自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2023年兔年勳章

我第1日開始申請寄, 12/3 收到SMS。
佢個SMS 有個查詢電話:38971988 在職家庭津貼辦事處.

伯爵府

Guesswho 發表於 19-3-24 23:01
郵寄至旺角郵政局郵箱2600號

我諗住親自交去投遞箱呀!

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

我星期六收到sms 了

珊瑚宮

我都交左差不多一個月 仍末收倒

大宅

蘑菇 發表於 19-3-24 23:28
我諗住親自交去投遞箱呀!

應該信封面注明「關愛共享計劃」便可

大宅

我2月中交表到現在還未收到任何通知

伯爵府

回覆樓主:

唔該哂各位,另外,想問如果用自備信封,可以入多過份申請表嗎?

侯爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 +5熱血勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

2月1日寄, 3月6日收到SMS

如仍未收到SMS,可打去3897 1088詢問。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

回覆樓主:

供參考 : 10/2 交表, 21/3收到回覆

男爵府

我1/2入箱, 27/2收到SMS

侯爵府

hudsonchui 發表於 19-3-25 10:13
供參考 : 10/2 交表, 21/3收到回覆

咁我諗我要4月初先有!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

singlemamama 發表於 19-3-24 21:48
請問有無人知收到sms後幾耐會收到錢?

4月先開始發放第一批申請,要收到確認申請成功的信件後7天內入指定戶口或到指定地點取票。

大宅

414928 發表於 19-3-25 18:09
4月先開始發放第一批申請,要收到確認申請成功的信件後7天內入指定戶口或到指定地點取票。
...

sms同唔同信件?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

singlemamama 發表於 19-3-25 19:55
sms同唔同信件?

唔同,這個只係通知收到申請表,是否成功要收信先知。

大宅

414928 發表於 19-3-25 19:57
唔同,這個只係通知收到申請表,是否成功要收信先知。

謝謝

水晶宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

我2月頭親身交,一直都收唔到sms.
上星期打去38971088 問,職員話個紀錄已發出sms, 我收唔到所以佢俾左個 ref no. 我。
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

侯爵府

patpat234 發表於 19-3-25 20:03
我2月頭親身交,一直都收唔到sms.
上星期打去38971088 問,職員話個紀錄已發出sms, 我收唔到所以佢俾左個 r ...

想請問職員係咪即時幫你check到?

水晶宮

好媽媽勳章

Minnacat 發表於 19-3-25 20:21
想請問職員係咪即時幫你check到?

「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

侯爵府

patpat234 發表於 19-3-25 20:22

唔該晒

首頁

尾頁

跳至