自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實好多女仔係吾係都覺得一個男人結左婚 生左BB就會變返一個好老公 好爸爸? 好老公是好爸爸機會好大,但好爸爸係吾係一個好老公呢?機會吾大。 身邊朋友總是有好多好奇怪的想法。身邊有一對朋友拍拖都吾係好好感情,成日呻吾開心,分過又合。拍拖時男載女仔去食嘢 AA制,問女仔拎返油錢,停車場錢,半夜吾送女仔返屋企,最尾因爲有左 結婚,女仔覺得有bb之後一切都會好,原來惡夢開始、男家係有錢人、生左bb之後、女就全職湊仔加做家務,做工人。
第三年又生左個女,無請工人

大宅

,女仔自己湊,老公搵到錢但吾捨得用係佢哋身上,個個月比13000家用,包埋所有bb費用,煮飯錢。每晚都要煮幾個餸,不可以有怨言不可以吵架,一吵就扣家用,再吵一分錢都無。咁老公 點可以忍受。
有一對姐弟戀 女大男四歲,未結婚前 男的好似小朋友咁、女的就好似吖媽湊仔咁樣湊。男所有嘢都吾上心,咩嘢都唔嗲唔吊,結婚當日好多要用的嘢都無整到 無安排好。
女依家成日覺得點解要結婚,我心諗 你大左肚 可以點呢?你明知男的係咁架人、你都照嫁 又有咩可以埋怨。其實好多人都明知結婚前係有好多問題。但又吾去解決,以為結左婚就可以解決。真係吾好因為嫁而嫁

男爵府

太多人為嫁而嫁

大宅

仲有一對 男女拍左拖十年左右,男的一直都吾肯去結婚,女見身邊好多朋友都結左婚,自然就心急,落order比男朋友限佢今年要求婚,如果吾係就分手。女一直吾走吾分手原因 就係覺得我付出左咁多年青春比你,依家走 吾甘心。好難從頭來過 加上年紀都吾細。呢啲逼返來婚姻會幸福嗎?其實啲人有無諗過 咁樣以後會幸福嗎?結婚先係人生開始

子爵府

回覆樓主:

其實原生家庭好大影響

禁止訪問

回覆樓主:

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

Kammui916 發表於 19-6-29 11:18
,女仔自己湊,老公搵到錢但吾捨得用係佢哋身上,個個月比13000家用,包埋所有bb費用,煮飯錢。每晚都要煮 ...

女人最重要係唔好以為自己可以改變一個男人既性格,佢係咁,就永遠咁。佢自己發現問題,自己去改係一件事,但你唔會迫到佢改。所以,你講既問題基本上冇解決辦法,只有接受,或不接受而已。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Kammui916 發表於 19-6-29 11:18
,女仔自己湊,老公搵到錢但吾捨得用係佢哋身上,個個月比13000家用,包埋所有bb費用,煮飯錢。每晚都要煮 ...
開始時甘都嫁??呢的真係自己掘地洞

大宅

20150618bb 發表於 19-6-29 11:55
開始時甘都嫁??呢的真係自己掘地洞

拍拖一路都係咁 咁佢身邊好多朋友都叫女仔同男分手,點知果女仔係fb講一大堆廢話 話佢朋友好教佢分手

男爵府

Kammui916 發表於 19-6-29 11:17
其實好多女仔係吾係都覺得一個男人結左婚 生左BB就會變返一個好老公 好爸爸? 好老公是好爸爸機會好大,但 ...

我老公係好爸爸
唔係好老公

男爵府

Kammui916 發表於 19-6-29 11:26
仲有一對 男女拍左拖十年左右,男的一直都吾肯去結婚,女見身邊好多朋友都結左婚,自然就心急,落order比男 ...

你好似講緊我
我同我男朋友(而家老公)拍咗10年都唔結,我當年都係覺得付出咗咁多青春,所以我自己都有個限期,後來係雙方家長要我哋結,兩年前結婚,上年有咗小朋友。。。。。先發現佢唔係好好先生,暫時係好爸爸
所以好多嘢真係,唔好迫。。。迫完個結果,可能最唔開心嘅。。。會係自己

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Kammui916 發表於 19-6-29 12:18
拍拖一路都係咁 咁佢身邊好多朋友都叫女仔同男分手,點知果女仔係fb講一大堆廢話 話佢朋友好教佢分手
...
有時好人難做,咪由得佢掘

男爵府

陪月勳章

如果婚前已有問題,唔好指意婚後去改變,男人唔會因為一紙婚書而突然開竅

象牙宮

回覆樓主:

大把人為嫁而嫁!其實除非係個男人好想要小朋友,唔係好難會改變架!我老公算係1個好爸爸,不過係以前囉,係咪好老公呢又唔算,但都唔差既,睇個人要求啦!

琥珀宮

回覆樓主:

江山易改,品性難易

大宅

20150618bb 發表於 19-6-29 12:32
有時好人難做,咪由得佢掘

依家佢咪成日呻 好多時有啲人真係自找

珊瑚宮

Kammui916 發表於 19-6-29 13:30
依家佢咪成日呻 好多時有啲人真係自找
好多時以為可以改變另一半,唔好玩呢隻

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Kammui916 發表於 19-6-29 11:17
其實好多女仔係吾係都覺得一個男人結左婚 生左BB就會變返一個好老公 好爸爸? 好老公是好爸爸機會好大,但 ...

變返……
千祈唔好有呢個期望
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

以上那些婚姻例子,就算有下一代都慘啦!我覺得二個人是真心相愛,願為對方付出,先可以建立幸福的家庭。至於男人的性格,如果咁差,寧可單身算。勉強一起只有不開心。

珍珠宮

佢地覺得嫁過先叫不枉此生,生左bb 無得返轉頭,其實,吾岩可以離婚,放生大家

首頁

尾頁

跳至