自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

秋天與楓葉 發表於 19-5-18 00:27
續上...

你話自己係講出小學生心聲,唔係自己睇法,你講完咁多個人睇法,都講到唔關自己事咁....

其實我幾時有講過玩電話係有標準?我有講過小三學生一定要玩電話?我有講過小學生唔玩電話就係家長有問題就係家長錯?我有指責其他家長做咩唔比個仔玩電話?我只係講下自己遇到嘅情況,只係個別情況你就無限放大,作到我好似要叫所有家長都要比小三學生玩電話咁,小三都冇玩電話就係家長錯,我澄清左幾次我唔鼓勵小朋友玩電話你就當睇唔到,真係救命
唔通我又將你嗰句“做家長就係要管教仔女”無限放大,演繹成“你即係話比小朋友玩電話嘅家長唔管教仔女啦”,我當然知你唔係咁嘅意思,但你就成日將人地啲說話放大到唔係本意

大宅

秋天與楓葉 發表於 19-5-17 23:57

第一段「孭住個chanel...」覆都費事覆..亦反映出閣下表 ...

我見你誤解所以解釋緊比你聽,你朋友個仔只係現階段無電話用,日後家長自然會按需要決定幾時用電話,家長平衡過各方利弊去決定,唔係一個唔了電子產品壞處嘅人會明白

誤解嗰個一直都係你,你又知我朋友一定係咁諗,成日將自己嘅諗法套落其他人到,人地家事你又知?事實係點你又知?唔清楚就執住小小野想教訓我,我朋友都未講幾時輪到你代表佢解釋

子爵府

中二男生,周末外出補習先有手机。
平日做功課溫完書幫埋弟弟完成功課先可以用手提電腦打機個幾小時。
周末都可以打機個幾小時。

首頁

尾頁

跳至