自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

其實日本城是唔是特許經營,每間店獨立投資者,所以各分店都唔太想換貨。不過最近貪平去宜家買了張,百幾蚊,SNILLE, 唸住平平地坐住先,又幾好坐,仲可以教高低。

男爵府

嘉豬媽媽 發表於 19-7-5 22:47
我試過買櫃,買完比曬錢,竟然冇得即約邊日送貨,,, 叫我等外判送貨佬打比我!!!!煩爆,,,,打左去日本 ...

啱啱買抽濕機都係,門市冇貨佢叫我自己問,佢哋唔知邊間有貨及唔會調貨喎!咁我網購啦!約咗送貨日期,點知早一日送嚟,個送貨仲好差話你唔得閒收就再約過,咁我約時間仲咩??以後不再幫襯

侯爵府

咁谷氣, 我會退錢

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

cuccw 發表於 19-7-6 09:42
其實日本城是唔是特許經營,每間店獨立投資者,所以各分店都唔太想換貨。不過最近貪平去宜家買了張,百幾蚊 ...

醒目,買傢俬坐椅依d野去番大間既傢俬店,ikea係好既選擇,電器就去番電器鋪,日本城,只岩買下d濕碎野

子爵府

minniechoy 發表於 19-7-7 11:30
啱啱買抽濕機都係,門市冇貨佢叫我自己問,佢哋唔知邊間有貨及唔會調貨喎!咁我網購啦!約咗送貨 ...

black list

大宅

Poo得好勳章

回覆樓主:

佢地出名服務差(emoji)

男爵府

回覆樓主:

我上次去a店買花灑喉,返去試唔岩,拎去b店換,佢問都冇問我,淨係拎單去就換到其他野

珊瑚宮

maegi 發表於 19-7-5 17:21
之前係X芳日本城睇中左張油壓椅, 佢無新我就問邊間有, 佢話唔知, 佢查唔到其他分店既庫存, OK!~咁我打去客 ...

藍田嗰間超無禮貌

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

jasper0407 發表於 19-7-7 19:05
我上次去a店買花灑喉,返去試唔岩,拎去b店換,佢問都冇問我,淨係拎單去就換到其他野
...

濕碎野係ok,買過tv cable,買錯頭,拎去換,有單,有貨換到,佢地好疏爽,唔會點理

珊瑚宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

貼錢買難受

男爵府

好媽媽勳章

我樓下果間啲sales態度都係超差,佢地講野好大聲又重口音咁溝通,我絕對唔係歧視佢地,睇唔清楚問多兩句就黑面,我依家有需要買野都會行遠啲買唔想受氣

瑪瑙宮

我去幾間又 OK 喎.

已刪除用户

琥珀宮

深表同情,我都試過,又係日本城,又係換貨,都唔明點解佢哋系統可以睇唔到其他分店存貨,就算打上去CS都唔準確架,而且好難打,我嗰時係逐間分店自己打去問

亦都試過訂貨既,俾哂錢佢有貨話會打電話通知我既,嗰時話一星期左右會到貨,等足兩星期都無電話,點知有一日去間舖買其他嘢時見到我要既嘢有貨喎上哂架,我攞住張單去收銀問,佢話你要紅色吖麻,得黑色返咗貨咋,我話我係要黑色,再指住張單上面個黑色二字俾佢睇.....................................哦,咦,係咩,呀,嘜無打俾你咩?女夭................................同佢嘈都費時,叫佢拿拿聲俾貨我就算.....................................所以成日話咩奧客,同樣大把奧店員囉.............................................

琥珀宮

oceandeepsea 發表於 19-7-6 08:32
睇下有冇得退錢,無既,不如換其他貨,買左幾錢?試下搵有冇樂聲野,換電飯煲都好過
...
日本城唔俾人退錢架,只可換貨,我試過買件嘢返去唔WORK,佢都唔俾退,話只可換貨,我點知佢返去又WORK唔WORK,無佢咁好氣,換其他嘢算

琥珀宮

叮妹 發表於 19-7-8 13:08
我呢度個肥婆成日勁黑面,開頭我都吾该前吾該後、見佢成日咁西面從此我買野都費事出聲
...
我依度又係有個肥肥地的女店員黑面西面態度差,另一個就好好笑容好NICE又好肯答人問題,日本城的店員質數真係好參差,仲有都有幾多店員唔係好識點HANDLE佢哋公司的會員APP囉

已刪除用户

公爵府

咁又唔係, 有一次我見有位老太太去買左幾件大件野, 佢當然自己取唔到. 佢問職員可唔可以幫佢叫架車VAN (我估係GOGOVAN那類), 職員真係幫佢問埋CALL VAN 去XXX 幾多錢, 之後老太太說佢地CALL車太貴了, 自己乘的士會平D. 我又見職員幫佢取晒D野出去門口等車, 仲幫佢拿晒D野上車. 我心想, 原來日本城有咁貼心的服務. 日本城係咪有幫客CALL VAN的服務? 無理由老太問, 職員就立即可以找到個TEL去問到VAN的.

大宅

回覆 maegi 的帖子

我都試過類似的經歷,係樂x日本城買風扇,發現有問題拎去換就話無貨,要等一個星期,我等,一星期後就話無貨,只有陳列品,之後再Check話要3個月後先有貨,我即退錢。隔左幾日,見到有人買同一把風扇,係有新貨囉。已經唔係第一次,之前買個電磁爐都係咁,唔俾換,局我要陳列品或次貨,我急用所次貨都硬食左,估唔到今次買風扇都係咁。

男爵府

減齡達人勳章 熱血勳章

回覆樓主:

今日係九龍城廣場個間個其中有個超無禮貌。俾錢唔係即時收,好似阻住佢做緊嘢咁,仲西口西面,張啲貨好大力放係枱面。

首頁

尾頁

跳至