自由講場

跳至

首頁
56789...11

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

patpatchan1986 發表於 19-3-23 19:16
Android係Google喎,美國公司

我本來想講samsung
大事化小, 小事化毛.........

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

都敏俊C 發表於 19-3-23 22:43
每部 android 都過唔到一年, app 撞曬搞到食曬ram 好慢,而家 iPhone X 用2 年仲係新機一樣
...

係! 我用左兩部碌,新機時都仲好d, 但越用越慢.... 又hang又剩咁
大事化小, 小事化毛.........

大宅

都敏俊C 發表於 19-3-23 23:51
之前用 Samsung, 壞 Wi-Fi, 整唔到,仲要買咗一個月先發現係壞,冇得換但三星又整唔到
用 LG G4 燒底板 ( ...

Sony啲機本身唔得冇一部好

子爵府

反而好多朋友轉iphone 返唔到轉頭。

男爵府

回覆樓主:

由Google出第一部Google One到依家,畀我再揀都係會用返Android. 對住IOS系統我完全係一個白痴。

話說我同我個fd影左幾百張相跟住想upload上dropbox睇返。當我只係要select all就可以upload d相, 而我個fd (用iphone X) 點都搵唔到Select all呢個掣, 最終佢同我講佢㩒左幾百次先upload 晒d相。 以我認知upload相用iTunes係最快, 但唔通吓吓都要開電腦咩?作為Android用家既我基本上所有野都已經可以用電話做到。

IOS幫user set好晒d野,對我呢講一d都唔user friendly.

大宅

amour 發表於 19-3-24 01:03
由Google出第一部Google One到依家,畀我再揀都係會用返Android. 對住IOS系統我完全係一個白痴。

話說我 ...

認同,但當然iPhone亦有佢好嘅地方,睇下自己鍾意邊樣囉

男爵府

patpatchan1986 發表於 19-3-24 01:07
認同,但當然iPhone亦有佢好嘅地方,睇下自己鍾意邊樣囉

佢好既地方就安全卦?

珍珠宮

amour 發表於 19-3-24 01:03

話說我 ...

去相片度,按選擇即可,你個friend唔識用ip。
Ip都一樣可以用Dropbox。
itune少人用,有好多快傳,唔洗用線。

公爵府

2023年兔年勳章

回覆 patpatchan1986 的帖子

其實用唔慣,就早啲攞去 trade in。

依家都仲值 4千5,生果分分鐘要降價促銷,呢個價都唔再有。

水晶宮

Charlotte_mom 發表於 19-3-23 18:49
係囉,我用慣iphone一掂c6部android連字都唔識打

same here! iphone操作夠能力,啱我!我係完全唔識用Android,所以就算見到新既機款,影相靚過iphone多多聲都好,都轉唔到!

伯爵府

只會用iphone!!!真心覺得好用!最唔like係Samsung...自從中學時用過一部samsung後決定永不錄用,影相完全唔掂

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

patpatchan1986 發表於 19-3-23 19:21
唔係喎,我連裝兩三個Apps部機已經發晒熱,但我朋友部華為連兩部戲一啲都唔熱,佢話部機從來都冇熱過
...

我拎住部華為機,睇曬成套戲兩個鐘头都冇熱

大宅

patpatchan1986 發表於 19-3-23 22:30
其實兩個系統各有各好,但我真係唔習慣,我以前襟一兩個掣就做到嘅嘢,而家要襟三四個掣先做到,但用開iPh ...

完全明樓主感受

轉用iphone覺得好多function無左/繁複左
Keyboard 係其中一樣.....

男爵府

畀面勳章

打字我覺得iPhone 好用好多喎我以前都係用android ,㩒大力啲個地球轉鍵盤勁方便!
相呢我用埋mac book. iPad, iCloud 過相都好方便識用啲手勢操作就會覺得方便

大宅

amour 發表於 19-3-24 01:10
佢好既地方就安全卦?

咁佢啲Apps應該行得比Android順同穩定

大宅

samsang 發表於 19-3-24 03:13
完全明樓主感受

轉用iphone覺得好多function無左/繁複左

我就係用唔慣佢個Keyboard

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

用唔慣啫,我用開蘋果、叫我用其他都一樣好似唔識用電話咁呆左係度
每次dl apps都要pw 係基於安全,係一樣好野黎既。
我打速成,同用電腦係無咩分別。用語音輸入亦超準確。連「喂siri」都超準,永遠一叫即出現。
眼見以前親戚成班有蘋果有三叔,依加三星得返一個、其他廿幾人全部都係蘋果。朋友們好多都係轉蘋果,真心唔覺得佢少人買
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

男爵府

2024年龍年勳章

官網及専門店根本沒有iPhone x賣了,只有水貨店有。

另外是mate, 不是meat!!!!!!!!

男爵府

OCTBB 發表於 19-3-23 18:47
你download "kaiboard" app,可以同時用筆劃,英文,速成同數字

睇到你介紹,即刻安裝左

珊瑚宮

畀面勳章

appledai 發表於 19-3-23 18:43
不是吧,不要給我好了,我好樂意

X 2

首頁
56789...11

尾頁

跳至