親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

其實我想問,我download咗大眾點評Apps, 跟住我入香港電話就已經用到,到我要買coupon時,佢要我入一個大陸電話,因為我無大陸電話,咁如果我入我朋友的大陸電話,或者求其入一個假既號碼,係唔係都可以呢?因為以我所知,買完之後,我在佢個Apps可使用入面會有個張卷,咁到時去到商戶show 比個商戶睇咪可以囉?咁我入個假既大陸電話又可以嗎?

瑪瑙宮

大廚勳章

Mei 發表於 19-4-22 20:37
其實我想問,我download咗大眾點評Apps, 跟住我入香港電話就已經用到,到我要買coupon時,佢要我入一個大陸 ...

要連左大陸户口先得。。。你用香港電話無用。。。冇大陸電話無連大陸户口冇得買佢啲卷

男爵府

好媽媽勳章

seaheart88 發表於 19-4-22 20:45

要連左大陸户口先得。。。你用香港電話無用。。。冇大陸 ...

我試過買到架,我按付款時,佢彈去我香港個wechat pay HK, 不過我最後無係WeChat pay確認個付款炸

瑪瑙宮

大廚勳章

Mei 發表於 19-4-22 21:04
我試過買到架,我按付款時,佢彈去我香港個wechat pay HK, 不過我最後無係WeChat pay確認個付款炸
...

你依家試吓囉。。

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

Mei 發表於 19-4-22 21:04
...

咗你買到 show 個 qr code 俾佢 do 就ok

呢幾日,美團幫我樣樣嘢埋單9折

男爵府

好媽媽勳章

seaheart88 發表於 19-4-22 21:05
你依家試吓囉。。

我就係試咗,但最後唔敢在WeChat pay個度按確認比錢,因為我買個時比咗個假大陸電話佢

男爵府

好媽媽勳章

youhello507 發表於 19-4-22 21:06
咗你買到 show 個 qr code 俾佢 do 就ok

呢幾日,美團幫我樣樣嘢埋單9折

咁即係我求其比個假既大陸電話佢都得?

瑪瑙宮

大廚勳章

Mei 發表於 19-4-22 21:07
我就係試咗,但最後唔敢在WeChat pay個度按確認比錢,因為我買個時比咗個假大陸電話佢
...

最緊要買完之後即時要收到有個二維馬嘅畫面。。。你show比店員睇就得
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

琥珀宮

Mei 發表於 19-4-22 20:37
其實我想問,我download咗大眾點評Apps, 跟住我入香港電話就已經用到,到我要買coupon時,佢要我入一個大陸 ...

唔得,一定要大陸電話,入人地個電話,張卷未比左人囉

男爵府

好媽媽勳章

mandy952 發表於 19-4-22 21:08
唔得,一定要大陸電話,入人地個電話,張卷未比左人囉

張卷不會會在我個Apps度咩?我用我大眾點評個account買,而我開呢個account時,佢比我用香港電話開架。
不過我試過扮下買卷,佢就要我入大陸電話號碼,咁我求其入一個,佢照比我買,跟住我按付款,就比我揀付款方式,我揀WeChat pay, 佢就自動轉彈咗去我WeChat pay hk 個apps度,跟住就好似平時WeChat pay咁,入密碼確認付款,咁由於我個大陸電話係假既,我就唔敢按確認,但我見人哋話比完錢,張卷就會出現在我大眾點評個Apps可使用入面,咁佢唔會send張卷去我入個號碼度,咁我入個假電話係唔係都無所謂呢?

瑪瑙宮

大廚勳章

Mei 發表於 19-4-22 21:17
張卷不會會在我個Apps度咩?我用我大眾點評個account買,而我開呢個account時,佢比我用香港電話開架。
不 ...

你唔試冇人答到你。。。。

因為我哋都係正正常常咁綁自己個有效電話號碼去買。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

好媽媽勳章

seaheart88 發表於 19-4-22 21:27
你唔試冇人答到你。。。。

因為我哋都係正正常常咁綁自己個有效電話號碼去買。。。

咁想請問一下,你買完卷,張卷會在你大眾點評apps入面可使用個度嗎?還是佢會透過你大陸號碼個手機send去你大陸號碼個度呢?謝謝解答幫忙!

瑪瑙宮

大廚勳章

Mei 發表於 19-4-22 21:39
咁想請問一下,你買完卷,張卷會在你大眾點評apps入面可使用個度嗎?還是佢會透過你大陸號碼個手機send去 ...

可以喺個Apps入邊。。我的。。定單應該發現到
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

好媽媽勳章

seaheart88 發表於 19-4-22 21:49
可以喺個Apps入邊。。我的。。定單應該發現到

明白,先謝謝你。其實我就係一直都咁諗,既然是買完在APPS入面就有張卷,咁個大陸號碼都無用,我又無大陸號碼,所以就問下大家。Anyway, 謝謝你

wcpcelia    發表於 19-4-23 11:15

大宅

Mei 發表於 19-4-22 21:56
明白,先謝謝你。其實我就係一直都咁諗,既然是買完在APPS入面就有張卷,咁個大陸號碼都無用,我又無大陸 ...

我都是入左大陸同事電話入去,只是登記用。之後買coupon都是直接係app到的

男爵府

好媽媽勳章

033118 發表於 19-4-22 22:19
我都是入左大陸同事電話入去,只是登記用。之後買coupon都是直接係app到的
...

明白,謝謝你!咁想問多句,入完你大陸同事個電話,係唔係基本上你買coupon都唔會send去你大陸同事個電話?

琥珀宮

Mei 發表於 19-4-22 21:17
不 ...

但印象中send qrcode之餘,仲會sms到電話號碼,咁一樣可以用到張卷,因為張卷可以入號碼消費,唔一定只用qrcode

男爵府

好媽媽勳章

mandy952 發表於 19-4-22 22:42

但印象中send qrcode之餘,仲會sms到電話號碼,咁一樣可以 ...

明白,謝謝

琥珀宮

Mei 發表於 19-4-22 22:59
明白,謝謝

剛試左,買卷冇sms send去電話到
但問題係亂入大陸電話或朋友電話,佢有電話就可以改你登入密碼,咁變相都係攞到你嘅野
因為平時好多sms 會send黎話有咩優惠

男爵府

好媽媽勳章

mandy952 發表於 19-4-22 23:07
剛試左,買卷冇sms send去電話到
但問題係亂入大陸電話或朋友電話,佢有電話就可以改你登入密碼,咁變相都 ...

我開戶同戶口入面電話係我自己的香港電話,我用香港電話可以開戶同入到我戶口,只是買卷時有一欄要填電話號碼,個欄佢就要我填一個大陸電話號碼,所以如果要登入或改密碼,仍是會send sms去我自己香港的電話號碼

首頁

尾頁

跳至