自由報料

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章

前排經格x網上的商店,係深水埗一間舖頭買了一部華為手機(行貨), 見間舖信用唔錯(後來才知信用好是怎樣得來).

去到講左網上booking no. 跟住要先比現金才攞部機出黎,好似見個盒已經開過咁,佢一路比我檢查部手機一路帶領做一份網上問券,做完佢舖頭就得到好評,(老闆態度是ok 的) 之後佢比張' 蘇寧' 單我話記住keep 住張單,有咩都係用呢張單,我覺得好奇怪,睇下張單,終於明白原來係有他人係'蘇寧'買左呢部機再轉賣比舖頭,當時有d 唔想要但又比晒錢,後面又有人等緊,心諗間舖咁旺應ok 卦,點知就奶野。

部機原來壞壞地,去了維修中心三次換埋底版都仲係咁。。。

唉。。。。真係唔好貪平,買手機一定要去大舖

子爵府

虎到金來勳章

tanping 發表於 19-6-25 01:43
前排經格x網上的商店,係深水埗一間舖頭買了一部華為手機(行貨), 見間舖信用唔錯(後來才知信用好是怎樣得來 ...

你老公同你一樣,貪平,跟住部機壞壞哋要去修理,原來部機比嗰間鋪頭偷龍轉鳳,拆咗啲原裝配件,之後佢都唔敢再買!

男爵府

前排經格x網上的商店,係深水埗一間舖頭買了一部華為手機(行貨), 見間舖信用唔錯(後來才知信用好是怎樣得來 ...

不如在jd.com買

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

謝謝分享

男爵府

有保用就可以整,算不幸中之大幸

子爵府

下次開過盒唔好要

伯爵府

回覆樓主:

自己都試過放壞壞地嘅手機,所以自己唔會買街邊貨,情願買次一級或舊一代嘅手機,都唔會貪平

子爵府

回覆樓主:

你真係好人,間嘢將二手機當新機賣比你,你仲可以咁順攤……

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章

google_hi 發表於 19-6-25 09:52
有保用就可以整,算不幸中之大幸
但整幾次都唔好呢

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

謝謝提醒

別墅

水晶宮

畀面勳章

Fishbbmama 發表於 19-6-25 12:30
下次開過盒唔好要
記得老闆當時攞電話出黎時話:個電話幫你貼埋塊貼啦,而家諗返就知有古怪。真係買了一次教訓

大宅

聽C6講,電器有分AB貨,B貨係人地退左有問題嘅貨,檢查完冇問題又會拎去賣,所以如果有時見到街賣好平,小心係B貨

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章

多謝提醒~我想出手機好耐, 之前有人又係建議我去格X網有好信譽既舖頭買, 雖然平D, 但係我覺得始終平極都要幾千蚊, 唔敢博, 驚信唔過。
依家死等爛等終於等到我間手機電訊商有減價, 終於可以買到我想要既手機型號, 但仲要等佢返貨, 雖然耐D, 但求個安心囉~
下次幾千蚊既野唔好響細舖買啦~

首頁

尾頁

跳至