自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

喺教育嗰邊,遇到一個極品中極品的補習老師,好想舉報佢,但又唔知可以點做,希望公開忠告一心要搵補習嘅媽媽唔好上佢當。請問有冇什麼辦法向教育嗰邊公開呢個人的劣行?

子爵府

畀面勳章

直接出post 講解

^.^

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

yanau 發表於 19-4-10 00:05
直接出post 講解

我怕如果我開名會違規

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

happymama11 發表於 19-4-10 00:07
我怕如果我開名會違規

吾開名住~講咗事件經過先

伯爵府

回覆樓主:

珍珠宮

Tanya2008 發表於 19-4-10 00:05
可唔可以詳細啲講解一下

簡單啲講係一位極品遲到嘅補習老師, 係一位大話連篇嘅老師。

就以今日違例,佢又例牌遲到咗45分鐘, 打電話畀我依然滿口大話, 當我不滿嘅時候,佢就cut我電話, 唔畀我講落去, 到咗佢誓神劈願話幾點到嘅時候亦都未到,我就再打畀佢,佢就二話不說直接cut我線。 都等到佢呢我就直接同佢講今堂終止取消唔補, 我要求退返學費俾我, 但呢位極品老師當時竟然唔肯退返錢畀我,仲要話身上冇錢,想就咁走咗去, 我攔截住佢,要佢今日之內退返學費畀我,否則我會報警。點知呢位極品老師就二話不說佢走去報警告我,話我恐嚇佢。警察到了,知道屬於補習騙案,警察押佢去撳機畀返錢我。

子爵府

happymama11 發表於 19-4-10 00:31

就以今日違例,佢又例牌遲到咗45分鐘, 打 ...

好彩阿sir肯幫你

wcpcelia    發表於 19-4-11 15:51

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

happymama11 發表於 19-4-10 00:01
喺教育嗰邊,遇到一個極品中極品的補習老師,好想舉報佢,但又唔知可以點做,希望公開忠告一心要搵補習嘅媽 ...

佢做咗啲咩事呀?
教育嗰邊有使用意見或可以聯絡管理員都得
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

hagupit 發表於 19-4-10 00:36
好彩阿sir肯幫你

係呀,阿sir一聽見係補習, 收咗錢想唔出現,就知道係補習騙案,根本上唔需要再理會嗰個老師,直接押佢去撳返錢畀我, 阿sir仲要問我 有冇諗住告佢! 我當然唔告啦

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

happymama11 發表於 19-4-10 00:31

就以今日違例,佢又例牌遲到咗45分鐘, 打 ...

sorry唔係好明,點解要退錢?即係你預繳學費畀佢?

公爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

媽媽錢都想吞,太過份

禁止訪問

子爵府

happymama11 發表於 19-4-10 00:38
係呀,阿sir一聽見係補習, 收咗錢想唔出現,就知道係補習騙案,根本上唔需要再理會嗰個老師,直接押佢去 ...

其實補習每堂補完先比錢,唔好預繳,個補習老師唔肯就揾第二個。

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 19-4-10 00:39
sorry唔係好明,點解要退錢?即係你預繳學費畀佢?

我本身係逐堂逐堂畀佢嘅, 但佢喺上一堂嘅時候同我講佢補完習之後要直接上廣州,身上冇錢, 問我可唔可以畀住下一堂嘅學費佢, 咁我冇乜所謂,諗住一堂畀咗佢先, 點知今堂,就大話連篇遲大到, 我嬲得滯終止今日嘅補習 ,要求退回學費

寶石宮

happymama11 發表於 19-4-10 00:42
我本身係逐堂逐堂畀佢嘅, 但佢喺上一堂嘅時候同我講佢補完習之後要直接上廣州,身上冇錢, 問我可唔可以 ...

吓……
明知自己要上廣州,咁都可以問人出住先嘅?!第時再請補習老師,一係就月尾先畀或者逐堂畀

你可以pm 會員名同事件比管理員處理

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

crystal媽咪 發表於 19-4-10 00:38
佢做咗啲咩事呀?
教育嗰邊有使用意見或可以聯絡管理員都得

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

happymama11 發表於 19-4-10 00:42
我本身係逐堂逐堂畀佢嘅, 但佢喺上一堂嘅時候同我講佢補完習之後要直接上廣州,身上冇錢, 問我可唔可以 ...

甘佢係乜id 你可以唔打哂全名架 不過好可能以後佢會轉a/c
日本の平安を祈ります

珍珠宮

kk80400 發表於 19-4-10 00:48
甘佢係乜id 你可以唔打哂全名架 不過好可能以後佢會轉a/c

係呀。佢有機會用嗰個新account再呃人。所以我盡量簡短講咗佢嘅劣行。基本上佢係一個大話連篇, 慣性例牌遲到,同埋意圖想要求家長畀曬一個月嘅學費佢先嘅人。

同埋佢pm我嘅時候佢講到自己學歷有幾高,話喺英國 大學畢業 回流返嚟,喺香港讀名校中學...

首頁
12345...6

尾頁

跳至