美容扮靚

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

snoopyiu 發表於 20-4-21 13:49
我唔識用mini碌眼,我碌埋頸,大機多function, 除左碌眼,仲有幾個頭有唔同function
...

男爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

sugar0325 發表於 19-4-3 15:09
想瘦下巴, 突出返面部輪廓, 用NuFace 有用嗎, 效果明顯 ?
心思思想買, 但怕冇用....

好用呀, 要keep 住用, firming 幾好, 不過我唔知瘦下巴有冇用

男爵府

littlemelody 發表於 20-4-9 14:25

眼唇頭嗰隻我都係上youtube跟住學 ,但係我成日覺得佢 ...

我有買佢部 nuface fix, 我覺得做眼位幾好, 我通常朝早用 nuface fix, 做完可以直接搽嘢, 唔使洗, 好方便 ! 夜晚有時間先用 mini

男爵府

snoopyiu 發表於 20-4-16 14:41
我見facebook團購剷皮機aqua peel機特價先跟住訂,兩樣加埋都係五舊水 我用得最密係hitachi, nufac ...

JM 你真係好勤力 !!! 真叻叻(emoji)(emoji)(emoji)

男爵府

snoopyiu 發表於 20-4-21 11:59
我上網look fantastic買,有jm係香港都買到,唔記得係咪Joyce Beauty仲有得試機 我見過香港有網店e ...

我由一開始已經用第三檔, 我覺得如果搽夠gel 唔會有咩感覺... 可能我d皮膚比較遲鈍(emoji)(emoji)

男爵府

leunglok 發表於 20-4-21 12:52
吾好意思想問多句,如果買mani版ok嗎?因為平好多

我都係用 mini, 我覺得ok呀, 佢個 ball冇咁大, 喺塊面度應該會容易碌啲(emoji)

大宅

catcat2288 發表於 20-4-21 23:13
我都係用 mini, 我覺得ok呀, 佢個 ball冇咁大, 喺塊面度應該會容易碌啲(emoji)
...

男爵府

leunglok 發表於 20-4-21 13:30
mini版碌埋眼不ok 嗎?(眼袋,眼皮位)可否碌埋頸? thx

JM 如果你真係諗住買, 其實我諗你最緊要考慮你有冇時間同恆心去做, 因為呢d家用機能量细, 係要keep住regularly 做先會有效果, 如果你唔常用就盞嘥錢 .... 我以前買落hitachi導出導入, yaman, tripollar, beauty bar.... 就係因為嫌麻煩, 而家得返 nuface fix同mini會用咋(emoji)(emoji)

伯爵府

catcat2288 發表於 20-4-21 23:02
我有買佢部 nuface fix, 我覺得做眼位幾好, 我通常朝早用 nuface fix, 做完可以直接搽嘢, 唔使洗, 好方便 ...

我都心思思想買nuface fix, 有jm講過話YouTube 唔少教學mini做埋眼,我未發掘下,或者等部mini壞左換部大機

大宅

catcat2288 發表於 20-4-21 23:24
JM 如果你真係諗住買, 其實我諗你最緊要考慮你有冇時間同恆心去做, 因為呢d家用機能量细, 係要keep住regu ...

我係好有恆心做美容機既人 不過一直好驚微電流既野、所以想買來 試下 謝謝你的意見

伯爵府

catcat2288 發表於 20-4-21 23:24
JM 如果你真係諗住買, 其實我諗你最緊要考慮你有冇時間同恆心去做, 因為呢d家用機能量细, 係要keep住regu ...

jm咁多家用機,依家無得出去做facial, 係時候拎返哂出來用 今晚先拎左部手提aqua peel機用,用完塊臉有點紅,敷個保濕mask算數,平時我隔兩日或三日左右,拎哂我幾部機出來用 hitachi做導出先,跟住mini, 然後paper mask 後用beauty bar按摩咁. 有陣時覺得自己太顛,一日用下Hitachi, 隔一日用nuface, 星期六日就拎哂三部機出來用

男爵府

snoopyiu 發表於 20-4-21 23:41
我都心思思想買nuface fix, 有jm講過話YouTube 唔少教學mini做埋眼,我未發掘下,或者等部mini壞左換部大 ...

我調番轉, 我係買咗部 nuface fix先再買 mini ... 因為我比較 concern眼位多過塊面嘅lilting, 加上 fix比較平, 就算買咗懶吾用都唔肉痛(emoji)(emoji) 不過因為fix實在太方便, 加上我又覺得有d提升效果, 所以先買埋mini (emoji)

男爵府

snoopyiu 發表於 20-4-21 23:41
我都心思思想買nuface fix, 有jm講過話YouTube 唔少教學mini做埋眼,我未發掘下,或者等部mini壞左換部大 ...

係呀, 你上youtube search 吓吖, 有好多教學, 學吓人哋啲手法再自已adjust 吓, 總之係上提升就係(emoji) 我自己鍾意睇katie 我覺得佢講解得好清晰

男爵府

leunglok 發表於 20-4-21 23:46
我係好有恆心做美容機既人 不過一直好驚微電流既野、所以想買來 試下 謝謝你的意見 :kissyou ...

JM 你真係犀利, 咁有恆心 !! nuface 暫時係我用得最耐嘅機, 不過都只係得大半年(emoji)(emoji)(emoji) 以前買落啲機, 我用唔到一個月就冇用了(emoji)(emoji)

男爵府

snoopyiu 發表於 20-4-21 23:51
jm咁多家用機,依家無得出去做facial, 係時候拎返哂出來用 今晚先拎左部手提aqua peel機用,用完 ...

嘩 !! 你真係好勤力呀 !! 我夜晚只係fu 保濕mask 同一星期幾次做吓mini 咋... 真係慚愧(emoji)(emoji) 我其實由今年年頭個facial course完咗之後都冇再做人手facial了, 剩係繼續做番laser, 不過而家疫情都冇得去了

大宅

catcat2288 發表於 20-4-22 11:31
我調番轉, 我係買咗部 nuface fix先再買 mini ... 因為我比較 concern眼位多過塊面嘅lilting, 加上 fix比 ...

請問fix去紋有冇幫助?係咪一定要用佢果隻serum一齊用?

大宅

catcat2288 發表於 20-4-22 11:43
JM 你真係犀利, 咁有恆心 !! nuface 暫時係我用得最耐嘅機, 不過都只係得大半年(emoji)(emoji)(emoji) 以 ...

你都可以架!勤力D做la 搵番以前d機出來做下!download 個日曆專for自己mark低做過乜機,敷左D乜、你見到成效會努力D架!

伯爵府

catcat2288 發表於 20-4-22 11:54
嘩 !! 你真係好勤力呀 !! 我夜晚只係fu 保濕mask 同一星期幾次做吓mini 咋... 真係慚愧(emoji)(emoji) 我 ...

laser你做邊隻?1064還是pico? 你幾耐打一次?我係大半年前做開既facial執左就無再做,諗住搵d單次facial做下,或者打laser都未定。你覺得用mini + 打laser 見效嗎?我覺得依家打laser平左好多,打1064見單次有時都唔洗一千,同普通好少少既facial差不多價錢,我就想睇下勤做mini機有無效果,得既不如慳埋d錢都打到laser

伯爵府

leunglok 發表於 20-4-22 12:16
你都可以架!勤力D做la 搵番以前d機出來做下!download 個日曆專for自己mark低做過乜機,敷左D乜、 ...

我無mark低塊臉用過咩機,我好即興架 覺得果排狀態差d就隔日用,近排訓多左又少出街又唔洗見人,疏懶左

複式洋房

sugar0325 發表於 19-4-3 15:09
想瘦下巴, 突出返面部輪廓, 用NuFace 有用嗎, 效果明顯 ?
心思思想買, 但怕冇用....

滿意

首頁
23456...7

尾頁

跳至