跳至

首頁

尾頁

大宅

各位屯門媽咪請指教~~
將會搬到屯門碼頭住,仔仔要報讀全日班幼兒園
麻煩介紹給我~~Thanks!!

大宅

好媽媽勳章

我比個網址你了解下邊間有全日班先啦...
然後你再由全日班學校再選擇啦!

http://chsc.edb.hkedcity.net/kindergarten/

大宅

原帖由 Sueita 於 09-5-6 14:32 發表
我比個網址你了解下邊間有全日班先啦...
然後你再由全日班學校再選擇啦!

http://chsc.edb.hkedcity.net/kindergarten/

Thanks! Sueita
我有住屯門的朋友介紹左幾間比我
1)加州天地
2)富健花園聖德肋撒
3)青山聖彼得堂青雲路
以上3間都有留意,差別都幾大,所以希望大家比意見,我參考!!

大宅

好媽媽勳章

以我個人所知及意見...
1)加州天地.......學費交貴, 我讀唔起!(因2個小朋友年齡好近, 不能同一時間應付2個學費)
2)富健花園聖德肋撒....我去睇過, 覺得校舍入面好舊, 好似日久失修, 而且係用黑板粉筆, 對小朋友身體不太好(呢個係我考慮而沒有讀既原因之一), 另佢全日英文班係K1-K3同一個課室上堂, 感覺不夠全面!
3)青山聖彼得堂青雲路...呢間我唔知, 所以比唔到意見你啊...sorry

大宅

好媽媽勳章

不過, 我睇到都係表面既野, 你最好問下係佢地入面讀既家長...

大宅

美樂果間都有幼兒園, 你可以打電話去問下.

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

香港保護兒童會蝴蝶邨幼兒學校
都好似近碼頭喎!!

大宅

原帖由 BANANAmama 於 09-5-6 11:00 發表
各位屯門媽咪請指教~~
將會搬到屯門碼頭住,仔仔要報讀全日班幼兒園
麻煩介紹給我~~Thanks!!

碼頭有間真言宗...老師唔錯...都好細心...

別墅

原帖由 Sueita 於 09-5-7 10:35 發表
以我個人所知及意見...
1)加州天地.......學費交貴, 我讀唔起!(因2個小朋友年齡好近, 不能同一時間應付2個學費)
2)富健花園聖德肋撒....我去睇過, 覺得校舍入面好舊, 好似日久失修, 而且係用黑板粉筆, 對小朋友身體 ...

如果我选,一定是青山村的圣彼得堂。
但我准备去兆麟的圣彼得堂

大宅

SORRY! where is 真言宗? can i have more info?

原帖由 女王 於 09-5-9 17:39 發表

碼頭有間真言宗...老師唔錯...都好細心...

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 alysiayip 於 09-5-11 17:39 發表
SORRY! where is 真言宗? can i have more info?

呢個web-site可以幫到你:
http://chsc.edb.hkedcity.net/kindergarten/?lang=c

大宅

想問問美樂幼兒園如何呢?
因為比較方便吾需要另外搭車送仔仔上學,我返工交通都方便!

大宅

thank you!

原帖由 hellohelloruby 於 09-5-11 17:46 發表

呢個web-site可以幫到你:
http://chsc.edb.hkedcity.net/kindergarten/?lang=c

大宅

有人話好, 亦有人話唔好, 真係答唔到你!

原帖由 BANANAmama 於 09-5-13 12:21 發表
想問問美樂幼兒園如何呢?
因為比較方便吾需要另外搭車送仔仔上學,我返工交通都方便!

首頁

尾頁

跳至