3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

小朋友5歲, 包皮好像過窄, 窄到每次尿尿都會脹起隻雞蛋甘, 暫時未有發炎! 但係排了一年睇政府專科醫生又話正常到不得了! 叫等到十歲仲係甘才手術! 又話而家做就全身麻醉! 等了年幾, 唔夠5分鐘甘就比佢耍走了! 請問大家這樣脹起是不是真係正常? 有什麼好護理方法? 要不要出去再睇下私家? 大約幾錢? 我有買保險, 但問了保險好像未有發炎之類的做手術好似要自費! 有沒什麼經驗可以分享下! 感謝!

男爵府

金花老公 發表於 19-4-24 16:58
小朋友5歲, 包皮好像過窄, 窄到每次尿尿都會脹起隻雞蛋甘, 暫時未有發炎! 但係排了一年睇政府專科醫生又話 ...

揾個小兒外科醫生檢查下先,我仔歲半時我以為窄,密到見唔到頭,醫生話正常,無發炎就3歲先再睇,到3歲時已經可以完全反開洗,無再睇醫生了
至於保險,有經驗嘅醫生應該會識處理,見左專科醫生先諗

複式洋房

我小朋友3歲,BB嘅時候已經因爲一邊蛋蛋未落就跟進佢嘅問題!後來,越來越大過嘅時候,我見佢小便會脹起,就好似樓主你小朋友咁,於是,我覆診時同醫生講過,醫生就出口位窄,開左一支類固醇藥膏俾我仔,醫生話可以放鬆皮膚,等佢去小便容易些!
[url=http://www.baby-kingdom.com/static/image/smil

複式洋房

回覆 RNS 的帖子

你好, 感謝你回覆! 請回問有沒你那個包皮藥膏的藥名或相片?

複式洋房

小朋友5歲, 包皮好像過窄, 窄到每次尿尿都會脹起隻雞蛋甘, 暫時未有發炎! 但係排了一年睇政府專科醫生又話 ...

我仔4歲半,都係哩個情況,每次尿尿前面都漲起隻波咁,睇過E生,醫生話無發炎就OK啦,正常既.所以我到依家都無理佢,等大D先睇下情況有無好轉咯

洋房

我仔仔同樣情況,今年暑假準備係私家做手術。其實長遠黎講都要做,不如早d做,等小朋友疴尿無咁辛苦,又容易發炎。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至