夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我和未婚夫拍拖兩年半,將於九月結婚。我們關係和諧,從生活大小事上感到他很愛我的。近幾個月我們少了一份親密感,發現他多次對性事不感興趣,甚至較難進行

我曾經失落過以為他對我厭倦了,我都驚係咪自己吾靚/肥左等。但婚禮將至,我比之前更fit,本身也標準身型,因為咁我喊過幾次。如果我經常把這個性問題掛在口邊,又怕他會有壓力,我覺得男性都唔希望俾人話這方面能力有問題⋯

我們都有傾過此問題,他說近日好多野諗,腦海沒有思考這方面。越來越近婚期,他偶然也會說有壓力、煩工作、開支等等。我都明這個會是影響因素⋯

他很愛我只是沒有正常性生活,肯定沒有第三者,姊妹們有類似情況嗎?

大宅

Bombmum 發表於 19-5-13 08:09
我和未婚夫拍拖兩年半,將於九月結婚。我們關係和諧,從生活大小事上感到他很愛我的。近幾個月我們少了一份親 ...

我拍拖果陣,一個星期見2次,如果見果日系屋企嘅話,我老公次次見我都想做,可能果陣20幾歲又特別需要掛。不過我都明你擔心咩,宜家都咁少,會不會婚後都系咁,定真系壓力、忙呀,始終無左哩樣感覺關係無咁親密!咁佢有無抱你錫你果d?

侯爵府

畀面勳章

會唔會結婚有壓力?結婚係邊個提出?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢都話有壓力,你有無認真同佢諗過?咪諗住有無得開飯先!

子爵府

畀面勳章

之前正常係幾耐一次?

大宅

男人壓力大係會唔想

複式洋房

o_____o 發表於 19-5-13 10:21
會唔會結婚有壓力?結婚係邊個提出?

大家互識,一起計劃的

複式洋房

jeremylui83 發表於 19-5-13 10:30
之前正常係幾耐一次?

當然一開始拍拖熱戀期就多啲
穩定期大概一至兩星期一次
近大半年可能一個月一次;期間間可能是不成功的

複式洋房

一顆心 發表於 19-5-13 09:39
我拍拖果陣,一個星期見2次,如果見果日系屋企嘅話,我老公次次見我都想做,可能果陣20幾歲又特別需要掛。 ...

咁都有攬吓錫吓。咁你哋結咗婚幾耐啊?

大宅

Bombmum 發表於 19-5-13 12:03
咁都有攬吓錫吓。咁你哋結咗婚幾耐啊?

10年當然無以前咁sweet

男爵府

回覆 Bombmum 的帖子

我結結左23年都無咁咁小

珍珠宮

回覆樓主:

臨近結婚,係會特別多野諗~
我記得當時,提早半年就已經成日發夢,到左結婚果日啦~仲邊有心情諗做愛~
我老公都話,佢都緊張,佢要準備錢銀,又要籌備婚禮流程,仲要應酬一班親戚,真係幾煩架~
我地當時都好少行埋,新婚當晚,直頭攰到唔識講~
不過你地初初行得好密?然後突然少左,所以你覺得佢變左?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Bombmum 發表於 19-5-13 08:09
我和未婚夫拍拖兩年半,將於九月結婚。我們關係和諧,從生活大小事上感到他很愛我的。近幾個月我們少了一份親 ...
除非你又對呢的興趣不大,唔係真.........................係要再加想想

別墅

我都同樓主有相同情況, 一直冇開post 就係怕醜 唔敢講。
我男朋友都係對性事興趣不大,一開始拍拖都會一星期一次,之後係2星期一次/ 一個月一次, 佢話問過佢朋友(結左婚)都係咁樣,我話我地又唔係拍左好多年。佢話自己唔算好中意呢方面,平時佢活動都好陽光,放狗打波做運動,對我好好,錫我,都有抱我/摸我~ 不過我呢段日子係肥左,但又唔算好誇張,應該唔會影響個方面

別墅

續上:

佢連錫都唔太熱衷,記得以前佢主動都係錫額頭,錫咀都會,但唔會濕吻 同過好姐妹講過佢地都話好大問題,話起碼一個星期兩三次,我以前有ex都會日日要(我覺得太多),而家呢個又太少我主動佢都唔想架,同埋撞岩埋個D日大家太攰/唔舒服,各位又有冇類似情況呢

瑪瑙宮

Bombmum 發表於 19-5-13 12:02
當然一開始拍拖熱戀期就多啲
穩定期大概一至兩星期一次
近大半年可能一個月一次;期間間可能是不成功的

才拍 2.5 年, 當頭半年多 d , 即舊年係一至兩星期一次, 今年就一個月一次.

其實對於年青拖友/夫婦黎講, 都好少.

男爵府

回覆 Bombmum 的帖子

其實問題不是次數,而是你覺得有吾妥,這才是重點

男爵府

MandyPigg 發表於 19-5-13 18:06
續上:

佢連錫都唔太熱衷,記得以前佢主動都係錫額頭,錫咀都會,但唔會濕吻 同過好姐妹講過佢地都話好 ...

我之前的男友同老公後生時都需求好大,基本有機會就要,都無分昨日要咗,今日唔想要的情況,係老公上30尾開始唔太需要,佢話就話壓力大,開始對性無興趣,係呢2年比我迫迫下先好d。。。不過呢…我覺得如果單方面有需求,而另一半無,其實真好影響感情,比我如果婚前,係性大家唔配合,而自己又覺對方奇奇怪怪,好似有d嘢咁,我諗我會考慮清楚先。

複式洋房

我都同樓主有相同情況, 一直冇開post 就係怕醜 唔敢講。
我男朋友都係對性事興趣不大,一開始拍拖都會一星 ...

我完全明白你的狀況⋯

複式洋房

續上:

佢連錫都唔太熱衷,記得以前佢主動都係錫額頭,錫咀都會,但唔會濕吻 同過好姐妹講過佢地都話好 ...

可能年紀也有影響,以前20出頭,相對伴侶也年輕力壯一點?依家出嚟做嘢多幾年,年紀又大左,體力可能都爭啲。

首頁

尾頁

跳至