夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

藍藍 發表於 19-4-10 15:09
絕對應同你尾段果句“世上只有有獨立能力既人,先有能力選擇。

一對夫妻如果大家都盡左力改善大家關係都沒進展,與其只是得名份大家已沒有感情連結,分開亦是對大家好,人生苦短。了結左這婚姻再新開始。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

doris_szeman 發表於 19-4-10 13:16
後來,我醒覺了,我都要做自己喜歡的事情,我加入了健身行列,每天上健身房,慢慢便認識了他(師兄),大家 ...
快喇....................好快就發生,如果再落去

大宅

回覆樓主:

樓主,你個師兄幾多歲,你肯定佢都係單身?其實呢啲只係一時,你只係覺得空虛,突然有個人出現先會咁,抽返個身出黎啦。

子爵府

doris_szeman 發表於 19-4-10 13:16
後來,我醒覺了,我都要做自己喜歡的事情,我加入了健身行列,每天上健身房,慢慢便認識了他(師兄),大家 ...

你個女得7歳,其實仲好有多野要安排.

你可以每天上健身房,你有工作嗎?

你同老公分開之後,你有地方住丶有收入?
唔好唸住有饍養費,好多都俾俾下唔俾,更何況你地一齊咁多年,你個心有第個佢好易就感覺到,男人係唔會俾錢個女人同另外一個人錢.

男爵府

回覆樓主:

追你果時緊係好。
個個男人都係咁, 假如你真係離婚同"師兄"一齊, 到時你做左佢老婆咪又會變成一件屋企既擺設。到時佢就唔會留意你飲乜, 而係留意健身房新黎果啲靚女飲乜。
男人有獵人特徵, 佢地睇中左 target 既時候當然觀察得好仔細... 但當追到手, 尤其係娶左回來, 個男人就唔會再觀察你, 而係 move on 去 pursue 第二個 target (例如: 事業)。

正所謂妻不如妾, 妾不如偷, 偷不如偷不到。

你而家就係果個偷不到啦。玩下就得既.. 認真就... 諗都唔好諗。

大宅

虎到金來勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

同"師兄"發生咗關係未?
一個男人追緊你嘅時候, 一定係甜言蜜語事事關心! 當初你老公追你嗰時咪做緊同樣既事! 如果唔係你點會落搭嫁比佢!?

一齊耐左, 感情平淡咗!
突然有個男人出現係會心猿意馬!
樓主請你停一停想一想諗一諗!
首先你要搞清楚個男人係咪單身, 有無女朋友, 有無老婆, 有無仔女.....
你呢種寂寞人妻, 人哋最好揀你呢種去落手! 貪方便玩完冇手尾跟!

到時你付出咗真感情, 比咗頂綠帽你老公戴, 東窗事發, 男人最重視面子, 你同你老公一定無彎轉!

諗清諗楚先再做決定, 你玩唔玩得起
決定咗就唔可以後悔

男爵府

DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

師兄知唔知你咩情況?如果佢對你真心,可以同佢傾下,叫佢比d時間你攪清楚同老公關係先

別墅

拍拖同結婚到生小朋友係3個好唔同既轉列點,有無師兄岀現其次,睇返自己同個囡點打算先為最好,先再講分開,本身同老公有問題,中搞感情支線咪中煩,您可以關心自己更多,但唔等如比老公忽略左而得到異性關心先想離婚?慎重考慮一下

侯爵府

師兄知你已婚有小朋友?知唔知你既處景?

複式洋房

回覆 doris_szeman 的帖子

你必需要整理好你同你先生嘅關係先,同時你要顧及你囡囡嘅感受,小朋友心理質素好重要,搞掂晒之後先再慢慢開始另一段新嘅感情。

大宅

nikfan 發表於 19-4-10 16:32
你個女得7歳,其實仲好有多野要安排.

你可以每天上健身房,你有工作嗎?

“唔好唸住有饍養費,好多都俾俾下唔俾”

呢句真

子爵府

missbull 發表於 19-4-10 20:21
“唔好唸住有饍養費,好多都俾俾下唔俾”

呢句真

勾佬重想有饍養費,真係好意思

禁止訪問

回覆樓主:

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你同得老公一齊19年,你應該未到40都一定差不多40,你sure 呢個咩師兄真係單身? 定純粹呃蝦條? 老公唔體貼唔係勾佬的藉口,你真係覺得個男人係咁可靠? 你個囡咁細,你係真係唔愛你老公你就先離婚,唔係你諗下自己個女見到阿媽同另一男人曖昧,係咪好肉酸?

男爵府

doris_szeman 發表於 19-4-10 13:13
同老公拍拖結婚到現在已經19年,有一個七歳囡,老公一向都不太重家庭日,只喜歡做自己喜歡的事情,例如:睹 ...

不如你諗辨法愛番你個老公,離開你個師兄係最好,新鮮愛火令人著迷,但你唔好忘記,你係一個媽媽同有夫之婦,唔好做啲令自己後悔既事。

男爵府

師兄現在對你的好,是否一生一世的好?他是否願意為了愛你也愛埋你的小朋友?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

我朋友是人辦,結婚三十年,有一個仔已成年搬出,老公又係乜都唔理,家庭內大小事務都係我朋友一人處理,連自己病到企唔到都要煮飯俾老公食,最後識左另一個男人,立刻結束婚姻,幾個月再婚,現在幸福美滿。

可能係呢版唔會得到任何JM認同及祝福,但你的人身是自己的,可以選擇自己的方向。

大宅

stagea 發表於 19-4-10 23:38
我朋友是人辦,結婚三十年,有一個仔已成年搬出,老公又係乜都唔理,家庭內大小事務都係我朋友一人處理,連 ...

認同
當初揀錯左不一定要死守一生
咁大個人識自己衡量
選擇左就積極面對
的確結婚耐左邊個都淡
但情況不能一概而論

大宅

stagea 發表於 19-4-10 23:38
我朋友是人辦,結婚三十年,有一個仔已成年搬出,老公又係乜都唔理,家庭內大小事務都係我朋友一人處理,連 ...

結婚30年即是佢大約都50歲或以上,還可以找到第個男人結婚?

大宅

好媽媽勳章

breadcheung 發表於 19-4-10 21:26
勾佬重想有饍養費,真係好意思
認同,不知修恥

首頁

尾頁

跳至