懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

pigpiglamlam 發表於 19-6-11 12:24
下?!咁真係明玩你,不過講真食咗幾廿年點會話戒就戒,有冇可能出去租間房仔住先?
...

唉 我都覺!佢地反口.. 我都諗緊再傾唔岩,我就同娘家傾下返去住到搬得!因為岩岩俾左首期買樓花,無錢租屋

子爵府

sesamejaimama 發表於 19-6-11 12:27
唉 我都覺!佢地反口.. 我都諗緊再傾唔岩,我就同娘家傾下返去住到搬得!因為岩岩俾左首期買樓花,無錢租 ...

我係你唔會再信佢哋,搬返娘家住啦,自己人逼逼地冇所謂,最緊要係小朋友健康

子爵府

臭Patpat小B 發表於 19-6-11 12:12
吸二手煙吸到一歲,嘩真係好可憐,作為媽媽你都保護唔到佢,你要檢討一下
...

你呢句說話有d言重,有邊個媽媽唔想保護小朋友?樓主俾人玩呀,你問清原因先話人啦

男爵府

pigpiglamlam 發表於 19-6-11 12:33
你呢句說話有d言重,有邊個媽媽唔想保護小朋友?樓主俾人玩呀,你問清原因先話人啦
...

其實你識左咁多年點會為咗你個BB而戒,唔係親生父母,唔好甘天真啦,甘而家咪快D搬啦要,如果小朋友食123手煙都係對佢一世嘅影響。希望佢盡快搬走,唔好影響咗自己小朋友一生嘅健康

男爵府

如果係買咗樓花知道幾時有得收樓,酒店式住宅都係一個唔錯嘅選擇

別墅

臭Patpat小B 發表於 19-6-11 12:12
吸二手煙吸到一歲,嘩真係好可憐,作為媽媽你都保護唔到佢,你要檢討一下
...

你把口都幾衰, 你覺得樓主要個B食二手煙會好開心?

男爵府

JS0331 發表於 19-6-11 12:38
你把口都幾衰, 你覺得樓主要個B食二手煙會好開心?

講事實,最慘係個B,希望佢作為媽媽好好保護佢,如果成家都係甘食我覺得好恐怖,我全家族冇人食煙,所以覺得簡直地獄一樣,可能語氣衰,但我真的覺得小朋友可憐到極點

別墅

認真, 叫佢地要食就出樓梯口食, 屋企買空氣清新機

子爵府

臭Patpat小B 發表於 19-6-11 12:37
其實你識左咁多年點會為咗你個BB而戒,唔係親生父母,唔好甘天真啦,甘而家咪快D搬啦要,如果小朋友食123 ...

你清楚人哋屋企相處同關係如何嘛?可能未發生呢件事之前雙方係互相信任,所以樓主先計劃懷孕,如果佢當初知道俾人玩都唔會整蠱自己啦,要檢討ge係佢老公屋企人先啱

男爵府

有冇返工,除左訓覺暫時儘量出街
二手煙會增加小產機會

子爵府

臭Patpat小B 發表於 19-6-11 12:42
講事實,最慘係個B,希望佢作為媽媽好好保護佢,如果成家都係甘食我覺得好恐怖,我全家族冇人食煙,所以覺 ...

如果每人家庭好似你屋企咁就天下太平,你真係好幸福冇呢d煩惱,其實樓主都話會搬返娘家,佢咁樣已經好盡力

別墅

臭Patpat小B 發表於 19-6-11 12:42
講事實,最慘係個B,希望佢作為媽媽好好保護佢,如果成家都係甘食我覺得好恐怖,我全家族冇人食煙,所以覺 ...

我諗所有唔煙既人都無人想吸二手煙, 樓主話:岩岩俾左首期買樓花,無錢租屋

現實經濟問題都唔係咁易解決, 樓主有錢就搬出去住啦

別墅

回覆 sesamejaimama 的帖子

叫奶奶多啲提醒佢哋

別墅

https://www.fhs.gov.hk/tc_chi/health_info/child/14819.html

畀啲資料佢哋睇, 要畀佢哋知後果嚴重

別墅

去醫院攞定啲小冊子海報, 喺屋企周圍貼

https://kknews.cc/zh-hk/baby/j669q5y.html

印曬呢啲資料出嚟畀佢哋睇

別墅

樓主, 我唔明白你的心情, 支持你!

複式洋房

雖然我呢度冇人食煙,但有人噴香水,講左唔好係屋企噴,比曬資料話香水對嬰兒有毒,隔兩日一樣照噴,仲話女仔人家貪靚一定係噴香水,度度都有呢d人,個b 唔係佢地生,樓主一定要為bb 搬走,唔係生左更加大獲

別墅

老爺奶奶都算!唔好介意我咁講,樓主老公真心好cheap好自私唔理人感受! 自己老婆陀緊bb仲係屋企食煙唔死出去食!

我唔係同老爺奶奶一齊住,住附近經常會返去食飯,但我老公自我有左之後已經叫老爺出去食煙,而我老爺都好配合

男爵府

我BB將會係娘家揍, 但係我老豆食煙..平時就無乜野, .. 我自己就由細到大都係咁成長. 可能慣左無咩野. 但老公對將來阿B係娘家住都有D微言.所以我都唔知點開口好

男爵府

sesamejaimama 發表於 19-6-11 12:18
計劃㗎,以前佢地講好左 中左就戒,奶奶仲話 做人唔可以咁自私,一定要為bb戒!最後佢地一樣繼續食:thinki ...

我老豆都係咁講, 話我有左佢唔食煙. 但講真, 邊有咁易..
由廿幾歲食到宜家六十幾....我都明無可能話界就界....
佢到宜家都仲有食. 但將來阿B係佢屋企揍..我老公都有D微言..
我又唔知點話個老豆...

首頁

尾頁

跳至