潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

又係farfetch 買左野,又有d 小問題,唔知退唔退好
又係Chloe, 上一個都有少問題,但都照買

左上:皮邊油冇左忽
左下:袋面皮裝飾個邊深淺色
右上:袋外面皮邊油出界
右下:袋面果條皮最頂收口位"岩慘"

水晶宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章

littlefire 發表於 19-4-4 21:18

雖然7折啫⋯⋯都冇理由接受個次貨㗎
退左佢啦。
Hello...

大宅

kamanma 發表於 19-4-4 21:32
雖然7折啫⋯⋯都冇理由接受個次貨㗎
退左佢啦。

你覺得哩d 算唔算次? 定正常做工問題? 因為人手做既原因
但幾千蚊個袋有不完美又銀住

by the way, farfetch 成日買野都疑似display, 帶冇包住,就甘入塵袋

大宅

我上次買果個個logo 唔係正中間

wcpcelia    發表於 19-4-5 09:38

水晶宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章

littlefire 發表於 19-4-4 21:40
你覺得哩d 算唔算次? 定正常做工問題? 因為人手做既原因
但幾千蚊個袋有不完美又銀住

好多品牌鞋袋都是人手做,有輕微小問題我都接受的,但一個袋有4個問題,對我來說是正式的次貨

FF 一般new in, new season 的貨好少有問題的,多數係 extra sale last call ....嗰啲貨就好多時會
有 damage
Hello...

大宅

kamanma 發表於 19-4-4 21:59
好多品牌鞋袋都是人手做,有輕微小問題我都接受的,但一個袋有4個問題,對我來說是正式的次貨

FF ...

又係wo, 買過兩次sale 再extra 20% 都有次貨,有個明顯display, 個袋底黑左

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

退左佢啦

男爵府

回覆樓主:

咁我好彩,幾次farfetch都ok,反而第一次買The Outnet個裝嚟到次貨到暈底 唔係free return真係唔敢買

wcpcelia    發表於 19-4-6 08:08

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

退左佢
上次買鞋,個底好黑
Gloria

大宅

KulookFung 發表於 19-4-5 00:38
咁我好彩,幾次farfetch都ok,反而第一次買The Outnet個裝嚟到次貨到暈底 唔係free return真 ...

the outnet 都係free return?

其實我岩岩都退左farfetch, 成日退會唔會被blacklist

男爵府

littlefire 發表於 19-4-4 21:18
我係ff 買過2次袋,2次都有問題,都係花,有瑕疵,自此都唔係ff買袋,佢d袋好多都有dd問題反而衫就ok的。

大宅

tashalammm 發表於 19-4-5 10:44
我係ff 買過2次袋,2次都有問題,都係花,有瑕疵,自此都唔係ff買袋,佢d袋好多都有dd問題反而衫就o ...

place order 之後睇到係邊間bontique 賣,再search 下,都係d 賣唔同brand 既鋪,類似ISA 果D, 可能有d 個display / 少次會through online channel 散貨,所以都係睇你好唔好彩

mytheresa d quality 會好d 因為係自己倉

男爵府

littlefire 發表於 19-4-5 11:27
place order 之後睇到係邊間bontique 賣,再search 下,都係d 賣唔同brand 既鋪,類似ISA 果D, 可能有d 個 ...
我記得有間係Browns

男爵府

littlefire 發表於 19-4-5 09:49

其實我岩岩都退左farfetch, 成日退會唔會被blacklist

係呀

複式洋房

littlefire 發表於 19-4-5 09:49

我想問下退貨會唔會有滙率差價問題,apps 買係顯示港幣價錢,但到貨張單顯示係euro,如果退貨,會全數退信用卡,中間會唔會蝕差價?

大宅

sapo 發表於 19-4-5 16:34
我想問下退貨會唔會有滙率差價問題,apps 買係顯示港幣價錢,但到貨張單顯示係euro,如果退貨,會全數退信 ...

我印象中好似退返hkd 個數,張貨單係清關用掛。

伯爵府

tashalammm 發表於 19-4-5 10:44
我係ff 買過2次袋,2次都有問題,都係花,有瑕疵,自此都唔係ff買袋,佢d袋好多都有dd問題反而衫就o ...

你有得退
人地又退
所以來來回回買返人地有問題的貨
有時候香港冇return係好事

男爵府

007~sa 發表於 19-4-7 01:33
你有得退
人地又退
所以來來回回買返人地有問題的貨
講真,如果唔係太大問題我都唔會退,但d花痕太明顯,有個直程成條鏈壓過落袋到變成8,9cm凹痕。
有d太明顯瑕疵品,我覺得應該唔好出售俾客人,佢就係明知有瑕疵都出售,駁你接唔接受到lo,所以咪有return
香港唔好有return?錦其他地區就可以?如果收到d大問題貨錦點好呢?

伯爵府

tashalammm 發表於 19-4-7 02:03
講真,如果唔係太大問題我都唔會退,但d花痕太明顯,有個直程成條鏈壓過落袋到變成8,9cm凹痕。
有d太明顯瑕 ...

外國的return真係咁
化妝掃甩毛都有得退,結果可以退咗5/6手
支掃毛得返正常一半仲比到人買
有Return根本係永遠循回「二手貨」
香港冇return 貨就keep到新鮮

複式洋房

我岩岩係FF 買左YSL 袋,6折,但來到又係無用紙塞係入面貨,攪到D皮皺皺地, 感覺好DISPLAY 袋. 15/16 緊要唔要退, 係咪呢個網都鍾意賣DISPLAY 野?

首頁

尾頁

跳至