美容扮靚

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

snoopyiu 發表於 20-4-15 15:14
Hitachi 導入導出,beauty bar用黎臉按摩,剷皮機夏天用得最多,仲有部三舊水迷你aqua peel機,都係夏天先 ...

請問你推額頭時會唔會用d力貼住額頭好慢咁推上去?我覺得咁樣個效果好似好d,不過又唔知咁樣會唔會拉扯到皮膚,產生皺紋
如果我好慢咁貼住推上去,額頭中間位置我要用10秒,會感覺到自己好似用力咁推緊自己d肉,擔心會有紋⋯你推額頭時會點推?

公爵府

snoopyiu 發表於 20-4-16 00:14
你用邊款aqua peel機?Abeluna aqua peel機?幾耐用一次?我果部三舊水aqua peel機用abeluna 水見到有效果 ...

噢,我無剷皮、peeling 這類機

伯爵府

hihivanessa 發表於 20-4-16 12:44
請問你推額頭時會唔會用d力貼住額頭好慢咁推上去?我覺得咁樣個效果好似好d,不過又唔知咁樣會唔會拉扯到 ...

部機掂住塊臉慢慢推,搽夠gel推臉,臉部皮膚唔會郁同扯。搽厚少少gel, 乾左d既話噴d水就得。我額低,推時係好慢近乎定格咁制,其實都係推dd

伯爵府

littlemelody 發表於 20-4-16 14:04
噢,我無剷皮、peeling 這類機

我見facebook團購剷皮機aqua peel機特價先跟住訂,兩樣加埋都係五舊水 我用得最密係hitachi, nuface同埋beauty bar, 一星期兩至三次

禁止訪問

大宅

snoopyiu 發表於 20-4-16 00:14
你用邊款aqua peel機?Abeluna aqua peel機?幾耐用一次?我果部三舊水aqua peel機用abeluna 水見到有效果 ...

我覺得用完abeluna支水好乾,以加改咗用蒸餾水,一樣吸到,不過我已好少用
我果支abeluna水唔知係咪太耐冇用,打開樽蓋望落去d水有啲沉澱物,我唔肯定係支嘢本身係咁,定係霉菌,所以都唔敢再用
我出去做facial時做aqua peel,美容師係幫我用玫瑰水吸架,佢話保濕d,可惜我唔知邊度可以買到,又唔捨得用花水,所以唯有用蒸餾水就算

伯爵府

hihivanessa 發表於 20-4-17 06:53
我覺得用完abeluna支水好乾,以加改咗用蒸餾水,一樣吸到,不過我已好少用
我果支abeluna水唔知係咪太耐冇 ...

多謝分享 我果部aqua peel機好細部架咋,真係可以諗諗用玫瑰花水 我就係覺得abeluna水效果好好,用完枝水變左色,反而蒸餾水無變色,依家天氣漸熱可以拎返部機出來用

大宅

snoopyiu 發表於 20-4-17 10:47
多謝分享 我果部aqua peel機好細部架咋,真係可以諗諗用玫瑰花水 我就係覺得abeluna水效果 ...

唔係喎,我用蒸餾水吸完都會見到啲油脂喺水度,變得有少少混混濁濁咁

大宅

多謝分享 我果部aqua peel機好細部架咋,真係可以諗諗用玫瑰花水 我就係覺得abeluna水效果 ...

麻煩你可唔可以幫手望下你果枝abeluna水會唔會有d沉澱物喺裡面,因為我果支望入個樽內見到有沉澱物,我唔知係發咗霉定點

大宅

要打開蓋望入去喎,我就咁喺樽外邊睇係睇唔到

伯爵府

hihivanessa 發表於 20-4-20 14:41
麻煩你可唔可以幫手望下你果枝abeluna水會唔會有d沉澱物喺裡面,因為我果支望入個樽內見到有沉澱物,我唔 ...

先頭開左黎睇無野係裡面,只係聞到大陣酒精味

伯爵府

hihivanessa 發表於 20-4-20 14:51
要打開蓋望入去喎,我就咁喺樽外邊睇係睇唔到

用蒸餾水我無打開蓋,外面睇無變色,都有少許沉澱物既,用abeluna 水就好明顯變左色 呢幾日熱返我拎返出來用先,幾個月都無用過

大宅

snoopyiu 發表於 20-4-20 15:10

用蒸餾水我無打開蓋,外面睇無變色,都有少許沉澱物既,用 ...

我指我支水本身有沉澱物,咁應該係發咗霉喇,都係唔好博,丟咗去

大宅

snoopyiu 發表於 20-4-16 14:35
部機掂住塊臉慢慢推,搽夠gel推臉,臉部皮膚唔會郁同扯。搽厚少少gel, 乾左d既話噴d水就得。我額低,推時 ...

請問部機喺邊度買?做嗰時有無觸電感覺?吾該哂

伯爵府

leunglok 發表於 20-4-21 10:53
請問部機喺邊度買?做嗰時有無觸電感覺?吾該哂

我上網look fantastic買,有jm係香港都買到,唔記得係咪Joyce Beauty仲有得試機 我見過香港有網店elegant beauty都有得賣。開頭用部機覺得碌到有d位電電地,我係有d驚電既感覺,所以由day 1開始用都係最低度數,遲d我會較返中檔,呢度有唔少jm都唔覺電既

大宅

snoopyiu 發表於 20-4-21 11:59
我上網look fantastic買,有jm係香港都買到,唔記得係咪Joyce Beauty仲有得試機 我見過香港有網店e ...

吾該哂你 好詳細啊

大宅

snoopyiu 發表於 20-4-21 11:59
我上網look fantastic買,有jm係香港都買到,唔記得係咪Joyce Beauty仲有得試機 我見過香港有網店e ...

吾好意思想問多句,如果買mani版ok嗎?因為平好多

伯爵府

leunglok 發表於 20-4-21 12:52
吾好意思想問多句,如果買mani版ok嗎?因為平好多

我用緊mini版,平好多,不過無得換頭 呢度都唔少jm用正常版,有得換頭做埋眼

大宅

snoopyiu 發表於 20-4-21 13:27
我用緊mini版,平好多,不過無得換頭 呢度都唔少jm用正常版,有得換頭做埋眼
...

mini版碌埋眼不ok 嗎?(眼袋,眼皮位)可否碌埋頸? thx

伯爵府

leunglok 發表於 20-4-21 13:30
mini版碌埋眼不ok 嗎?(眼袋,眼皮位)可否碌埋頸? thx

我唔識用mini碌眼,我碌埋頸,大機多function, 除左碌眼,仲有幾個頭有唔同function

首頁
12345...7

尾頁

跳至