自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我不是Sammi嘅fans,佢發起演唱會唔派螢光棒和pong pong sticks呢個舉動好鼓舞。環保係身體力行,唔係好似有啲藝人就咁喺social media放兩張相就當宣揚環保。俾個like佢
大家每天做少少,夾埋一齊多多救地球

https://www.facebook.com/135886534606/posts/10156518653784607/

男爵府

回覆樓主:

十三場的演唱會,如果每埸每人派發兩枝pong pong stick, (或螢光棒) 就會製造和永久留下了二十六萬枝廢物, 所以,在細意權衡之下, mi和公司選擇了環保為大前題 #這是歷史性的開始,為了我們已經被破壞得七七八八的生態環境,值得儘最大努力,做得幾多得幾多. (emoji) 沒有了我們一向慣常的全場pong pong stick, 但我們大家卻為環保作出了努力,#生態環境會為我們所有人的努力和願望改變而微笑喔! 請download #inEVENT 這個apps,免費的,就可以用手機代替螢光棒(emoji)
#其實觀眾真摯熱情的掌聲遠勝pongpongstick(emoji) #大家一起為環保儘點綿力 #儘量不要膠下去 #凡事都有第一次 #坐言起行 #

男爵府

回覆樓主:

其真的很困難在生活範圍或工作上完全沒有用到塑膠所以大家就在可以的範圍之內盡量作出努力吧(emoji)
DOWNLOAD: #inEVENT 就可以把手機當作螢光棒用

rainbowchuuu3    發表於 19-7-10 12:01

水晶宮

回覆樓主:

支持

伯爵府

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

支持呀, 因為個D真係好唔環保, 用完就送去堆田區~~

我自己去睇演唱會, 都唔攞呢D~~

珍珠宮

王國教室勳章

其實螢光棒真係超傷害環境,所以我都唔會買,唔俾小朋友玩。
大家用手機就得,仲靚呀!

男爵府

牛年勳章

男爵府

回覆 coolnestea 的帖子

支持

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Gem未紅前已經用過手機瑩光棒
耐到都唔記得幾多年前

中間再睇過n咁多個演唱會都無人再用

Sammi 終於用返

大宅

值得一讚,佢又有號召力,希望更多歌星棄用螢光棒

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

伯爵府

coolnestea 發表於 19-7-10 09:07
我不是Sammi嘅fans,佢發起演唱會唔派螢光棒和pong pong sticks呢個舉動好鼓舞。環保係身體力行,唔係好似 ...

仲支持花牌錢捐出慈善團體
遠離癲狗Ling.W+小人ssss

侯爵府

陪月勳章

coolnestea 發表於 19-7-10 09:08
十三場的演唱會,如果每埸每人派發兩枝pong pong stick, (或螢光棒) 就會製造和永久留下了二十六萬枝廢物, ...

珍珠宮

回覆樓主:

做得好

男爵府

珍珠宮

回覆樓主:

值得讚,希望多d演唱會唔會再用

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

coolnestea 發表於 19-7-10 09:07
我不是Sammi嘅fans,佢發起演唱會唔派螢光棒和pong pong sticks呢個舉動好鼓舞。環保係身體力行,唔係好似 ...

的確只係用一陣間
不要從別人的嘴裡去認識我

禁止訪問

翡翠宮

BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

首頁

尾頁

跳至