自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

魚毛媽2008 發表於 19-3-24 23:36
我當地同事話呢個係越南大牌子(VIFON),所以香港同事過親去都買。

早排有同事過去 ...

係幾好味,係咪大牌子唔知。不過你越講我越想食(而家)
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

紮肉、夫妻糕都好食

侯爵府

crystal媽咪 發表於 19-3-24 23:37
係幾好味,係咪大牌子唔知。不過你越講我越想食(而家)

sorry, 我唔想引你食㗎

不過我係last 一包,除非必要,我要忍到最後

侯爵府

回覆樓主:

sorry 樓主,我傾到離題,希望不要見怪

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

魚毛媽2008 發表於 19-3-24 23:42
sorry, 我唔想引你食㗎

不過我係last 一包,除非必要,我要忍到最後

唔駛say sorry,我同樓主相信都唔會介意。

樓主, 喺越南如果見到就買頭先我post張相嗰個牌子。就算買唔到其實好多牌子都好好食,可以試下其他唔同牌子嘅杯裝河粉先。
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

回覆樓主:

我都係買呢隻,真係好好食,後悔買得一箱

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咖啡必買, 腰果都好多人買, 仲有河粉, 札肉
不過我只買左咖啡同滴漏咖啡個舊野, 食既冇買

男爵府

Coffee bean , instant pho as shown by other sis above !

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

鮮札肉邊間好食?
我下星期去峴港

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

咖啡

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

TMC3012 發表於 19-3-25 00:02
咖啡必買, 腰果都好多人買, 仲有河粉, 札肉
不過我只買左咖啡同滴漏咖啡個舊野, 食既冇買
...

嗰舊野可以影相嗎?幾錢架?邊度買?

瑪瑙宮

Cheddar85ang 發表於 19-3-24 23:38
紮肉、夫妻糕都好食

夫妻糕點架?咩味?

公爵府

雨晴B 發表於 19-3-25 00:21
鮮札肉邊間好食?
我下星期去峴港

請問住邊區?我暑假去

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

即時河粉

大宅

good_pig 發表於 19-3-25 01:00
即時河粉

越南河粉,我在淘寶買。

大宅

魚露,藍色樽寫上60%的

珊瑚宮

回覆樓主:

咖啡 …咖啡 …全部都係咖啡…越南同事兩年嚟咗香港三次 手信全部都係咖啡

珊瑚宮

魚毛媽2008 發表於 19-3-24 23:00
以前香港好少有地方賣,到越南會去超市大量入貨

天天芒賣成10蚊一包

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

豬仔肥媽咪 發表於 19-3-25 01:02
越南河粉,我在淘寶買。

去開越南先越南買,而家香港都好似有

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cindy618 發表於 19-3-25 00:22
嗰舊野可以影相嗎?幾錢架?邊度買?

我係咖啡連鎖店買咋, 其實好多市場都有, 只不過我見酒店隔離就有, 就懶得望同講價

右邊隻咖啡粉都OK, 沖裝就麻麻

幾錢好似15蚊港紙咁上下, 市場有啲係買咖啡粉會送, 或者有其它款可能平啲

首頁

尾頁

跳至