時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

黃二少奶 發表於 19-6-17 14:58
有人話好和平,因為冇破壞店舖,比起外國佢地唔可以訂義為暴徒

無可否認日頭果班係詩文人,系和平嘅
但夜晚戴唒口罩果班同黑仔無異
你話冇$收就假!

水晶宮

回覆 Montreal 的帖子

你說得對, 少數人攪事, 不應要全部人負責.
但確實有人係攪過事, 但混左喺年輕人裡面。而傳媒為"全部人"洗白, 一面倒指警方對付手無吋鐵的年輕人, 而當時混亂的環境, 警方可以像AI一樣立刻分到誰是人?誰是鬼?還是像警匪片一樣, 壞人是刻在面上。

在這件事上, 我們應該教清白年輕人, 君子不立危牆之下, 子彈無眼. 以兔再受傷害。

而不是好像小朋友跌親就鬧"地地硬, 地地衰"

侯爵府

ddkaka 發表於 19-6-17 14:48
因為大家對手無寸鐵嘅理解好唔同

咁佢地真係手無寸鐵,事實係佢地手上既任何野都比寸鐵長好多

男爵府

1314625 發表於 19-6-17 15:05
回覆 Montreal 的帖子

你說得對, 少數人攪事, 不應要全部人負責.

好中肯。

男爵府

其實手無「寸鐵」係真嘅,因為佢哋手上嘅鐵通枝枝都起碼幾呎長!

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

是但啦!

我識人當日在場,佢喺另一邊的確係有一個好和平集會的小區,另一邊衝到七彩佢根本唔知。

返到屋企見到新聞報導,話有人造假…cctvb…黨報…一大嚿理由相信自己睇到的才是事實,其他的事是抹黑。

我都無佢咁~好戲

子爵府

simplelife 發表於 19-6-17 14:41
見到好多人話好傷心點解要傷害手無寸鐵的學生。但點解我睇到好多遊行人士在12號係有掟警察,但仍然堅稱手無 ...

Even the priests are lying, who should you trust?! Very sad!
心盲最可怕。

男爵府

phchan 發表於 19-6-17 14:52
事實係有一班人在攪事的 (拿鐵通、磚頭),但亦有好多學生及年青人是手無寸鐵的,問題係警察反擊時是對全 ...

唔好同後面嗰啲開脫揾借口: 首先已經唔係一個經申請嘅合法聚集;第二,69夜晚已“暴”過一輸了,電視有放,且警察一路有查到附近有“暴力工具”;第三,毛婆聲嘶力竭咁樣嗌“包圍立法會”,同當年戴妖一個款。
唔系幼稚園N班嘅都明,出到嗰種地方不可能和平!

大宅

【引渡惡法】盧偉聰狡辯!留守市民怒斥:拉5個人用150枚催淚彈?
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20190617&s=6996647&a=59728038

首頁

尾頁

跳至