自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

之前係X芳日本城睇中左張油壓椅, 佢無新我就問邊間有, 佢話唔知, 佢查唔到其他分店既庫存, OK!~咁我打去客服問, 客服話葵X有5張庫存, 咁我即日打去葵X問亦叫佢留張新俾我, 咁去買時我無為意其實個包裝開過會有問題, 係咁以見個圖啱又有坐位就搭的士走啦~點知返到去砌落先發現無左個椅背, 仲奇怪有部份配件似俾人砌過, 其實山長水遠買件貨返黎而家又要拎返去換已經有D嬲嬲地, 不過...算! 鬧都無謂, 我只想快D有張椅用。
尋晚7PM買今朝11AM打去葵X我諗應該仲有貨可以換, 咁打去問同留貨啦~竟然話無貨換(我唔相信一晚可以賣4~5張同一款既椅), 葵X叫我只係去拎返個椅背/留相留電話叫供應商補俾我(要一星期左右), 我好奇問, 既然無貨何以叫我黎拎個椅背?? (佢無回答我, 我估係拎DISPLAY啦~)因為葵X真係幾山卡啦~我唔想拎完個椅背返黎又有其他要換, 我都唔怕拎, 要求一件換一件。
咁葵X話無, 我唔相信, 再打去客服問, 投訴條線無人接, 咁我轉去訂貨查詢果邊, 先問葵X有無果張油壓椅既庫存, 客服話庫存有兩張, 好~咁我就話我想換貨點解葵X話無既? 咁我可以係邊度換? 客服知我換貨態度開始轉....
客服: 佢無貨我都唔知過喎! 咁一係你影張相send過黎我同供應商反映, 叫佢補返個椅背俾你啦~
我: 唔可以一件換一件咩?? 如果其他分店有可唔可以換?
客服: 可以既~但你未要拎去第二度換囉! 我地唔會調貨嫁~
我: 咁我係咪都要拎去換嫁啦~不如你話我知邊度有貨我去換啦~
客服: X芳有一件....
我: X芳果一件係DISPLAY黎, 就係果度無新我先打黎問既~
客服: 荃X有一件.....
我: ........一件? 會唔會又係DISPLAY??
客服: 咁我唔知喇!
我: 我尋日打黎問青X有4件, 仲係咪??
客服: 係既, 機睇仲有囉!
我: 真係有嫁嘛??
客服: 機睇仲有囉! 係咪真係就唔知喇!~
我: ((無氣)) 好...咁我打落去問啦! 唔該~
客服: ((秒速收線))
.........一句唔好意思都無........

咁我打落青X亦都先問佢有無貨...
青X: 我地有2張新
我: 咁我想換貨嫁, 可唔可以留張新既俾我?
青X: (聽完又唔多想理我) 點解唔返葵X換?
我: 葵X話無貨, 所以想過黎依邊換囉! 係真係有嫁嘛??
青X: 有就有既, 你執齊d配件拎黎啦~
我: 就係有件配件無左先想換既, 可唔可以留俾我? 廢事抬到黎又無得換。
青X: 咁你唔叫葵X幫你叫供應商補個椅背比你?
(( 又係供應商補, 又要解釋一次 ))
我: 我想一件換一件, 咁係咪可以幫我留??
青X: 可以~~ 其實唔洗留都得嫁喇! 有貨嫁喇!
(( 認真信唔過 ))
我: 都係留俾我啦~我唔想黎到又無, 可唔可以??
青X: 好~好~係點稱呼吖? 幾時黎呀? 唔留得咁耐嫁~
我: 我姓??, 最遲後日黎, 你幫我留兩日得唔得??
青X: 得啦~得啦~
(( 絕對信唔過, 我睇出發前又要再CFM多次~ ))

而家算安排好(未搞掂), 但買果$300野, 真心勞氣又費神, 好似係我唔啱咁! 真係怕怕無下次!

別墅

maegi 發表於 19-7-5 17:21
之前係X芳日本城睇中左張油壓椅, 佢無新我就問邊間有, 佢話唔知, 佢查唔到其他分店既庫存, OK!~咁我打去客 ...

我發覺日本城d員工好串,經常,問左等於無問,自己搵下啦,服!

good_pig    發表於 19-7-5 22:24

伯爵府

回覆樓主:

呢間野不嬲服務唔得,
但如果係佢地既問題,
又態度差緊係唔得啦。

wcpcelia    發表於 19-7-7 09:22

水晶宮

pretty_cat 發表於 19-7-5 17:46
呢間野不嬲服務唔得,
但如果係佢地既問題,
又態度差緊係唔得啦。
一間間分店啦!我附近的分店員工叫正常啦。

別墅

林小lily 發表於 19-7-5 17:31
我發覺日本城d員工好串,經常,問左等於無問,自己搵下啦,服!

貼錢買難受~

別墅

pretty_cat 發表於 19-7-5 17:46
呢間野不嬲服務唔得,
但如果係佢地既問題,
又態度差緊係唔得啦。

其實就算葵X我都要搭幾十蚊的士去換, 來回都要百幾, 知佢漏貨都已經嬲嫁喇!
但態度仲咁....

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

回覆樓主:

完全估唔到會咁樣。
我之前買風扇,A店話冇貨,即時幫我打去B店,再推架車去B店搬個風扇過嚟A店俾我。
新年前想買鬆弛熊廚房貼,屋企附近幾間都冇,咪去Fb inbox日本城睇會唔會有機會問到,好彩有覆我邊間分店有,同埋間分店打嚟講多次我知。

大宅

比我退貨,去宜家買冇咁嬲

別墅

kai3028 發表於 19-7-5 18:15
完全估唔到會咁樣。
我之前買風扇,A店話冇貨,即時幫我打去B店, ...

難道係我唔好彩???

別墅

香印提子 發表於 19-7-5 18:26
比我退貨,去宜家買冇咁嬲

IKEA貴D嘛~又太大張! (比小朋友用)

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

maegi 發表於 19-7-5 18:42
難道係我唔好彩???

勁黑仔
我都信有啲分店職員係冇咁好。

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

希望順利換到

子爵府

虎到金來勳章

maegi 發表於 19-7-5 17:51
貼錢買難受~

倉存, cs真係唔會知實際有冇. 零售店short數好正常

大宅

店員成日黑面

子爵府

maegi 發表於 19-7-5 17:21
之前係X芳日本城睇中左張油壓椅, 佢無新我就問邊間有, 佢話唔知, 佢查唔到其他分店既庫存, OK!~咁我打去客 ...

我試過買櫃,買完比曬錢,竟然冇得即約邊日送貨,,, 叫我等外判送貨佬打比我!!!!煩爆,,,,打左去日本×係咁吹話冇人打里,,,,要我等到幾時,,,,以後一定唔會買呢d大件野

男爵府

林小lily 發表於 19-7-5 17:31

係,仲成日虾D老弱,幾次忍唔注插佢地

大宅

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章

我都覺得E間D員工好麻麻,特別系果D咩特色店最差……

男爵府

BK Milk勳章

我覺得係妳個間店員問題! 我平時去個間好好人。

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

傢俬大件野,真心唔好幫襯佢地,始終鋪細唔大間,唔係買開傢俬,我連電器都唔會係日本城買,仲有佢賣既風扇牌子都係二三線,點買得落手,係d濕碎野,有品牌,好似3m,微力達,依d就無所謂,我買木圓櫈,都係實惠買,一係ikea

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

睇下有冇得退錢,無既,不如換其他貨,買左幾錢?試下搵有冇樂聲野,換電飯煲都好過

首頁

尾頁

跳至