自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

心靈寄託,望下啲年輕靚仔,心情輕鬆不少!

子爵府

hfl2000 發表於 19-6-1 17:23
我自己都鍾意聽kpop,鍾意GOT7,但我只會係純欣賞,又或者會類似「如果我仔將來都好似Jackson咁叻仔就好喇/ ...

細過自己十年以上,幻想唔到⋯⋯當一諗起⋯⋯⋯⋯⋯

自己十八、廿二時,個偶像係啱啱出世著尿片褲或者小學雞⋯⋯

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

Acaciacacia 發表於 19-6-1 18:28
心靈寄託,望下啲年輕靚仔,心情輕鬆不少!

雖然我都覺得係,有時睇佢地d綜藝好好笑都會好放鬆但我唔係講緊鍾意kpop睇韓綜睇靚仔之類係有問題,而係講緊去到「迷戀」呢個程度有無問題

男爵府

回覆樓主:

白痴

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

我自己都鍾意聽kpop,鍾意GOT7,但我只會係純欣賞,又或者會類似「如果我仔將來都好似Jackson咁叻仔就好喇/ ...
我老師,60歲,好迷彭于晏,覺得佢好靚仔。
每次我地讚佢靚仔,佢都開心笑。
人活到一把年紀,唔會再理別人既眼光,自己開心,唔係最緊要嗎?只要冇傷害人,就可以了。

侯爵府

tester5 發表於 19-6-1 18:47
我老師,60歲,好迷彭于晏,覺得佢好靚仔。
每次我地讚佢靚仔,佢都開心笑。
人活到一把年紀,唔會再理別人 ...

咁佢有無老公&仔?
即係咁,如果似係抱住「讚緊我個仔好靚仔」既心態,我接受到係無問題的,我都鍾意人地讚我仔好靚仔
但我意思係好似「精神出軌仲要搵個同你個仔差唔多年紀既來做對象」...

珍珠宮

想起有個中學同學,當年好迷戀日本男星森田剛,佢係自己啲書寫自己名寫"森田剛老婆",作業呀,工作紙呀,總之要交比老師改果啲,佢寫完自己個真名之後用()寫住"森田剛老婆"

咁算吳算太過迷戀?

侯爵府

其實迷戀到咁既地步,乜真係影響唔到你老公/你仔對你點樣睇法嗎?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

侯爵府

Angel_Rose 發表於 19-6-1 18:53
想起有個中學同學,當年好迷戀日本男星森田剛,佢係自己啲書寫自己名寫"森田剛老婆",作業呀,工作紙呀,總之要 ...

中學時代係少女情懷吖,我接受到無問題但我依家係問緊已經做咗媽咪級,有老公有仔,仲係好少女咁迷戀10幾20幾歲/同你自己個仔差唔多年齡既男星...

水晶宮

Angelice-BeBe 發表於 19-6-1 18:22
有時候,或者係一種精神寄托

其實又影響唔到人

agree, 諗下都開心,唔影響人無問題喎 不過 我會想某某鮮肉是我弟弟就好,見到都開心,年紀差太遠完全無feel

侯爵府

ricecooking 發表於 19-6-1 18:58
agree, 諗下都開心,唔影響人無問題喎 不過 我會想某某鮮肉是我弟弟就好,見到都開心,年紀差太遠 ...

係,我都只會幻想如果我仔/我有個細佬係咁叻仔靚仔就好喇而唔係幻想佢係我男朋友

珍珠宮

hfl2000 發表於 19-6-1 18:58
中學時代係少女情懷吖,我接受到無問題但我依家係問緊已經做咗媽咪級,有老公有仔,仲係好少女咁 ...
咁就未知了,我朋友當中,有仔而仔又最大果個,今年先3歲,3歲嘅男星市面上好少見

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

hfl2000 發表於 19-6-1 18:52
咁佢有無老公&仔?
即係咁,如果似係抱住「讚緊我個仔好靚仔」既心態,我接受到係無問題的,我都鍾意人地 ...

點會有人迷戀偶像到精神出軌咁誇張呢?呢d係精神失常了。通常都係欣賞角度既。

話係男朋友、老公,都係講笑,唔講邊有得笑呢?

侯爵府

Angel_Rose 發表於 19-6-1 19:09
咁就未知了,我朋友當中,有仔而仔又最大果個,今年先3歲,3歲嘅男星市面上好少見
...

侯爵府

tester5 發表於 19-6-1 19:10
點會有人迷戀偶像到精神出軌咁誇張呢?呢d係精神失常了。通常都係欣賞角度既。

話係男朋友、老公 ...

但如果佢係3,40幾歲人(有10幾20幾歲仔又有老公),佢拎住個2幾歲男星張相,同你講「我家XX(疊字人名)/我男朋友美若天仙、零死角、多才多藝...,如果做我男朋友就好喇」之類說話,你係接受到無問題嗎?

翡翠宮

回覆樓主:

吾關自己事又洗乜要你接受

粉就係咁,佢地活在幻想中,無殺人放火 我無異議

翡翠宮

hfl2000 發表於 19-6-1 19:18
但如果佢係3,40幾歲人(有10幾20幾歲仔又有老公),佢拎住個2幾歲男星張相,同你講「我家XX(疊字人名)/我男 ...

點解會有問題
佢個對象又吾係我老公

翡翠宮

回覆樓主:

你好呀!我都係佢地粉絲,最愛王嘉爾
我只係鐘意,未至於沉迷。

珊瑚宮

回覆樓主:

去追星, 花錢, 自己事/錢, 我接受。
接受唔到偶像講的, 做的就話啱。
之前咁多韓星負面報導, 強姦之類, 見到居然話偶像要佢, 佢肯, 痴鬼線

首頁
12345...8

尾頁

跳至