夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

我啱啱有咗3個月 居然肥咗3kg
我唔知呢個肥嘅進度係咪正常 但我真係好唔開心……唔肯定自己係咪有產前抑鬱 淨係知唔開心 唔想同朋友,家人講 淨係想收埋所有嘢……
我未結婚 男朋友咁耐以嚟都未試過望其他女 係真係無 唔係我睇唔到當無
但琴晚佢揸緊車望到個好瘦嘅女仔背面 架車一經過 佢喺後鏡再望……我仲笑住講“哦!望女!“佢居然話無……
其實我本身唔介意男朋友望其他女 但自從有咗之後 越嚟越肥 我諗係我自卑……我發哂脾氣……
有咗BB係唔應該減肥 但我真係想減 有咩方法可以淨係個肚大 個阿媽可以瘦
我真係唔想再肥落去……
我開始後悔揀生出嚟……

子爵府

回覆 Venus0707 的帖子

我成個孕期肥咗接近四十磅,到依家雖然著返以前啲衫褲,但都有成十磅減唔返

我覺得又唔使太介意,有BB係咁啦,應該focus係BB度囉

瑪瑙宮

咁緊張肥左佢唔鈡意, 咁人一定會老會醜. 到時又千百方法整容嗎?

陀 B 至緊要 BB 出世健健康康, 坊間好多方法減重, 生完坐好个月先好諗減肥.

洋房

HOPEFORBB 發表於 19-4-30 10:53
回覆 Venus0707 的帖子

我成個孕期肥咗接近四十磅,到依家雖然著返以前啲衫褲,但都有成十磅減唔返

我開頭都以為真係唔駛介意……但琴晚之後 根本係男人都鍾意瘦fit嘅女人……
以前我會大大聲同ex講“你望人 人望我咋嘛!“但而家……我只係一個有咗BB嘅肥婆……

洋房

Nancy20090615 發表於 19-4-30 11:01
咁緊張肥左佢唔鈡意, 咁人一定會老會醜. 到時又千百方法整容嗎?

陀 B 至緊要 BB 出世健健康康, 坊間好 ...

我未有BB嘅時候真係咁諗……當有咗……原來唔係咁……有一刻諗過同佢分手 咁我就唔駛理佢鍾唔鍾意……

伯爵府

熱血勳章

Venus0707 發表於 19-4-30 11:11
我未有BB嘅時候真係咁諗……當有咗……原來唔係咁……有一刻諗過同佢分手 咁我就唔駛理佢鍾唔鍾意……
...

我記得啱啱睇節目,張柏芝話佢大肚都去到180磅
咁生完就可以瘦番
你太在意啦,睇開啲

琥珀宮

生完會瘦返架喎

洋房

Miss.Hui 發表於 19-4-30 11:29
我記得啱啱睇節目,張柏芝話佢大肚都去到180磅
咁生完就可以瘦番
你太在意啦,睇開啲

嘩 咁誇張?我無睇佢講大肚係點
但係我本身好易肥……其實節食得唔得呢

洋房

tansyneko 發表於 19-4-30 11:31
生完會瘦返架喎

我而家都未知再肥落去會點 更加唔敢諗生完之後……

公爵府

回覆樓主:

有左BB會肥左,重左都好正常,放鬆D啦~可能係你自己太介意先變得敏感左,生完再努力D做運動啦,我有朋友陀緊嗰時都肥左好多,但生完之後都好快瘦番

洋房

siuling0119 發表於 19-4-30 12:09
有左BB會肥左,重左都好正常,放鬆D啦~可能係你自己太介意先變得敏感左,生完再努力D做運動啦,我有朋友陀 ...

多謝你……我認我而家係好敏感 少少嘢都會唔開心好耐……

大宅

回覆樓主:

你有左bb就唔好諗節食。而家做左媽媽無得咁任性乜都顧住自己儀容。我都好貪靚,我而家有左20週,頭三個月重左10磅,係十磅!開頭都好驚,重得咁快都有唔開心過,但一諗到最緊要b有b營養,生完有得減就無再諗,而家揀啲有益嘅食,係無辦法架喇,不過so far到而家20週,我重左十一磅,頭三個月可能升得快,但而家拉返平均又ok,所以你唔好成日為呢啲唔開心。你男友都無開口話你肥啦,係你自己覺得啫,大肚有大肚嘅靚架,俾多啲自信自己啦!

珊瑚宮

回覆樓主:

我生完十幾年肥佐50磅 又去抽脂~最后餵食~又肥返~成个大肚婆甘 開心就冇所謂啦 我成日自我安慰

洋房

一嚿大番薯 發表於 19-4-30 13:49
你有左bb就唔好諗節食。而家做左媽媽無得咁任性乜都顧住自己儀容。我都好貪靚,我而家有左20週,頭三個月重 ...

真係嘅?我好驚變大肥婆
多謝你鼓勵

洋房

Happyhappylive 發表於 19-4-30 13:50
我生完十幾年肥佐50磅 又去抽脂~最后餵食~又肥返~成个大肚婆甘 :hehehe ...

我而家好少嘢就會唔開心 自己喱埋喊……但又唔想同朋友或者家人講……寧願喱埋……

瑪瑙宮

Venus0707 發表於 19-4-30 16:16
我而家好少嘢就會唔開心 自己喱埋喊……但又唔想同朋友或者家人講……寧願喱埋……
...

不如產檢你同姑娘講下你狀況, 約醫生見下喇. 孕期應該好開心架.

珊瑚宮

Venus0707 發表於 19-4-30 16:16
...

肥有肥靚給多些信心自己

大宅

Venus0707 發表於 19-4-30 16:12
真係嘅?我好驚變大肥婆
多謝你鼓勵

唔洗驚,我無呃你,頭三個月係重得快到自己都驚。我直頭問醫生係咪快得滯,但佢話都屬正常範圍內。而家keep住食啲營養嘢,肚餓就食生果或飲杯豆漿,so far又真係暫時再無升過。所以你唔好擔心,你都只係重左六磅幾,同埋磅數唔代表一切,個人望落唔肥腫難分就好。
我一直覺得大肚有大肚靚嘅味道,要有信心!
你開心bb先會開心架

洋房

一嚿大番薯 發表於 19-4-30 16:24
唔洗驚,我無呃你,頭三個月係重得快到自己都驚。我直頭問醫生係咪快得滯,但佢話都屬正常範圍內。而家kee ...

我因為而家成個人都肥哂 手臂粗咗好多 隻腳又肥咗好多 條腰又肥咗勁多 所以先真係好擔心……又好無信心……我都想開開心心咁過呢10個月……但而家好易會唔開心 好易喊……D眼淚係控制唔到咁流出嚟……

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

我生咗兩個,一個重咗40磅,一個50磅,都可以減番,唔使擔心!生完再算

首頁

尾頁

跳至