時政擂台

跳至

首頁
12345...10

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Connie0716 發表於 19-6-18 21:49
根本就冇暴力發生,係
警方講大話,手冇寸鐵,佢抛豆腐咋嘛!

警察都唔係人...,
有事警察, 冇事黑警麻

大宅

kenshiro18 發表於 19-6-18 21:42
舉咗黑旗你唔散去,警察係攞正牌驅趕你
而所有武器都只屬於低殺傷武器,主要作用係驅趕

射眼果個係無舉黑旗情況下無端端射,同埋跟指引係射下身,射眼分分鐘會盲,點解釋?

伯爵府

嗌乜鬼,問心兩邊都有暴力,兩邊都有唔啱,兩邊都話自己無錯,咁嘅環境,唔通企定定逐個查身分證咩, 兩邊都有人受傷,咁追究邊個?

水晶宮

BK Milk勳章

TWINSTARSBB 發表於 19-6-18 21:44
我認同射頭絕對有問題

水晶宮

BK Milk勳章

唉瘋 發表於 19-6-18 21:56
嗌乜鬼,問心兩邊都有暴力,兩邊都有唔啱,兩邊都話自己無錯,咁嘅環境,唔通企定定逐個查身分證咩, 兩邊 ...

件事應該係時間要完結
搞落去都吾會有意思

伯爵府

同意樹大有枯枝,示威者絕大部分和平理性,但其中有小部分行為過激過界,警察大多克制,但亦有部分使用不當暴力對待無辜羣眾,如要拘捕某些示威者,也應抽出行為失當的黑警向市民交代及嚴懲

大宅

瞓得好勳章

shelliemaymayma 發表於 19-6-18 21:55
射眼果個係無舉黑旗情況下無端端射,同埋跟指引係射下身,射眼分分鐘會盲,點解釋?
...

係佢唔啱,佢一定係睇住佢隻眼黎射,真好槍發,神槍手

男爵府

abinayams 發表於 19-6-18 21:50
講以前有什麼意義?代表當天記者行為嗎?那麼以前有警察偷市民銀包呀、在旺角警署內強姦少女呀、或者幾廿 ...

用番你地邏輯啫,鐘意乜都賴呀嘛,暴民都用學生呢個光環黎開脫,所有警察都係黑警,咁醫生有非禮有醫死人,爸爸又有強姦親女,咪全部醫生同爸爸都係衰人囉,咁記者又代表乜?你係現場,暴徒一俾警察震壓個個都話係記者,現場咁亂,要警察每個人問呀?馬後炮個個都識吹啦!啲片無前無後,你點知個所謂記者有無做過啲乜野暴力行為?

珍珠宮

睇返前文後理,我整體上支持警方當日佈處行動。當日係非法集合而且影響公眾。用武力驅趕合情合理。對住部分集會人仕惡意挑釁,個別警員可能用了不必要程度武力,我贊成可以作個别調查。

大宅

Connie0716 發表於 19-6-18 22:00
係佢唔啱,佢一定係睇住佢隻眼黎射,真好槍發,神槍手

咁無舉黑旗下射人呢?

大宅

有幾樣野想問你地:等我續樣解答你

1) 警察將已制服既示威者禁落地之餘再成班圍摳,無濫權?

無,因你覺得係制服,佢之前咁兇猛,再圍摳等佢無還擊

2)成班警察拳打腳踢女示威者,岩嗎?
女示威者就唔會拳打腳踢及掟磚警察,最慘最後比人話警察非禮呀

3)向準無持攻擊性武器的人射眼,正確?

如和平示威者,見到危險情況應該逃離上址,仲在暴徒後面做咩?你又知警察射眼,如咁準個個都係神槍手啦!

4) 特登向記者噴楜椒噴霧,再打記者兼鬧記你老母,無問題?

你估記者很友善及合作呀!用下個腦想下,話你見識少!

大宅

瞓得好勳章

shelliemaymayma 發表於 19-6-18 22:04
咁無舉黑旗下射人呢?

我未話佢唔啱囉,有得揀應該全部暴民射下身

伯爵府

回覆 shelliemaymayma 的帖子

被個公仔牌佢射都未必睇得中隻眼啦,個人企定定係度俾佢射?吾好玩啦,

男爵府

唉瘋 發表於 19-6-18 21:56
嗌乜鬼,問心兩邊都有暴力,兩邊都有唔啱,兩邊都話自己無錯,咁嘅環境,唔通企定定逐個查身分證咩, 兩邊 ...

咪係囉?!有乜好講呢!就算而家網上有片,「雙方」支持者都係cut頭cut尾,揀自己想睇嘅,有乜好傾

大宅

再答

5)向中信大廈附近的人不停掉催淚蛋,令佢地擁入中信內,門口又窄,極危險,都無所謂?

你有無睇詳細影片,成日睇d唔睇d!

6)速龍無number 無委任証,瘋狂亂打人,但投訴唔到,無問題?

速龍是制服,像sdu 一樣無no ! 你又唔話掟磚掟鐵既人,不斷掟磚

你有無受過暴操訓練,你識條鐵咩

大宅

Connie0716 發表於 19-6-18 22:06
我未話佢唔啱囉,有得揀應該全部暴民射下身

咪係!射爆佢下體!醫番都晒藥費

一罐可樂    發表於 19-6-18 22:14

大宅

瞓得好勳章

媽媽YAN 發表於 19-6-18 22:06
回覆 shelliemaymayma 的帖子

被個公仔牌佢射都未必睇得中隻眼啦,個人企定定係度俾佢射?吾好玩啦, ...

其實個個警察以後見到有人比人就嚟打死, 作姦犯科嘅人,都要企定定睇啱位先好射, 射錯咗又會比人批鬥

大宅

瞓得好勳章

jamlee309 發表於 19-6-18 22:10
咪係!射爆佢下體!醫番都晒藥費

笑咗

男爵府

機場炒麵 發表於 19-6-18 21:53
呢度好多警察屋企人
佢地點會話自己老公,老豆,老婆有錯

咁你應該去連登,果度只會一言堂話暴力抗爭冇錯

伯爵府

zayma 發表於 19-6-18 22:01
用番你地邏輯啫,鐘意乜都賴呀嘛,暴民都用學生呢個光環黎開脫,所有警察都係黑警,咁醫生有非禮有醫死人 ...
1、乜叫你地既邏輯?你話記者唔比唔係好人,又引用反佔中社工的行為作例子,9唔搭8,我先駁你,咁先點醒你個別倒子不代表整體,以前例子不代表現在,社工例子不代表記者咋
2、你盲定文盲?我邊行邊句話所有警察都係黑警?
3、現場咁亂就可以亂射?林鄭話警察受過專業訓練,有專業指示㗎喎
4、我唔知個記者有做過暴力行為,你知道有嗎?如果你唔知佢有無就認為警察可以襲擊佢?無人唔知你以前有無殺過人,係咪警察可以拉你呀?

首頁
12345...10

尾頁

跳至