自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

千千萬萬 發表於 19-3-24 11:03
即係冇鎖到。不過發現BK呢度有D人仲專業過第一城鎖車隊,連犯法都 ...

邊有咁叻,係FB見到已經有人踢爆咗!

子爵府

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

違法就被鎖架啦

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

主要收入來源

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

WWT1234 發表於 19-3-24 09:47
交通部真係可以學下嘢。

如果佢哋可以响茶果嶺道,獅子石道甚至通菜街鎖車,Double parking 根本唔會存在 ...

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

mc_pigpig 發表於 19-3-24 08:10
我有朋友住第一城,佢話每年鎖車收入超過一百萬,佢仲話鎖車無問題。

幾good wor! 為村民減低加管理費壓力
放下自在

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

違規鎖車,好啱呀,欣賞咁有效率

男爵府

鎖才進寶
鎖車第一城

大宅

WWT1234 發表於 19-3-24 09:47
交通部真係可以學下嘢。

如果佢哋可以响茶果嶺道,獅子石道甚至通菜街鎖車,Double parking 根本唔會存在 ...

如果阿sir有佣分,唔駛你提,勤力過佢

伯爵府

畀面勳章

私人地方就要跟人規則,無情講好正常

珍珠宮

千千萬萬 發表於 19-3-24 06:58
單車都鎖。

若真係違例,我唔覺得有問題。
正如我成日覺得某d區域,d人唔介意你抄牌,但真係塞住後面d車,明明有三線变一線,影響後面整條路交通,巴士又難轉弯,我覺得要即拖走,理得你有冇司機。
有些司機係要痛入肉,麻煩到佢自己先肯收手。

伯爵府

回覆樓主:

殺一儆百

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kolher 發表於 19-3-24 10:46
呢張圖係有心人影造成錯覺,個把車鎖不嬲鎖住條柱,有人擺架單車係前面,令人造成錯覺,單車比人鎖住!
...

同感,我昨天經過見到個鎖只係喺條柱隔離,係冇單車喺度,留心看亦諗到個鎖車鎖係只可以鎖汽車車轆,我估事實並吾係咁,只不過係錯覺,跟本冇鎖單車

公爵府

忌廉溝鮮奶 發表於 19-3-24 12:23
如果阿sir有佣分,唔駛你提,勤力過佢

就算每架違泊車輛收一蚊佣,
佢哋應該好快上車(買屋),
仲住埋特色戶添。
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

侯爵府

佢鎖車一流(emoji)(emoji),有個好處,唔使周圍泊曬車!

男爵府

其實有人係車裡面(不一定係司機),佢地都唔會鎖車!

水晶宮

kolher 發表於 19-3-24 10:46
呢張圖係有心人影造成錯覺,個把車鎖不嬲鎖住條柱,有人擺架單車係前面,令人造成錯覺,單車比人鎖住!
...

珍珠宮

千千萬萬 發表於 19-3-24 11:03
即係冇鎖到。不過發現BK呢度有D人仲專業過第一城鎖車隊,連犯法都 ...

討論都可以好激進

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

真心講,我都係住第一城,見過有好多車真係泊得好過份,如果每個人自律d,怕咩會鎖車

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

用重典治刁民,好呀!

首頁

尾頁

跳至