婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

奶奶成日同老公嘈交
奶奶講野既操詞語氣同態度一直都有d問題 我老公對住奶奶又好火爆
琴晚兩個係到嘈 呀奶奶又大聲又爆粗又啪門 問題係我2個女都係屋企 大女問我 媽咪佢地嗌交呀?我只能答 唔係呀 佢地2個傾緊計 不過大聲左小小姐 冇事既
以前唔係一齊住又好似冇乜野咁 到一齊住就成日嘈 每次嘈完奶奶都黑口黑面又話好頭暈
本來朝早細女餐奶係奶奶返工前餵 今朝餐奶都冇餵到又冇叫我起身 唯有我快快手送完大女上校車返上去餵細女 (細女岩岩3個月今朝餓到平時5安奶都唔夠食 食左7安)
唉 點解決 就算我老公唔同佢嘈 奶奶都會揾野嘈
心好累 受罪係我同2個女

大宅

為左唔好影響小朋友, 經濟許可的話, 搬啦.

子爵府

回覆 Lamlam0302 的帖子

你見到咁風頭火勢,就靠自己喇,你C6又要同人嘈,又要靠人,講落都唔通

唯一解決辦法,搬同請人湊

公爵府

回覆樓主:

你們以前都可以搬開住,宜家反而要搬返來? 在日日吵架的家庭環境中.....孩子能快樂的成長嗎?....快D搬走啦!

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

你地一家搬番去前唔係已經知道會『相見好同住難』嘅問題? 都揀返去住咪硬食, 可能你奶奶都覺得好煩間屋多左四個人住, 佢都唔慣, 就算係奶奶叫你地搬番去, 可能佢低估同住難嘅威力。

複式洋房

gcyn 發表於 19-6-25 10:23
為左唔好影響小朋友, 經濟許可的話, 搬啦.

其實係奶奶搬黎我地到住

複式洋房

Jin2012 發表於 19-6-25 11:12

你地一家搬番去前唔係已經知道會『相見好同住難』嘅問題? 都揀返去住咪硬食, 可能 ...

係奶奶搬黎我地到住架!

複式洋房

美之選468 發表於 19-6-25 10:40
你們以前都可以搬開住,宜家反而要搬返來? 在日日吵架的家庭環境中.....孩子能快樂的成長嗎?....快D搬走啦! ...

係奶奶自己一個搬黎我地到住囉。。。。

複式洋房

HOPEFORBB 發表於 19-6-25 10:34

你見到咁風頭火勢,就靠自己喇,你C6又要同人嘈,又要靠人,講落都唔通

所以我地係冇靠人 我地一家一直都係自己係出面住 到我生第二個佢先搬黎我地到住

複式洋房

HOPEFORBB 發表於 19-6-25 10:34

同埋兩個女都係我自己湊架囉,唔係人人都要靠奶奶

子爵府

吓,咁有無機會邀請佢返去佢自己屋企?

複式洋房

HOPEFORBB 發表於 19-6-25 22:21

吓,咁有無機會邀請佢返去佢自己屋企?

入左黎又點會叫得走

子爵府

你話細女朝早餐奶係奶奶餵,所以以為係你奶奶幫手湊

複式洋房

HOPEFORBB 發表於 19-6-25 22:40

你話細女朝早餐奶係奶奶餵,所以以為係你奶奶幫手湊 ...

嗱,係佢話朝早佢餵架
佢平時返工 放假又出去 冇乜點幫我湊

公爵府

你99返工仲要幚你餵女,好心就咪旨意人啦,你自己做ftm就自己負責啦。怪乜人唔叫你起身,唔幫你餵女。你99點解會搬去你度住先,係要幚你坐月嗎?咁既然你認為佢利用完畢,你咪叫你老公送佢走囉。

複式洋房

Miulo 發表於 19-6-25 22:44
你99返工仲要幚你餵女,好心就咪旨意人啦,你自己做ftm就自己負責啦。怪乜人唔叫你起身,唔幫你餵女。你99 ...

喂你冇野掛 我從來冇旨意過佢囉
不嬲所有野都我負責晒囉 我怪佢乜野?坐月都係我自己燉野比自己食架咋
屋企煮飯洗碗都係我做架!係佢自己話朝早佢餵 咁佢今日唔餵係咪要嗌我同我講呀?
我利用佢?我點利用佢呀?乜野都唔知就收嗲啦

複式洋房

你99返工仲要幚你餵女,好心就咪旨意人啦,你自己做ftm就自己負責啦。怪乜人唔叫你起身,唔幫你餵女。你99 ...

我奶奶煮飯乜都唔識 成屋都係等我住架咋
我地屋企所有洗費都係自己比架
我旨意得佢洗鬼做ftm咩
乜都唔知睇唔清楚就話人 佢講得佢餵就預左佢餵架啦 咁佢冇講既話咪我餵囉
乜野叫我覺得佢利用完叫我老公送佢走?
我冇利用過佢囉 我坐月都係自己坐 冇人燉過野比我食架!唔知頭唔知路話人 你好叻好巴閉咩

複式洋房

佢返工咪返工囉 一個家係咪要大家共同幫手呀?
唔係既話咁咪姐係陌路人啦 唔清唔楚亂話人

男爵府

Lamlam0302 發表於 19-6-25 22:36
入左黎又點會叫得走

叫你99有無其他仔女?叫你c6叫佢走啦。再咁日爆夜爆,對小朋友唔好。你點會咁大意比佢入屋㗎。

複式洋房

ilovecafe 發表於 19-6-26 01:54
叫你99有無其他仔女?叫你c6叫佢走啦。再咁日爆夜爆,對小朋友唔好。你點會咁大意比佢入屋㗎。
...

獨仔啊,當初都冇諗過原來佢地住埋一齊會咁兩日喇 99仲係黑口黑面好似我同啲女得罪佢咁

首頁

尾頁

跳至