自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

2024勳章 牛年勳章

和媽媽內褲交換穿 12歲女童輸卵管「積水蓄膿」慘切除

根據陸媒報導,大陸一名12歲的女童因腹痛多天,加上後來出現嘔吐、發燒等症狀,家人帶她到醫院檢查後才發現竟得了骨盆腔炎,導致輸卵管積水蓄膿,為了維持健康,醫師只能將她一側較嚴重的輸卵管切除。

不過,醫師對該案例也相當好奇,由於骨盆腔炎通常會因為多重性伴侶或是無防護措施的性行為感染導致,但女童衛生習慣良好,且沒有發生過性行為,經了解後才發現,應該是女童和媽媽共穿內褲有關。

由於兩人的內衣褲都放在一起,有時候會誤拿的對方的內褲,而女童母親曾罹患陰道炎,所以貼身衣物容易形成交叉感染,加上女童經期期間宮頸黏液的防禦功能較差,才會導致細菌滋長、蓄膿。

你會唔會同家人交換底褲著?
我一定唔會囉

男爵府

goco28 發表於 19-6-28 11:31

根據陸媒報導,大陸一名12歲的女童因腹痛 ...
唔係掛, 咁私人既野都交換黎著

大宅

一定不會

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

絕對唔會

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

正常人應該唔會啦
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

男爵府

no

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

無可能喎

琥珀宮

NO LA,貼身嘢一定唔會

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

貼身衣物如內衣衭、襪,都一定唔交換,有冇病都唔會交換。

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

絶對不會
「所謂幸褔,不是沒有苦惱,而是置身痛苦漩渦中,抱持樂觀而堅定的信念,不畏懼,也不嘆氣,勇敢迎擊迎面而來的洶湧波濤,浪愈大,愈是咬緊牙關向前衝,跌倒了再站起來,從摸索與挫折中學習與鍛鍊,磨練出膽識與智慧,無論橫流逆境多麼艱難,希望與確信依舊,直至獲得最後的勝利。」

大宅

正常人都唔會

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

回覆樓主:

一定唔會

子爵府

12 years 竟然岩著阿媽底褲, size 應該唔同呀

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

一定唔會。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔會

珍珠宮

畀面勳章

水晶宮

回覆 goco28 的帖子

唔會但真係試過掉轉咗

伯爵府

2024勳章

唔會啦

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

piggip77 發表於 19-6-28 11:43
12 years 竟然岩著阿媽底褲, size 應該唔同呀

好難講,12歲已經開始發育,如果媽媽生得細粒,大家d衫褲真係差不多大細,我女就12歲,同我差不多高,褲我著大佢少少,鞋差一個碼,外套基本上可以差到。我估報導入面嘅意思唔一定係有心交換著,而係衫褲放埋一齊拎錯。我都識過著錯女條leggings, 以為自己肥咗所以有d緊,內褲內衣我買唔同色唔同款(亦唔同size), 防止攞錯。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

Never

首頁
12345...8

尾頁

跳至