自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

shun282 發表於 19-3-27 21:07
回覆 sinchui 的帖子

覺得鄭詩韻表面似係幫cc講說話,實情......

直頭講緊反話 想推哂責任比佢兩公婆
真係有錢唔怕得罪人

侯爵府

回覆樓主:

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20190327/bkn-20190327034139474-0327_00862_001.html

關之琳撑佢

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

工作人員忙緊做野,未開塲,宇宙最強就一家中入去會塲要人招呼。人地係外國制作公司,唔知佢係乜水,以為佢地係普通賓客,唔知慈善晚會副主席駕到,CC聽倒:" 求其揾個位俾佢地",知坐係側邊枱就拉大隊走。

丹丹又會咁失禮走左去,佢可表明自己係副主席,找公關再安排座位。就算有10個副主席,佢冇自己預期咁重要,做善事,又要上台做環節,都唔好咁小家走左去,慈善晚會當從善如流啦。

何大小姐,千億公子,鄭公子...城中富豪名人很多在場,人人都要中間枱,大會都好難做。

CC仲上網搞大件事,無限上崗,辱華?咁多華人富豪名人在場,只係佢一家被辱?

面係人地俾嘅,架係.....

琥珀宮

月見草 發表於 19-3-27 21:40
我係HK人,我都冇睇葉問

無線播時睇過下,好悶,睇咗陣已轉台

子爵府

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

回覆樓主:

原來有咁多城中份量級出席 佢地坐到15席已經算俾面喎, 如果再揾埋李生果堆,佢地應該連尾席都冇份坐

翡翠宮

Heisenberg 發表於 19-3-27 18:05

甄生點會係國際巨星呀..........

佢有做Star Wars角色,所以係國際巨星呀,唔係,做過Star Wars配角係宇宙巨星。

為葉問4做宣傳都唔係咁做下馬?宇太受辱,或一家被编去側面枱坐,唔係近台,宇生咁有修養(呂生話)嘟陪太太一齊癲,應小事化大定大事化小,宇生用下腦啦,宜家顯出佢地好小器好肉酸呀!

子爵府

其實中間有part我唔明,宇太話外國工作人員對外國人,韓星就冇問題,但對佢(中國人)冇禮貌,乜外國工作人員分到中國人同韓國人架?我以為係佢地眼中都當成華人添

用戶要求終止服務

水鬼升城堭
hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

翡翠宮

艾菲BB 發表於 19-3-27 22:47
其實中間有part我唔明,宇太話外國工作人員對外國人,韓星就冇問題,但對佢(中國人)冇禮貌,乜外國工作人員 ...

d韓星冇未開場就中入去要枱坐。人地工作人員唔識佢又未做完野,冇人招呼佢就開始鬧人。制作單位係外國人,識韓星但唔知宇宙巨星係乜水,連制作公司高層都唔識佢待慢左......

宇生咁"有修養"都忍無可忍,....有腦都識揾香港公關傾。大方的人,不知者不罪。而且冇人叫佢未開塲就中入去,佢自己好有禮貌咩?60枱坐第15枱都係頭四分一。

咁多香港人在場,只係待慢佢一家就叫辱華?
+0同GG又唔見被侮辱。識唔識佢同坐邊枱,兩位阿姐级都唔care,+0話大塲合係亂d,要自己照顧自己,暗示冇人理就自己搞掂.....

宇生宇太自視過高,冇人識佢地都唔洗走咁小器,仲冇腦到上網話人地辱華。

子爵府

cloudwingwing 發表於 19-3-27 12:45
汪詩詩一家去咁多這些場合, 好似未見過有這類報導, 仲要嬲到走人, 所以真係受歧視都唔出奇。
...

X2

珍珠宮

開心吸收勳章

雞煲煮家明 發表於 19-3-27 21:28
如果真係因為座位問題⋯⋯
依家又俾人踢爆......
又講埋晒咩東亞病夫,又歧視中國人......

同意,同中國人唔係東亞病夫無關。

大宅

回覆樓主:

有邊條法例規定人地一定要識佢,去得個D場合個個唔係富豪就係星,事必要識你咩

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

一句講晒:原來唔夠紅!
係我心中華人國際巨星係發哥,鞏俐呢種。
我相信假如當晚係佢哋出席,無人敢怠慢啦!级數唔同!

大宅

Jasmine-4711 發表於 19-3-27 22:34

佢有做Star Wars角色,所以係國際巨星呀,唔係,做過S ...

宇生

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

家人在工作接觸過個男的,話佢好大鼻,非常有架子
睇來佢兩公婆真係天生一對

大宅

月見草 發表於 19-3-27 21:35
家人做娛圈,一早已經話呢個打得的矮仔好自卑,除咗個半唐番就扮晒自己外國返嚟咁,其實啲英文渣到不得了 ...

唔知你家人做娛樂圈邊範,我曾經幫過donnie做野,人地真係外國大,唔係扮野,英文甩甩聲 ,唔信可以去睇下佢ig d video就知:ca 佢係外國幫好多電視劇/電影做武指,某些導演有動作戲想搵武指都會指定搵佢,所以佢係國際都算不錯知名度。佢同佢老婆真人都好有禮貌,特別對下面班動作演員,全部都好照顧無咩架子,事事親為。我相信今次事件真係事出必有因,汪詩詩都係外國大,有冇歧視我相信佢唔會分唔出。反而對家公司出黎解釋,表面就話要道歉實際就句句有骨,係公眾面前都咁樣,私下有咩做唔出?劉嘉玲果d, 咁岩無遇到咪無事咯。

公爵府

男爵府

rayrayus 發表於 19-3-27 23:52
家人在工作接觸過個男的,話佢好大鼻,非常有架子
睇來佢兩公婆真係天生一對 ...

自卑咪變自大

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

月見草 發表於 19-3-27 21:35
家人做娛圈,一早已經話呢個打得的矮仔好自卑,除咗個半唐番就扮晒自己外國返嚟咁,其實啲英文渣到不得了 ...

你不如查清楚先再講...佢自細就移民咗去Boston,英文講得好好㗎... 仲有佢唔係出身普通人家,佢父母都係文武雙全,完全搵唔到理由要佢自卑喎人紅是非多,樹大招風,好多嘢都係傳媒支筆作大,我信佢今次應該真係忍無可忍先會咁(同埋唔想喺佢個女面前咁樣忍辱),平時佢地都好nice。勸你唔好睇咁多八卦雜誌。

首頁

尾頁

跳至