懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個醫生掛單Canossa, 養和,港安,St. Paul..
我地本身target Canossa, 因為老公以前去過做手術,覺得夠靜舒服,服務又幾好。
但我岩岩google, 見到唔少人都話要入院當日先確定有咩房available先決定你最後可以揀咩房。而我睇Canossa張leaflet都有寫類似remarks.
本身我諗住揀2人房,但我擔心萬一冇晒2人房迫住要住單人房會貴勁勁勁多,有錢都寧願洗落bb度。
所以想請教一下,係咪其他醫院都係咁?就算係預約開刀都要到入院當日先confirm最後住咩房?
如果得canossa係咁,我可能揀其他醫院,唔想因為個房型而overbudget咁多。
Thx!

大宅

醫院好似酒店咁,只會free upgrade, 如果downgrade就收番downgrade個價(正常都係upgrade多)!

建議你去醫院參觀下產房,可以打電話約,睇下你要既房型靚唔靚!

港安幾年前裝修過好靚,靠窗有翠綠山景,養和有點殘舊(唔知呢幾年有無翻新過),其他唔知

水晶宮

係呀我養和當日入院先知有無我想要嘅。
好彩有半私家。

大宅

soiebb 發表於 19-4-7 18:22
醫院好似酒店咁,只會free upgrade, 如果downgrade就收番downgrade個價(正常都係upgrade多)!

建議你去 ...

Thx! 等我都去參觀下!

大宅

puppydingo 發表於 19-4-7 18:39
係呀我養和當日入院先知有無我想要嘅。
好彩有半私家。

Thx for your reply!

首頁

尾頁

跳至