自由講場

跳至

首頁
45678...11

尾頁

大宅

evip 發表於 19-3-23 22:23
我喜歡Android。樓主,我明白你。唔係個個用過android.

其實兩個系統各有各好,但我真係唔習慣,我以前襟一兩個掣就做到嘅嘢,而家要襟三四個掣先做到,但用開iPhone嘅會覺得冇乜所謂,例如Android係輸入版面可以直接咁粘貼以前複製過嘅字直接攞返出嚟再貼上,但iPhone暫時我搵唔到呢個功能,要出返去備忘錄度複製再入返去你想貼上嘅地方,要做多幾個動作,呢啲就係我為之嘅麻煩

伯爵府

Hanayori 發表於 19-3-23 19:32
用唔慣啫,我女係 iphone fans, 點都唔肯換其他。

我女也是

大宅

終極熊貓 發表於 19-3-23 22:26
真富貴,試機唔去showroom
堅買真機

本身諗咁多人用一路都話好,應該冇乜大問題,點知自己真係唔多慣

翡翠宮

牛年勳章

統計下bk d post幾多由iphone發出

公爵府

親子王國15週年勳章

Charlotte_mom 發表於 19-3-23 18:49
係囉,我用慣iphone一掂c6部android連字都唔識打

同意,我即刻變咗嚴重智障

伯爵府

patpatchan1986 發表於 19-3-23 20:30
係中文手寫,每寫一個字都要襟一次輸入

咁奇怪,從來未試過咁嘅情況

侯爵府

我剩係識用iPhone,比部三叔我就死得

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

lover_cat 發表於 19-3-23 18:49
iPhone 超好用喎,用過返唔到轉頭。

認同

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Charlotte_mom 發表於 19-3-23 10:49
係囉,我用慣iphone一掂c6部android連字都唔識打

Me too, 我老爺用s9成日叫我幫佢整野,我真係唔慣,特別果條邊

男爵府

Charlotte_mom 發表於 19-3-23 18:49

Me2 Me2,你比部三叔、小米我,我都頭痛。

wcpcelia    發表於 19-3-26 16:25

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

C.Humphrey 發表於 19-3-23 22:33
統計下bk d post幾多由iphone發出

子爵府

kmbb519 發表於 19-3-23 19:09
真心,講方便 andriod 係方便過iphone,覺得韓國佬細心過美國佬, d 功能同d制係android 好用d, 但iphone部 ...

每部 android 都過唔到一年, app 撞曬搞到食曬ram 好慢,而家 iPhone X 用2 年仲係新機一樣

大宅

香香公主 發表於 19-3-23 22:41
咁奇怪,從來未試過咁嘅情況

咁你寫完一個字佢係咪會自動輸入㗎?點解我要襟嗰個字先可輸入到架?如果唔輸入直接再寫第二個字,就會變咗第二個字出嚟,之前寫嗰個字就會冇咗

大宅

都敏俊C 發表於 19-3-23 22:43
每部 android 都過唔到一年, app 撞曬搞到食曬ram 好慢,而家 iPhone X 用2 年仲係新機一樣
...

但我之前用三星note冇呢啲問題喎,用咗兩,三年都ok,又用過LG V20都冇呢啲問題,而我亦都算裝得比較多Apps

伯爵府

patpatchan1986 發表於 19-3-23 23:13
咁你寫完一個字佢係咪會自動輸入㗎?點解我要襟嗰個字先可輸入到架?如果唔輸入直接再寫第二個字,就會變 ...

哦...終於明白你意思,之前以為你每次寫完一個字後,需要再選輸入法才可寫第二個字。
係呀!每次寫完後要選字,然後才寫第二個字,又或者你可以一次過寫3-4字個,佢會同時間顯示你寫嘅幾隻字出來

大宅

香香公主 發表於 19-3-23 23:27
哦...終於明白你意思,之前以為你每次寫完一個字後,需要再選輸入法才可寫第二個字。
係呀!每次寫完後要 ...

我仲以為係我唔識,諗住你會話俾我聽有新方法等我仲鬼死咁期待,但佢可以一次過寫三個字先輸入,呢樣嘢就真係比較方便

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

未習慣

珍珠宮

開心吸收勳章

muicc 發表於 19-3-23 19:14
iOS同Android 都用過,其實習慣就兩樣都好用。不過Android 機好多都成日撞apps hang 機,機身又會自動發熱 ...

華為mate 20x未試過發熱,因為有cool down功能。

子爵府

patpatchan1986 發表於 19-3-23 23:18
但我之前用三星note冇呢啲問題喎,用咗兩,三年都ok,又用過LG V20都冇呢啲問題,而我亦都算裝得比較多Apps
...

之前用 Samsung, 壞 Wi-Fi, 整唔到,仲要買咗一個月先發現係壞,冇得換但三星又整唔到
用 LG G4 燒底板 (呢個好出名)
用 2 部 Sony ,壞嘅野更奇,畫長線變成 candy crush 咁短,唔可以畫線開密碼,而且最後用到第10 個月,想開機影小朋友相,開相機用咗1 分鐘,部機影得幾靚都冇用,小朋友走咗啦
用 iPhone 快靚整

大宅

KoNoLo 發表於 19-3-23 19:33
Thx!Very 好用

請問呢個apps要錢購買嗎?我都有同樣問題 成日要轉數字和英文 打字好慢

首頁
45678...11

尾頁

跳至