網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

最近想買一個地拖,但長度超過50cm, 用開的hotbuy如超過50cm ,要當體積計算,請問大家用那間集運可超過50cm而又不會當體積計算?謝謝!

翡翠宮

回覆樓主:

超過50cm,都要體積大過實重,先會用體積計……

大宅

carolpig888 發表於 19-6-24 21:34
最近想買一個地拖,但長度超過50cm, 用開的hotbuy如超過50cm ,要當體積計算,請問大家用那間集運可超過50cm ...

用官網集運不會用體積計算重量

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

611easy 單邊過80cm至會收體積重,長x寬x高/9000

大部分集運都係除6000,就算收體積都比其他平

ps 官集都會收體積重

大宅

carolpig888 發表於 19-6-24 21:34
最近想買一個地拖,但長度超過50cm, 用開的hotbuy如超過50cm ,要當體積計算,請問大家用那間集運可超過50cm ...

小物品,我都係用「hotbuy」, 大件貨品加比較重既物品(0.5 kg以上),我會一次過用「點對點」,因為佢首重$40包送上門費用,續重$6及一次最多只送15件貨。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

ryan12151215 發表於 19-6-25 19:05
小物品,我都係用「hotbuy」, 大件貨品加比較重既物品(0.5 kg以上),我會一次過用「點對點」,因為佢首 ...

禁止訪問

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

竇漪房 發表於 19-6-25 15:33
611easy 單邊過80cm至會收體積重,長x寬x高/9000

大部分集運都係除6000,就算收體積都比其他平

611 easy係集運?好用嗎?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

占妹 發表於 19-6-29 07:38
611 easy係集運?好用嗎?

以前會慢d,但最近一次上架好快今發明到

複式洋房

之前用過多間都麻麻,現在用多寶網,暫時都很滿意

大宅

回覆 carolpig888 的帖子

新世代集運好似長寬高加埋多過100cm先計體積重

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

s2004070 發表於 19-6-30 08:46
回覆 carolpig888 的帖子

新世代集運好似長寬高加埋多過100cm先計體積重

新世代係3邊加埋多過100cm 已經要計体積,其他係單邊長多過先計体積,照咁睇嘅話,新世代係唔太大件嘅貨已經要計体積,無咁化算

首頁

尾頁

跳至