想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

kitkit99_99 發表於 19-3-24 08:50
我13/3植day3, 唔知點計day幾,有少少失落,不過總好過收到驗血報告才傷心
...

我都係13/3放雪胚,今日突然感覺到m痛,比之前幾日痛左(emoji),我己經做過1次IUI, 4次Ivf, 每次等待中都好緊張,我今日試驗,都係得一條線,好失落,今次放2胎添(emoji)(emoji)(emoji),完全明白大家既感受

複式洋房

lailai123 發表於 19-3-26 13:30
我兩次iui 第三次ivf 喇
好氣餒又超高齡

我也是,每次打針,食藥都辛苦,但為了可以有(emoji)(emoji),仍要繼續努力(emoji)(emoji)

複式洋房

kitkit99_99 發表於 19-3-25 14:19
起碼有條缐呀,都算有d希望,我已放榜,失敗了

我都剛放榜,都失敗了,又要由頭再來過(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

Manmanman12345 發表於 19-3-26 21:37
再接再厲不要放棄啊!你驗血HCG 指數幾多?起碼知道有無著床,為下次做好準備!
...

我明日先返醫院,不過廣華沒有驗血,只是驗尿,不過我己經接受這個事實,因為已經失敗過多次,每次都差不多驗時,就會感覺到m痛(之前Ivf 試過中過,但最終係6w流產),失敗同中獎的感覺,有d 唔同,所以都有心理準備了,相反 老公就唔開心多d(emoji)
我下次就係廣華最後一次做(emoji)

複式洋房

Manmanman12345 發表於 19-3-26 22:14
我之前都試過IVF 中但流了,我自己可以下次再努力!你下次都加油!有得做就有希望了!
其實我係擔心老公會 ...

冇錯,所以都諗緊會唔會去台灣做,但又啱知邊間同邊個醫生好(emoji)
大家都因為愛小朋友,辛苦左好幾年 身,心都疲倦,不過呢仍然會繼續努力(emoji)

複式洋房

Manmanman12345 發表於 19-3-27 04:03
你中過即係代表身體可以懷孕啦,你香港仲有一次機會啊!我就係台灣做第二次了,高0 所以做埋PGS, 如今次成 ...

咩叫PGS?
我上網都看見很多在台成功的例子(比在香港做的失敗次數少),但老公想係香港完成埋最後一次先(因為仲有雪胎),但自己就想試台灣~不過都要休息一下,等身子好d.,再來過!
你都要加油啊!

複式洋房

Manmanman12345 發表於 19-3-27 11:57
胚胎著床前檢查染色體有否異常,通常高0 胚胎染色體異常率好高,會導致流產,愛群網站好多文章參考,你看 ...

謝謝,醫院打來確定是 negative, 暫時停藥,等m來後,補下又重新再來過

複式洋房

絕對小孩 發表於 19-3-26 01:53
係有非常非常淺的第二條線,光線好的時候就好清楚,不過都無乜意思,已經day12又甘淺,可能都化學左,預左 ...

你點呀~驗左血未呀?你都要加油(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

Manmanman12345 發表於 19-3-27 12:20
收拾心情!再接再厲!大家一起加油!

大家一齊加油(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

絕對小孩 發表於 19-3-27 21:15
驗左,算bingo,但hcg數值低,要後日再抽血睇睇

加油,bb痴實(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

絕對小孩 發表於 19-3-29 18:09
翻倍啦。大約翻2.2倍。要2個星期之後再去照超聲波

你要同BB加油呀(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

絕對小孩 發表於 19-3-30 16:47
好。現在的情況只能等2星期後照超聲波,有jm話個陣已經可以睇心跳,希望有好消息… 好多人話注意休息,我 ...

唔好俾壓力自己,唔好諗咁多,輕鬆點(emoji)

首頁

尾頁

跳至