網購天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

請推介座地風扇,謝謝!

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

聽講小米,美的,艾美特都ok

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

swpc 發表於 19-4-26 17:15
請推介座地風扇,謝謝!
我買左美的, 不錯, 勝在平, 因為之前做免郵, 去自提點取唔使運費, 個扇頁超大好涼, 而家我瞓教開一個鐘, 靜音, 只吹腳都夠涼。

https://item.jd.com/1069555.html

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

Poo得好勳章

andyman 發表於 19-4-26 19:28
我買左美的, 不錯, 勝在平, 因為之前做免郵, 去自提點取唔使運費, 個扇頁超大好涼, 而家我瞓教開一個鐘, 靜 ...

請問用轉插嗎?

珍珠宮

2024年龍年勳章

BlessBeatitudes 發表於 19-4-26 23:42
請問用轉插嗎?

肯定啦。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

BlessBeatitudes 發表於 19-4-26 23:42
請問用轉插嗎?

換左香港插頭了.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

象牙宮

請推介座地風扇,謝謝!

不貴。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

艾美特… 永不錄用!

早幾日想淘把風扇,佢搞促銷超低價,寫明 428香港會員日秒杀,點知佢根本唔係想人買,唔知做(戲)俾邊個睇。

起先一下單,香港地址又過唔到,大陸地址又過唔到…,左試右試,要勾選 我会自行联系卖家寄送至海外收货地址 先至俾下單,其實結果又係用返個香港地址…。

好嘞,俾哂錢,等等下客服話唔直送,只去淘寶集運倉(下單流程直至此刻根本無牽涉集運)…,好,我又由你睇你點收科…。最後再等等下,直頭話唔送,叫我申請退錢!?

(想講粗口)你做咩生意呀?搞咩促銷呀?唔直送改集運都由你,而家直頭話唔賣?諗諗下蝕唔起呀!?黐媽筋!

珍珠宮

imkc1127 發表於 19-5-4 15:48
艾美特… 永不錄用!

早幾日想淘把風扇,佢搞促銷超低價,寫明 428香港會員日秒杀,點知佢根本唔係想人買 ...

賣家是哪個?給其他版友參考備用。

翡翠宮

imkc1127 發表於 19-5-4 15:48
艾美特… 永不錄用!

早幾日想淘把風扇,佢搞促銷超低價,寫明 428香港會員日秒杀,點知佢根本唔係想人買 ...

呢啲去京東買,全部直送香港自取包郵,慳集運費都慳唔少啦。

珍珠宮

lyh80115 發表於 19-5-4 20:33

有部智米二代變頻風扇,有遙控制、有充電池,原價599元,我昨天拿到優惠券,實付399元,但係直送香港無的免費自取。原本打算今晚再仔細考慮(優惠券今天24點前到期),點知依家買斷市,無貨啦。

我想問一下,回鄉証可以用京東白條購物?有時候看到白條有滿減優惠。

翡翠宮

平平常常 發表於 19-5-4 21:47
有部智米二代變頻風扇,有遙控制、有充電池,原價599元,我昨天拿到優惠券,實付399元,但係直送香港無的 ...

充電款399集運都抵呀,下次落單唔付款慢慢諗,可以hold住24小時。

白條要有大陸身份證,涉及信用透支。

大宅

平平常常 發表於 19-5-4 17:40
賣家是哪個?給其他版友參考備用。

正是艾美特官方旗艦店

http://imgbox.com/Qsr2NgAK

大宅

lyh80115 發表於 19-5-4 20:33

佢果把風扇promo 109 , 用coupon再減 10, 就算自己俾集運計過都係60左右, 加埋唔使160.

http://imgbox.com/y9NHH6TN

翡翠宮

imkc1127 發表於 19-5-4 23:35
佢果把風扇promo 109 , 用coupon再減 10, 就算自己俾集運計過都係60左右, 加埋唔使160.

http://imgbox.co ...

哦,原來10部秒殺。或者圖中咁玩法囉,落地扇加個19蚊USB風扇,168人仔,自取包郵,都唔差,唔洗搶。

大宅

lyh80115 發表於 19-5-4 23:56
哦,原來10部秒殺。或者圖中咁玩法囉,落地扇加個19蚊USB風扇,168人仔,自取包郵,都唔差,唔洗搶。

未買過京東嘢,謝推介。
不過一定唔再買艾美特了。

翡翠宮

imkc1127 發表於 19-5-5 00:11
未買過京東嘢,謝推介。
不過一定唔再買艾美特了。

或者試下内地老牌子,我用緊個華生鴻運扇覺得唔錯。過¥99就有自取包郵,搵下有無新人券平多幾蚊,舊人就有105減5券用。

https://shop.m.jd.com/?shopId=1000003534

大宅

lyh80115 發表於 19-5-5 09:26

或者試下内地老牌子,我用緊個華生鴻運扇覺得唔錯。過¥99 ...

謝謝推介

珍珠宮

lyh80115 發表於 19-5-4 22:26

充電款399集運都抵呀,下次落單唔付款慢慢諗,可以hold住24 ...

原本打算去蘇寧提貨吸頂燈的時候,順道看看舖頭裡面智米的實貨玩一次感受一下,點知那家蘇寧無智米/小米展示。

小米有一款差不多,無遙控(可以用app控制)、無充電,299元,我拿不定主意。不過不急的,可以等618再看看。

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

請推介座地風扇,謝謝!

最近用这款,不错:

https://item.jd.com/6862149.html

喜欢:
1)够高,范围大
2)够瘦,不是霸占很多位置,又够轻身,底座够大所以都算稳阵
3)风的模式有好几种,柔和的够柔和,猛风又够猛
4)噪音不算大
5)有遥控好方便,遥控不用时也可以锁紧在机身特定位置,不怕丢失

6)塔扇不怕积尘埃后不好看,要频频清洁

基本上我买电器无遥控的不作考虑,加重了我的懒惰症,哈哈!

不一定要在特定一个网买,自己喜欢可以四处格价。

首頁

尾頁

跳至