自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

近日心儀左个單位25樓,零裝修,業主開價310万,返查过去三个月同類型單位成交,分別298萬21樓,330萬35樓,27樓310萬,13樓328萬

咁如果業主開價310萬合理嗎?

子爵府

芙蓉BB 發表於 19-3-23 20:22
近日心儀左个單位25樓,零裝修,業主開價310万,返查过去三个月同類型單位成交,分別298萬21樓,330萬35樓 ...

過去3 個月。即舊年成交,低迷時期

過咗年,d 樓升返晒

那些單位是否同一方向?間格?

單看價錢,樓層比較,310 萬合理

wcpcelia    發表於 19-3-24 08:52

翡翠宮

回覆樓主:

合吾合理都會還價架啦

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

冇話合唔合理, 如果覺得合眼緣, 差唔多價錢冇乜所謂啦

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

畀面勳章

通常會預埋你還價

伯爵府

畀面勳章

試下還價睇下業主反應

子爵府

好媽媽勳章

近日心儀左个單位25樓,零裝修,業主開價310万,返查过去三个月同類型單位成交,分別298萬21樓,330萬35樓 ...

邊度咁平?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

正常,不過check左銀行估價未??

同埋咁多個單位。。方向一唔一樣先?

大宅

good_pig 發表於 19-3-23 22:59
正常,不過check左銀行估價未??

同埋咁多個單位。。方向一唔一樣先?

方向有少少吾同

象牙宮

2024年龍年勳章

油麥麥 發表於 19-3-23 20:45
仲有310萬盤?

係 lor...

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

尺數幾多?310萬樓真係難搵

水晶宮

我覺得好合理呀

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

你覺得合理時業主又會覺得唔合理

珊瑚宮

畀面勳章

買樓永遠都係賣家想最高賣,買家想最低買。
最緊要係業主開價係咪貼最近成交價,銀行估唔估到價,自己又是否負擔得起。
無百分百合理價錢。

珊瑚宮

畀面勳章

芙蓉BB 發表於 19-3-24 08:03
方向有少少吾同

其實方向嘅嘢每人喜好不同,人人都鍾意向南樓,我就至唔鍾意,因為無太陽入屋。
我就鍾意西南,有太陽入屋之餘,又唔會向西北咁凍。

男爵府

想知邊度咁平x2

水晶宮

合理啦,如果想省多少少錢,直接去網上樓盤啦,省佣。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

芙蓉BB 發表於 19-3-24 08:03
方向有少少吾同

你果個方向點?如果算好,咁都合理

寶石宮

kck811 發表於 19-3-24 08:36
尺數幾多?310萬樓真係難搵

應該2xx 尺,屯門仲有嘅

首頁

尾頁

跳至