想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

IVF 抽到25粒卵 6粒空心 19粒先得12粒受到精
最後剩下7粒 3粒grade2 4粒grade2-
Day3 雪左2粒grade2 其餘5粒再試Day5
Day5 有2粒成功可雪 一粒BA 一粒BB 有2粒可睇埋Day6

25粒去到得4粒雪到 係咪好差😭

別墅

ee2013ee 發表於 19-3-22 22:01
Day3 雪左2粒grade2 其餘5 ...

可能用藥的劑量和反應唔同,我只抽到10粒,2粒空心,8粒單精注射全部受精,day2發展到5個胚胎,最後到day 3得返2個(emoji)(emoji),ivf療程中最無辦法控制的算係卵子的質素

大宅

ee2013ee 發表於 19-3-22 22:01
Day3 雪左2粒grade2 其餘5 ...

我上年台灣抽 15粒去到 day 5 有7粒
今年係香港再抽到14粒但 day 2 已經只剩返7粒

別墅

我嗰時抽左22粒,好似第二日授精就得返7粒,之後day 5 既有5粒,好似2粒a grade,2粒b,一粒c(啲abc我自己作既,我呢邊無好實質分grading,佢地都係我問先同我請兩粒好好兩粒幾好,一粒粒普通咁)

大宅

回覆 km1705 的帖子

最後用左Day幾既胎呀?

大宅

回覆 絕對小孩 的帖子

真係一關一關咁過

別墅

回覆 ee2013ee 的帖子

有5粒day 5既胚胎呀第一粒生左阿囝18m
第二粒就喺肚度,依家6w

大宅

回覆 km1705 的帖子

太好了恭喜!
請問放胎前後有沒有什麼要注意可以提高成功率?

別墅

我兩胎放胎當日朝早開始連續五日食菠蘿芯

第一胎再勤力啲,有keep住運動,浸腳,食黑朱古力,同埋打完排卵針第二日及植入前一晚有同c6 dodo

同埋醫院有安排塞藥令 progesterone夠高,咁就機會大啲

大宅

km1705 發表於 19-3-24 22:19
回覆 ee2013ee 的帖子

有5粒day 5既胚胎呀第一粒生左阿囝18m

請問是否兩次都係放‘A’ grade胎?
我都有幾個A,但仍很擔心會失敗,因試過流產

別墅

回覆 babybaby69 的帖子

我喺外國,佢無比好實質grading我,兩次都係放當其時最好嗰粒

大宅

km1705 發表於 19-3-25 13:55
回覆 babybaby69 的帖子

我喺外國,佢無比好實質grading我,兩次都係放當其時最好嗰粒 ...

所以是放2次,2次都成功?利害!希望我都可以

首頁

尾頁

跳至