji)!大家一起加油

大宅

絕對小孩 發表於 19-3-22 22:13
我都覺得通常day10早孕試紙應該會有反應,如果完全一條線希望可能不大(emoji)(emoji),最近唯有煲劇轉移注 ...

我放day 5 胎,醫生叫我day 10 就驗血,我諗梗day 9 偷吾偷驗棒棒

大宅

Manmanman12345 發表於 19-3-22 23:11
我放day 5 胎,醫生叫我day 10 就驗血,我諗梗day 9 偷吾偷驗棒棒

想問下check紅d早孕使唔使晨v?

水晶宮

我成功時係咩感覺都無
我放dat5胎後6日就驗倒

別墅

回覆 puppydingo 的帖子

甘你之前直至到驗血前系咩感覺都無?然後驗血先知道bingo嗎?希望我都有甘嘅好運。我今日day9仍然是毫無感覺,亦唔覺有谷M feel。除咗今日早晨肚痛肚all

水晶宮

絕對小孩 發表於 19-3-23 17:21

甘你之前直至到驗血前系咩感覺都無?然後驗血先知道bingo嗎?希望我都有甘嘅 ...

無感覺。完全無。第一個有感覺就係6周開始嘔唔停就知咩係有左。

驗血前已經驗過n次已經知有。

大宅

puppydingo 發表於 19-3-23 12:19
我成功時係咩感覺都無
我放dat5胎後6日就驗倒

可能你中孖HCG 高d 所以咁快就知
請問你係用棒棒驗嗎?深色嗎?

大宅

絕對小孩 發表於 19-3-23 17:21

甘你之前直至到驗血前系咩感覺都無?然後驗血先知道bingo嗎?希望我都有甘嘅 ...

我吾知係咪d 藥既副作用,會有腸胃不適感,但又吾似M 痛feel
咁你day 10 會偷驗嗎?e 幾日真係好漫長啊!

水晶宮

Manmanman12345 發表於 19-3-23 18:07
可能你中孖HCG 高d 所以咁快就知
請問你係用棒棒驗嗎?深色嗎?

唔係特別高。
4周驗血都係300幾

綠紙,CB, mannings用好多牌子。
day5胎6日後已經day11啦都係suppose M-3日。

別墅

Manmanman12345 發表於 19-3-23 18:10
我吾知係咪d 藥既副作用,會有腸胃不適感,但又吾似M 痛feel
咁你day 10 會偷驗嗎?e 幾日真係好漫長啊! ...

會偷驗!如果都係一條線起碼有d心裡準備(emoji)

別墅

我放day5有m痛感覺,試過有一日吉吉地痛,晚晚訓教都出好大汗,不過體溫keep住36度左右

大宅

絕對小孩 發表於 19-3-22 16:22
今天已經是植入的第八天了,上週植入了兩個grade 2的凍胚,自從植入後完全無任何唔舒服,包括肚脹、胸脹、 ...

同你感受一樣,
日日都膽氈心驚。。

我放Day 5胎,唔使塞藥,
今日第四日,
呢幾天都肚漲漲,
點知今晚去厠所抹到有啡,
即刻想喊出黎
心情即時低落

首頁
12345...6

尾頁

跳至